Dr Blake vă recomandă "Infectiile urinare la câini și pisici"

Dr.Stephen Blake

Aceasta este o afecţine care se întâlneşte mai mult la pisici şi în special la motani, însă apare uneori şi la câini şi cai.

SEMNE & SIMPTOME

  • Urinare frecventă
  • Eforturi incomplete de a urina
  • Durere la urinare
  • Stringenţă de a urina

Infectiile urinare la caini si pisici

TRATAMENT

Motani
În cazul motanilor trebuie să fiţi foarte atenţi ca acesta să nu aibă căile urinare obstruate (blocate). Dacă nu sunteţi siguri, apelaţi la medicul veterinar. De obicei, un motan care are căile urinare obstruate este foarte bolnav şi letargic. Recomand ca toţi proprietarii de motani să ceară medicului sau tehnicianului lor veterinar să le arate cum să palpeze o vezică urinară normală şi ce anume să caute atunci când e există o obstrucţie.

Odată ce v aţi asigurat că animalul nu are căile urinare obstruate, puteţi începe administrarea următorului tratament gemoterapic.

Motani: câte 3 picături de Extract din mlădiţe de Ienupăr de fiecare dată când încearcă să urineze.
Dacă nu observaţi o ameliorare după şase administrări repetate, adăugaţi şi 3 picături de Extract din muguri de Coacăz Negru.
Dacă nu observaţi o ameliorare nici după şase administrări repetate, de 3 picături de Extract din mlădiţe de Ienupăr şi 3 picături de Extract din muguri de Coacăz Negru, apelaţi la medicul veterinar.
Totuşi şi dacă animalul începe să urineze normal, administraţi în continuare câte 3 picături de Extract din mlădiţe de Ienupăr de fiecare dată când urinează.
Dacă observaţi că întâmpină dificultăţi la urinare, repetaţi administrarea de 3 picături de Extract din mlădiţe de Ienupăr, la nevoie.
Am descoperit că, administrând la motani tratamentul de mai sus, nu a fost nevoie să introduc vreun cateter, nici să efectuez ureterostomie perineală.

Pisici femele
La pisicile femele administraţi acelaşi tratament gemoterapic. În cazul lor nu este nevoie să vă îngrijoraţi în privinţa obstrucţionării căilor uninare, precum în cazul motanilor, datorită diferenţelor anatomice. 99% din cazurile de inflamaţii ale tractului urinar sunt sterile, aşadar, în marea majoritate a cazurilor, nu este nevoie de antibiotice.

Câini
La câini vă recomand administrarea de Extract din mlădiţe de Ienupăr şi Extract din muguri de Mesteacăn argintiu.
Câte 5 10 picături de Extract din mlădiţe de Ienupăr de fiecare dată când câinele încearcă să urineze. Urinarea anormală include încercările frecvente de a urina mici cantităţi de urină, forţarea de a urina, sau sânge în urină. Atâta timp cât observaţi ameliorarea stării animalului cu fiecare doză de remediu gemoterapic administrat, puteţi continua tratamentul în siguranţă.
Dacă nu observaţi nici o ameliorare după 5 sau 6 administrări de Extract din mlădiţe de Ienupăr, adăugaţi şi Extract din muguri de Mesteacăn argintiu: câte 5 10 picături de Extract din mlădiţe de Ienupăr şi Extract din muguri de Mesteacăn argintiu, de fiecare dată când câinele încearcă să urineze
Atâta timp cât observaţi ameliorarea stării câinelui dumneavoastră este bine (caz în care administraţi în continuare mai puţine picături, mai rar). În caz contrar, apelaţi imediat la medicul veterinar.

(extras din cartea “Gemoterapie pentru prietenii noștri necuvântători” pe care o puteți comanda pe site-ul nostru sau la telefon 0736 885 282)

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie