DETOXIFIEREA LA NIVEL INTESTINAL cu extracte gemoterapice

POLYGEMMA 15 - Intestin detoxifiere


DETOXIFIEREA LA NIVEL INTESTINAL cu extracte gemoterapiceDetoxifierea la nivel intestinal este cu siguranta cea mai importanta masura terapeutica în calea dobândirii unei sanatati durabile. Tractul digestiv normal contine aproximativ 400 de tipuri de bacterii benefice ce impiedica dezvoltarea bacteriilor daunatoare si contribuie la mentinerea unui sistem digestiv sanatos. Imunitatea intestinala este esentiala, fiind responsabila de 70% din capacitatea de aparare a organismului. Este demonstrat faptul ca toxicitatea intestinala este cauza multor afectiuni, manifestându-se prin unul sau mai multe simptome. De la malabsorbtia nutrientilor, se poate genera oboseala, nervozitate, probleme gastrointestinale, eruptii cutanate, dureri de cap, artrita, dureri lombare, sciatica, alergii, astm, probleme cardiace si se pare ca lista poate fi foarte lunga.

Dintre afectiunile locale, la nivel intestinal, constipatia este de departe, cea mai frecventa. Este importanta practicarea de exercitii fizice, o dieta mai usoara, bogata în fibre alimentare, mai multe lichide (în special la prima ora a zilei, la trezire) si nu în ultimul rând sa nu ignore nevoia de a merge la toaleta în momentul în care organismul o cere.

Cum poate ajuta gemoterapia în acest caz?

polygemma nr 15Exista preparate gemoterapice care reechilibreaza flora intestinala, cum sunt extractul din mladite de Merisor si extractul din muguri de Nuc. În special gemoterapicul de Merisor este recomandat pentru capacitatea sa de a regulariza functionalitatea si motricitatea intestinala, atât în caz de constipatie, cât si în caz de diaree. De multe ori, se instaleaza alternarile diareei cu constipatia, astfel ca, un preparat care poate sa rezolve ambele aspecte, este salutar. Extractul gemoterapic din mladite de Merisor se comporta ca tonic si stimulator, în caz de constipatie si ca antispastic si sedativ în caz de diaree si  poate reduce infectiile si inflamatia de la nivelul intestinului si colonului. Se asociaza cu extractul din muguri de Nuc, cu actiune antiinfectioasa, antiinflamatoare si cicatrizanta, reglând astfel flora bacteriana, reducând balonarea si flatulenta. Cura poate fi gândita sa realizeze detoxifierea la mai multe nivele, administrându-se ssi extractul gemoterapic din muguri de Stejar, care regleaza functia intestinala si are totodata efect tonic, ameliorând astenia fizica si psihica. Cele 3 extracte gemoterapice intra în compozitia preparatului din gama Polygemma - Intestin detoxifiere.

Pentru persoanele care sufera de tuburari la nivel intestinal, se recomanda cure de 1-3 luni de zile, repetate de 2-3 ori pe an sau la nevoie. Chiar si pentru persoanele care nu au tulburari de tranzit intestinal, o cura anuala de detoxifiere intestinala este salutara.

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie