Anexita tratată cu produse gemoterapice

Anexita tratată cu produse gemoterapice

Anexita (boala inflamatorie pelvină) este inflamaţia anexelor uterului (ovare, trompe) caracterizată prin dureri ale etajului abdominal inferior, febră, secreţie vaginală abundentă.

Principalii factori care contribuie la apariţia unei inflamaţii în zona anexelor feminine sunt reprezentaţi de frig, umezeală, igienă deficitară, contacte sexuale neprotejate şi alimentaţie necorespunzătoare (exces de acizi, dulciuri, fumat, alcool).

Prevenirea apariţiei anexitei se realizează prin păstrarea unei temperaturi constante la nivelul zonei bazinului şi a extremităţilor (picioare, mâini), evitarea contactelor sexuale neprotejate, igiena zilnică cu apă caldă a regiunii genitale feminine, mişcarea fizică în aer curat şi alimentaţia sănătoasă (cu multe cereale integrale şi soia, alimente bogate în fitoestrogeni naturali).

Tratamentul natural al anexitei utilizează următoarele remedii:
Extractul din muguri de Coacăz negru-Ribes nigrum MG=D1, cu efect anti-inflamator sistemic, folosit pentru prevenirea şi inhibarea stărilor inflamatorii de etiologie mecanică, chimică, imunologică sau infecţioasă. De regulă, maceratul din muguri de coacăz, Ribes nigrum se combină cu maceratele din Zmeur-Rubus idaeus sau de amenţi de Salcie- Salix alba amenti, pentru exercitarea acţiunii asupra zonei genitale feminine.

Extractul din muguri de Zmeur - Rubus idaeus MG=D1, are o acţiune antispastică şi de echilibrare a axei hipotalamo-hipofizo-gonadice. Este util în toate stările inflamatorii ale aparatului genital feminin: anexite, metrite, vaginite, cel mai frecvent în combinaţie cu Extractul din muguri de Coacăz negru.

Extractul din amenţi de Salcie -Salix alba amenti MG=D1,  este indicat în inflamaţii şi dureri pelvine, cauzate de anexită sau alte inflamaţii genitale feminine. Efectul este tip estrogenizant şi antiinflamator şi de cele mai multe ori se combină cu Extractul din muguri de Coacăz negru.

Dr. Sorina Soescu

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie