A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Carie

Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie

leziune a dintilor care, prin evolutie, formeaza o cavitate, provocind distrugerea smaltului si a dentinei

Aparitia cariilor dentare depinde de echilibrul mineralelor in orga­nism, in special al celor care intra in structura smaltului den­tar: fosfor, fluor, calciu, magneziu, mangan, siliciu etc. Un aport alimentar scazut in minerale (adica prea putine legume consu­mate) sau o pierdere exagerata de minerale prin urina si trans­pi­ratie (cum se petrece la consumatorii de cafea, cola, sucuri acidu­la­te si la fumatori) pot determina dezechilibre minerale care favori­zea­za aparitia cariilor dentare.

Igiena dentara necorespunzatoare, lipsa periajului dentar zilnic contribuie la randul lor la aparitia cariilor.

Medicina naturala propune o combinatie din doua macerate glicerinice importante pentru reglarea echilibrului mineralelor in organism si in special la nivelul dentitiei: Extract din muguri de Brad ‑ Abies pectinata MG=D1, 35‑40 pic in apa, dimineata si Extract din muguri de Mesteacan ‑ Betula verrucosa MG=D1, 35‑40 pic in apa, seara, zilnic, 2‑3 luni. Schema se poate repeta dupa o luna de pauza.

Exista si un remediu homeopatic numit Apatit CH5, 3 granule de 2 ori pe zi, care in combinatie cu Parathyroidea CH5, 3 gra­nule de 2 ori pe zi, 1‑2 luni, poate ajuta remarcabil la intarirea smaltului dentar.

De asemenea, remediile homeopatice tip Calcarea, indicate conform tipului constitutional al persoanei au efecte salutare.

Fiorda

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie