Warning: trim() expects parameter 1 to be string, array given in /home/gemotera/public_html/plugins/system/vmogmetatag/vmogmetatag.php on line 497
The Romanian Association of Gemmotherapy and Homeopathy - Evenimentul acestei toamne la Cluj

The Romanian Association of Gemmotherapy and Homeopathy

ARGH’s slogan borrowed the famous words of Hippocrates

"First of all do no harm"

which gemmotherapy and homeopathy could fully comply with:

"Primum non nocere"

HIPPOCRATES
Despre Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie

Evenimentul acestei toamne la Cluj

Evenimentul acestei toamne la Cluj

În această toamnă am decis să organizăm la Cluj, în colaborare cu Laboratoarele Plantextrakt, prima manifestare ARGH dedicată publicului larg. La acest prim eveniment l-am avut ca invitat special pe domnul acad.dr.farm. Ovidiu Bojor, pe care l-am și sărbatorit cu ocazia împlinirii vârstei de  91 de ani și i-am oferit o diplomă de noare ARGH.

Tema propusă a fost “Înțelegerea conceptului de deparazitare și a sănătății, prin manifestările sale multiple în viața noastră”.

Și pentru a beneficia din plin de prezența d-lui Bojor , au fost organizate 2 zile succesive cu manifestări, prima dedicată publicului larg și o alta pentru medici și farmaciști, în cea de- a doua zi. Deși tema a fost aceeași, abordarea din perspective diferite a creat o dinamică specială evenimentelor. Prima zi, într-o sală neîncăpătoare pentru cei peste 100 de participanți, au fost prezentate informații de ordin general: despre  manifestările clinice ale parazitozelor intestinale, despre metode de prevenție și tratament fitoterapic, gemoterapic și homeopat. În cea de-a doua zi  informațiile au fost centrate pe intervenția sistemului imun intestinal în această patologie, bucurându-ne de prezența doamnei dr.Didi Surcel, cercetător de talie internațională în imunologie și citologie.

Domnul OVIDIU BOJOR a vorbit despre deparazitarea intestinală (cu preparatul fitofarmaceutic GIARDINOPHYT,  pe care l-a conceput și l-a încredințat spre fabricație firmei Plantextrakt), dar și despre deparazitarea mentală, emoțională și sufletească.

În încheiere vă transmitem o scurtă prezentare a realizărilor impresionante ale d-lui Bojor, într-o viață dedicată studierii plantelor.

Îl cunoaștem cu toții pe cel care a fost numit “ÎMPĂRATUL PLANTELOR” și  “PĂRINTELE FITOTERAPIEI MODERNE ROMÂNEȘTI”.  S-a remarcat în țară și peste hotare prin aportul adus în primul rând în specializarea sa de bază – studierea plantelor . Astfel, în România a realizat cartarea florei  munților Carpați, căreia i-a dedicat nu mai puţin de 25 de ani ! A străbătut peste 40.000 de km și a identificat peste 3600 de specii de plante superioare (dintre care 800 de specii sunt folosite în medicină).

Metodologia elaborată în timpul acestei îndelungate acțiuni, care ţine seama de ocrotirea naturii, a fost adoptată de către Organizaţia Naţiunilor Unite şi recomandată ţărilor în curs de dezvoltare.

În cei 8 ani - 1978 – 1985 -  în care a lucrat ca expert al ONU pentru Dezvoltare Industrială, a realizat expediții științifice în Africa(Ruanda, Tanzania, Uganda, Burundi şi Botswana), India, Afganistan, Pakistan și în mod special în Himalaya – 4 expediții, dintre care 3 expediții științifice, iar ultima dintre ele și alpină – româno-nepaleză (organizată, condusă  și sponsorizată de dl Bojor), când s-a cucerit un vârf muntos de peste 7000m (anul acesta se împlinesc 30 de ani de la acest eveniment).

Savantul Ovidiu Bojor este membru al Academiei de Științe Medicale, deținător al Diplomei de Merit Academic, acordată de președintele Academiei Române și al titlului de Senior Honoris Causa, brevet acordat de Forumul Președinților Patronatelor din România și de curând a primit distincția de comandor al Ordinului Militar de România. Din 1984 este membru al Societăţii Naţionale de Geografie din Statele Unite ale Americii.

Titlul la care dl. Ovidiu Bojor ţine cel mai mult este acela de cetăţean de onoare al oraşului Reghin, oraşul în care s-a născut.

În ţară, a publicat — singur sau în colaborare — peste 30 de cărți de specialitate şi de informare ştiinţifică, precum şi câteva sute de articole în presa centrală.

Achiziţiile ştiinţifice şi ideile novatoare le-a concretizat în peste 40 de brevete de invenţie, majoritatea aplicate în cercetare şi în producţie. Două dintre ultimele brevete au fost medaliate cu aur şi argint la Saloanele Internaţionale de Invenţii.

A înființat și conduce patronatul “Planta Romanica” al producătorilor de plante și produse din plante.
Domnul Ovidiu Bojor este și un militant neobosit pentru protejarea naturii, susținând proiectele pentru protejarea zonei Roșia Montană.

Evoluția spirituală este o altă preocupare importantă – încercând cu fiecare prilej să sublinieze necesitatea depășirii “epocii de piatră a evoluției spirituale” în care ne aflăm, cum o numește dânsul. Iar acest lucru îl face prin propriul exemplu: felul în care reușește să “atingă” viețile noastre, la modul atent, grijuliu, iubitor. fiind modelul OMULUI pe care îl dorim în viețile noastre, cel care ne arată că frumusețea, bunătatea, speranța, iubirea – tot ce numim sentiment POZITIV – stă în puterea noastră să le dăm viață.

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie