Farmacologie homeopata generala


Pret:
40,00 lei
Stoc epuizat
Description

Prof. Dr. Doc. Dumitru DobrescuPrima editie a cartii Farmacologie homeopata a aparut in anul 2007, cand autorul implinea "80 de ani de viata si 60 de ani de activitate profesionala".

Cartea este o incursiune in Farmacologie - stiinta medicamentului - realizand o abordare comparativa ALOPATIE - HOMEOPATIE pentru a sustine faptul ca, farmacologia este una singura, cu doua ramuri: Farmacologia alopata si Farmacologia ecologica-homeopata, corespunzatoare celor doua tipuri principale de medicamente.

Cartea a aparut si in traduceri realizate in limba engleza si in limba franceza, putand fi astfel accesibila intregii lumi homepate.

Aveti mai jos, prezentate de catre insusi autorul, ce aduce in plus aceasta a treia editie a cartii.
"Evidentiez cateva caracteristici ale noii editii a Farmacologiei Homeopate Generale:

  • Cartea are cu 109 pagini mai mult decat editia prima (40%).
  • La titlu am adaugat "Ecologica", pentru a atrage atentia asupra acestei calitati inestimabile a medicamentului homeopat.
  • Am introdus la inceput o pagina privind unele "Controverse" (pag.15).
  • Am introdus la inceput o prezentare a "Contributiilor originale" (pag.17-18).
  • Am prezentat "Consecintele existentei homeopatiei ca stiinta medicala" (pag.19-21).
  • Am facut adaugiri la majoritatea capitolelor, a unor observatii ale lui Hahnemann, din Organon, aditia VI-a. Cu aceasta ocazie am observat ca Organon-ul este, de fapt, Farmacologie Homeopata Generala, observatie mentionata in carte.
  • La cap.9, "Perspectivele Farmacologiei Homeopate", am introdus doua noi subcapitole.
  • Am introdus un capitol, 12.2.1.4., despre "Fiabilitatea patogeneziilor". In timpul documentarii pentru scrierea lui am fost uluit de ceeace am gasit in literatura. Date pe care le intuiam, pe care le-am semnalat intr-un fel sau altul, dar care mi s-au parut incredibile. Sper ca am gasit explicatia aparentei contradictii dintre eficacitatea reala a medicamentelor homeopate si datele despre fiabilitaea scazuta a patogeneziilor.
  • Am introdus o anexa exceptionala, nr.2, despre Proving-ul homeopat modern, care ar trebui sa devina singura forma de proving in viitor.
  • Am introdus in carte si eseul meu, "Medicamentul in secolul XXI", care ar trebui sa devina platforma-program pentru intreaga lume a medicamentului, alopat si homeopat (anexa 3)".

Prof. dr. doc. Dumitru Dobrescu

Cartea "Farmacologie homeopata" deschide noi porti spre intelegere, ofera o viziune clara si concisa asupra notiunii de medicament si se adreseaza astfel medicilor si farmacistilor, dar si "acelor categorii de intelectuali care doresc sa inteleaga cate ceva din complexitatea si frumusetea naturii, a fiintei umane si a relatiilor dintre natura si om".

farm. Carmen Ponoran

Recenzii

Nu exista recenzii pentru acest produs.
© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie