Recomandarile gemoterapiei la problematica specifica primaverii

Recomandarile gemoterapiei la problematica  specifica primaveriiPrimăvara este anotimpul de care ne bucurăm poate cel mai mult, asteptând cu nerăbdare ca după ce iarna ne-a părăsit calendaristic să o facă si în gradele temperaturii de afară si să vedem instalându-se covorul verde viu peste tot în natură. Dar, stim cu totii că acest moment minunat al "renasterii" naturii este si un moment care suprasolicită organismul, o perioadă în care sunt accelerate în mod natural procesele de detoxifiere a organismului. Dacă emonctoriile - organele noastre de eliminare - nu sunt în stare perfectă, apar dificultăti în eliminarea produsilor de metabolism, care sunt în cantitate mai mare, datorită alimentatiei specifice anotimpului rece si sedentarismului. Aceste disfunctionalităti de eliminare se pot concretiza la diferite nivele în organism: respirator, digestiv, cutanat, la nivelul sistemului nervos, etc. Este perioada epidemiilor de viroze respiratorii, a asteniei fizice si psihice, cunoscută ca "astenia de primăvară", perioada acutizării durerilor de stomac, pentru cei cu sensibilitate la acest nivel si perioada în care cei care sunt alergici la polenul plantelor, se gândesc la o cură profilactică.

DETOXIFIEREA

Cea mai potrivită măsură de întreprins acum este o cură de detoxifiere cu preparate naturale, care vor sprijini organismul în efortul său de a face "curătenie." Gemoterapia este o optiune extrem de eficientă, extractele din părti tinere de plantă având un efect profund de detoxifiere, la nivel celular si o arie de actiune bine stabilită.

Extract din seva de mesteacanVă propunem detoxifierea la nivel renal, articular şi cutanat, cu EXTRACT DIN SEVĂ DE MESTEACĂN - Betula linfa MG=D1, preparat cu o mare putere regeneratoare a întregului organism.

Se recomandă cure de detoxifiere de o lună de zile, câte 2 ml, în puţină apă, de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara. În cazul asocierii cu alte preparate gemoterapice, 2 ml, în puţină apă, o dată pe zi.

Iata câteva propuneri de asocieri cu alte produse gemoterapice:

  • în cure de detoxifiere, cu Extract din mlădiţe de Rozmarin - Rosmarinus officinalis MG=D1 (pentru ficat şi vezică biliară) şi Extract din muguri de Stejar - Quercus pedunculata MG=D1 (stimularea peristaltismului intestinal şi antiastenic);
  • în cure de slăbire,cu Extract din amenţi de Mesteacăn - Betula pubescens amenti MG=D1, Extract din muguri de Fag - Fagus sylvatica MG=D1 şi eventual Extract din scoarţă de Lămâi - Citrus limonum cortex MG=D1(protejează pielea împotriva unei relaxări excesive);
  • în celulită cu Extract din muguri de Castan comestibil - Castanea vesca MG=D1şi Extract din muguri de Fag - Fagus sylvatica MG=D1;
  • în caz de piele inelastică, fără strălucire, cu Extract din muguri de Platan- Platanus orientalis MG=D1.


O altă recomandare este cea a produselor gemoterapice complexe din gama POLYGEMMA DETOXIFIERE

reclama-detoxifiere-sAlegeti produsul de care aveti nevoie - în functie de sensibilitătile pe care vi le cunoasteti. Se recomandă cure de întreţinere de 1-2 luni, cu posibilitatea de repetare la nevoie.

POLYGEMMA 11 - FICAT DETOXIFIERE - Combinaţie de extracte gemoterapice din mlădiţe de Rozmarin, Ienupăr şi muguri de Alun.
Are acţiune hepatoregeneratoare, de sprijinire a eliminării cataboliţilor toxici, coleretică şi colagogă, de restaurare a elasticităţii ţesutului hepatic.

POLYGEMMA 12 - RINICHI DETOXIFIERE- Combinaţie de extracte gemoterapice din muguri de Frasin, sevă de Mesteacăn şi extract fitoterapic din frunze de Mesteacăn.
Preparat cu acţiune diuretică - depurativă, antiseptică, antiinflamatoare, regeneratoare - prin aport de glucoză, fructoză, aminoacizi, vitamina C şi o serie întreagă de săruri minerale de: calciu, fosfor, magneziu, mangan, zinc, sodiu şi fier.

POLYGEMMA 13 - PIELE DETOXIFIERE - Combinaţie de extracte gemoterapice din muguri de Platan, sevă de Mesteacăn şi muguri de Nuc.
Efectul este dermoprotector, antiseptic, regularizant al secreţiilor pielii, sprijinind procesul natural de detoxifiere cutanată.
Preparatul are şi efect antiinfecţios şi cicatrizant la nivelul mucoaselor şi a pielii, efecte benefice în caz de piele inelastică, lipsită de strălucire, în celulită, căderea părului şi în dermatozele de dată recentă.

POLYGEMMA 14 - ARTICULAŢII DETOXIFIERE - Combinaţie de extracte gemoterapice din muguri de Frasin şi muguri de Jneapăn, sevă de Mesteacăn şi scoarţă de Salcie.
Veti beneficia de actiunea antiinflamatoare, depurativă - o mai bună eliminare a acidului uric şi ureei, a căror depunere la nivel articular duce la rigidizarea lor.

POLYGEMMA 15 - INTESTIN DETOXIFIERE - Combinaţie de extracte gemoterapice din mlădiţe de Merişor, muguri de Nuc şi muguri de Stejar
Reglează funcţionalitatea şi motricitatea intestinală, reechilibrează flora intestinală, reduce infecţiile şi inflamaţia de la nivelul intestinului subţire şi gros.

Alte recomandări pentru probleme pe care le-ati putea preîntâmpina primăvara - dar nu numai - vi le prezentăm succint în cele ce urmează, rămânând ca să probati în practică eficacitatea gemoterapiei.

COMBATEREA ASTENIEI DE PRIMĂVARĂ

POLYGEMMA 8 - Astenie psiho-fizică, memorie

Polygemma Nr8Tonic general cu efecte benefice pentru întărirea memoriei - Combinaţie de extracte gemoterapice din seminţe de Mesteacăn, muguri de Stejar şi mlădiţe de Rozmarin cu extract din rădăcină de Ginseng siberian.

Proprietăţi revitalizante, la nivel fizic şi psihic
Creşte rezistenţa organismului în condiţii de stres
Activator metabolic la nivel hepatic, un barometru al instalării oboselii fiind ficatul, organ cheie în producţia de energie pentru organism
Efecte benefice în cazuri de dificultăţi de concentrare
Eficient în perioade de suprasolicitare psihică (examene) sau stări de astenie mentală

Pentru adulţi şi copii peste 7 ani se recomandă administrarea a câte 2 ml de 2 ori pe zi, diluati în puţină apă, înainte de mese, timp de 2 săptămâni. Se repetă la nevoie. Nu se administrează după orele 18, putând provoca insomnie, prin stimulare cerebrală.

PROFILAXIA ALERGIILOR SEZONIERE

ALECTRA - Soluţie pentru uz intern, flacon cu sistem dozator de pulverizare
AectraContine extract gemoterapic din muguri de Coacăz negru si extract din rădăcină de Astragalus membranaceus
Efect de "cortizon natural", fără reacţii secundare
Creşte puterea de apărare a organismului
Administrare înainte de perioadele de expunere (cu 4 săptămâni) şi în timpul expunerii la alergenii sezonieri
În timp, poate diminua reacţiile alergice la contactul cu alergenii

Mod de administrare: adulţi şi copii peste 12 ani - câte 3 - 5 pufuri de 2 ori pe zi, administrate direct în gură. În cazul unor stări acute se pot administra câte 3-5 pufuri de până la de 4 ori pe zi, timp de 7 zile, apoi se continuă cu doza de 3-5 pufuri de 2 ori pe zi, pe perioada de expunere la alergeni.

PROTECȚIE GASTRICĂ

Polygemma Nr1POLYGEMMA 1 - STOMAC - combinaţie de extracte gemoterapice din muguri de Smochin şi Arin negru
Protejează stomacul, ajutând la reglarea acidităţii gastrice
Eficient în hiper sau hipoaciditate gastrică
Susţine procesul de cicatrizare a mucoasei gastrice şi intestinale
Eficient în manifestări ale stresului cu repercursiuni la acest nivel

În cazuri acute se poate administra de 4-5 ori pe zi în primele 2-3 zile, apoi se continuă cu doza standard cel puţin 7 zile. În cazuri cronice se recomandă cure de 1-2 luni primăvara şi toamna.

Fie ca primăvara să fie doar anotimpul bucuriei neumbrite de boală. Gemoterapia poate fi pentru dumneavoastră "prietenul" de nădejde, care să nu permită bolii să se instaleze în organism.

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie