Tratamentul cu gemoterapie în mononucleoza infecţioasă

Tratamentul cu gemoterapie în mononucleoza infecţioasă

Recent am primit solicitarea de o colegă să o ajut cu o schemă de tratament gemoterapic pentru un pacient tânăr cu o formă deosebit de severă de mononucleoză. Starea generală a pacientului era atât de slăbită, încât nu avea puterea de a răspunde la întrebări pentru a putea realiza un interviu homeopat şi a prescrie un tratament corespunzător.

De aceea, colega mea s-a decis să-i administreze remedii gemoterapice, care să sprijine starea generală a organismului, imunitatea şi să aibă un efect drenor asupra ganglionilor limfatici, sediul de acţiune al mononucleozei.

Studiind compendiul dr.Pitera, care oferă mai multe soluţii pentru tratamentul acestei afecţiuni, am stabilit împreună o strategie de tratament pentru pacient, în care au fost incluse următoarele preparate:

Schema de mai sus, în situaţia acută, a fost administrarea la 2 ore interval, a alternanţei dintre cele 3 remedii, în timpul zilei, timp de 4-5 zile, în perioada acută.

Apoi, pentru că situaţia s-a îmbunătăţit şi starea generală a pacientului a devenit net mai bună, a reapărut pofta de mâncare şi s-au atenuat simptomele respiratorii (durerea faringiană, tumefacţia ganglionară) şi cele generale, s-a continuat cu administrarea câte unui remediu dimineaţa, prânz şi seara, timp de alte 3 săptămâni.

Pacientul a fost un tânăr de 23 ani, care a răspuns relativ repede şi constant la tratamentul cu gemoderivate, de aceea nu s-a mai intervenit cu un alt tratament. Această situaţie este o foarte bună exemplificare a unei situaţii în care gemoterapia poate fi utilizată într-o afecţiune acută.

Ca strategie, pacientul nostru va beneficia în convalescenţă de o perioadă de până la 2-3 luni de tratament cu alte preparate:

Am decis păstrarea Extractului de muguri de Nuc în strategia de tratament pentru că este nevoie de o perioadă mai lungă de drenaj a sistemului limfatic şi a ganglionilor afectaţi de virus. Şi pentru a exista o protecţie permanentă împotriva unei alte „invazii” ganglionare cu un alt germen, în perioada atât de vulnerabilă a convalescenţei.

Dr. Sorina Soescu

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie