Homeopatia in Romania - pagini de istorie


Pret:
25,00 lei
Stoc Epuizat!!!
Description

Despre trecutul homeopatiei in Romania nu s-a publicat inca o scriere cat de cat cuprinzatoare. Cartea aceasta este o prima scriere despre patrunderea si evolutia homeopatiei in Romania, redactata cu convingerea ca vor mai trebui descoperite si alte dovezi despre evenimente stiute sau nestiute.

Sub titlul "De la Hahnemann la Vithoulkas", prima parte a cartii prezinta viata si opera marelui medic, informatii mai ample despre activitatile sale la Sibiu, unde a fost integrat in masonerie, despre observatiile si deductiile care l-au condus la crearea homeopatiei, precum si cateva date despre activitatea meritorie a doctorului Vithoulkas.

Mai ampla, partea a doua a cartii dezvolta evolutiile homeopatiei in Romania, ca o provocare lansata de teza de doctorat intitulata "Cercetari asupra trecutului si realizarilor romanesti in homeopatie" (Raluca Daniela Prata, Cluj, 2008).

Spre sfarsit, volumul contine o cronologie a evenimentelor, iar in Addenda se prezinta un istoric al primului fabricant roman de remedii homeopatice, Laboratorul de microproductie de medicamente al Facultatii de farmacie din Cluj, precum si o trecere in revista a contributiilor catorva farmacisti din Romania la activitatile din domeniul homeopatiei.

Autori:
prof.dr.farm. Honorius Popescu
dr.farm.Raluca Daniela Prata

Recenzii

Nu exista recenzii pentru acest produs.
© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie