Acta gemmotherapeutica - Volumul I

Nr. pagini 286

Pret:
50,00 lei
Description

Aceasta lucrare în domeniul gemoterapiei, pe care am numit-o sugestiv, ACTA GEMMOTHERAPEUTICA, dorim sa fie o culegere de informatii utile, teoretice si practice, pentru profesionistul din domeniul sanatatii care doreste sa se instruiasca în acest domeniu.

Primul volum al acestei lucrari aduce în atentie câteva abordari importante întelegerii gemoterapiei si posiblitatilor sale terapeutice.

Doamna dr .Didi Surcel, cercetator imunolog, a realizat o prezentare ampla ce reuneste abordari de ultima ora din domeniul imunologiei si ale unor stiinte de avangarda ale zilelor noastre, precum fizica cuantica, fiind totodata încarcata si de spiritualitate - aspecte care ajung sa îsi dea mâna în zilele noastre. Legatura gemoterapiei cu imunologia este evidenta, gemoterapicele actionând cu implicarea centrilor de reglare si control, neuro-endocrino-imunologici de la nivel celular.

Analiza gemoterapicelor pe familii botanice este un alt material deosebit de interesant, pe care  d-na dr. Sorina Soescu îl aduce acum în atentia tuturor celor care au pornit pe drumul cunoasterii în gemoterapie.Sunt prezentate mai multe familii botanice studiate în cadrul atelierelor de gemoterapie, urmând ca informatia sa fie completata în volume ulterioare ale publicatiei noastre.

Un alt material important în vederea studierii gemoterapicelor este si cel ce vizeaza analiza fitochimica a gemoterapicelor, realizat de catre d-ra dr. chim. Neli Olah. Dupa ce a realizat metodologia de control analitic pentru gemoterapicele care se fabrica la Laboratoarele Plantextrakt, pentru o buna identificare si standardizare a produselor, Neli Olah are în proiect o serie de teme de cercetare care privesc dobândirea de noi informatii privind clasele de compusi ce se regasesc în tesuturile meristematice.

Doamna dr. Malina Ciumasu a urmat un curs online de gemoterapie miasmatica, dupa care a devenit pasionata de aceasta abordare a gemoterapiei, pe care o împartaseste colegilor de la Iasi si Bacau în cadrul atelierelor de gemoterapie. Materialul realizat de catre dânsa este o introducere în acest domeniu, o abordare ce poate fi mai usor de înteles si practicat în special de catre medicul homeopat.

Ultima parte a materialului pe care vi-l propunem este o prezentare a extractelor gemoterapice realizata într-o maniera diferita de cele pe care le stiti din lexicoanele de gemoterapie lansate de catre noi de-a lungul timpului. Diferenta consta în axarea pe aspecte cu caracter general, precum actiunile farmacologice si prezentarea recomandarilor grupate în functie de organotropism (cu insistare pe recomandarile principale), pentru o mai usoara parcurgere si întelegere a gemoterapicelor. De asemenea, s-a hotarât ca prezentarile sa fie însotite si de prezentarea sindromului biologic experimental, considerând necesitatea asocierii acestei informatii celei referitoare la particularitatile raspunsului imun în gemoterapie, prezentata de catre d-na dr.Surcel. Principala sursa a informatiilor o constituie compendiul de gemoterapie al dr. Pitera (fara a atinge toate recomandarile prezentate de acesta - ramâne sa le aprofundam pe mai departe) si completat cu unele abordari de la atelierele noastre de gemoterapie.

Acesta este un început. Multe alte materiale asteapta sa intre în volume ulterioare pe care le vom aduce în atentia dumneavoastra.

Farm. Carmen Ponoran - secretar general ARGH

Recenzii

Nu exista recenzii pentru acest produs.
© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie