Extractul din muguri de stejar - un revitalizant eficace

Extractul din muguri de stejar - un revitalizant eficace

Extractul gemoterapic din muguri de Stejar se obţine prin macerarea mugurilor proaspeţi în soluţie hidrogliceroalcoolică. Este un stimulent poliendocrin acţionând asupra întregii axe hipotalamo- hipofizo- gonadice. Acţionează în principal asupra corticosuprarenalei stimulând producţia de hidroxicorticoizi urinari (17-OH) corectând astfel carenţa hormonală a corticosuprarenalei. Este folosit în principal datorită proprietăţilor sale de drenor universal.

Extractul din muguri de Stejar- Quercus pedunculata MG=D1 este un antiastenic recomandat în surmenaj fizic şi psihic, un revitalizant pentru organismul slăbit sau îmbătrânit.
La persoanele vârstnice sau în cazurile de fenomene de îmbătrânire precoce se asociază cu Extractul din mlădiţe de Sequoia- Sequoia gigantea MG=D1 , acţionând pe plan geriatric în sensul sporirii forţei fizice şi morale. La cei care iau multe medicamente alopate se instalează cu timpul o stare intoxicaţie manifestată prin astenie şi adinamie.
O combinaţie de extracte gemoterapice de Stejar și Sequoia în cure prelungite va duce la depurarea organismului, eliminarea toxinelor acumulate şi îmbunătăţirea funcţionalităţii tuturor aparatelor.
Extractul din muguri de Stejar- Quercus pedunculata MG=D1 tonifică organismul slăbit, atât datorită unor stări fiziologice ( vârsta, sarcina, surmenaj fizic şi intelectual) cât şi datorită unor patologii cronice sau în stări de convalescenţă.     

Acţionează asupra gonadelor ambelor sexe, stimulează producerea hormonilor sexuali fiind indicat în astenia sexuală din andropauză şi menopauză. De asemenea este util în diverse afecţiuni din sfera genitală feminină (atonie vaginală, menoragie în menopauză, metrite, prolaps uterin, tulburări menstruale) asociat cu alte preparate gemoterapice.

Are organotropism şi asupra tractului digestiv, având o acţiune reglatoare asupra funcţiei intestinale.
Acţionează asupra sistemului vascular (arterial, venos şi capilar) şi creşte tensiunea arterială în situaţiile de şoc şi colaps vascular.

Ca mod de administrare, poate fi combinat cu alte preparate gemoterapice în asocieri sau se poate administra singur. Dozele sunt câte 50 de picături (2 ml), în puţină apă, de 1-2 ori pe zi, în administrare unică şi  70 de picături (3 ml), în puţină apă, o dată pe zi în asocieri.

Dr. Simona Dobre- Bărnuţiu

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie