Dr. Maria Toma

Maria TomaMaria Toma - medic veterinar, absolventa a Facultatii de Medicina Veterinara Bucuresti.

Stagiatura a facut-o intr-una din cele mai complexe ferme zootehnice din judetul Teleorman, avand posibilitatea sa cunoasca practic diversitatea patologiei veterinare.

A lucrat apoi la ISCIP Giurgiu (complex de crestere si ingrasare porcine), domeniul vast de studiu asupra problemelor pe care le ridica cresterea industriala a ”vietuitoarelor”. A urmat o perioada de peste 10 ani de activitate in Industria romaneasca de medicamente unde s-a ocupat, printre altele, de productia premixurilor vitamino-minerale si de introducerea si promovarea unor noi medicamente romanesti. Din 1991 a lucrat la IMEDICA, firma elena de medicamente.

Orientarea spre homeopatie, a inceput-o ca autodidact si plina de scepticism, inca de pe vremea cand lucra in industria de medicamente (pe care astazi o apreciaza ca una dintre cele mai corecte si exigente industrii de medicamente). Primele rezultate terapeutice obtinute prin administrarea remediilor homeopatice, au fost suficient de convingatoare, pentru un studiu sustinut al sanatatii holistice si aplicarea cunostintelor dobandite, in practica terapeutica umana si veterinara, pe perioada unui mare numar de ani. Multe din aceste rezultate au fost publicate in reviste de specialitate, la indemnul unui titan al homeopatiei romanesti, mult prea regretatul Prof. Dr. Doc. GH. Bungetzianu. In 1992 obtine competenta de medic homeopat. Eficienta incontestabila a homeopatiei in prevenirea, mentinerea si recuperarea starii de sanatate a fost criteriul care a stat la baza faptului ca, desi a lucrat cu rezultate foarte bune in industia medicamentului romanesc si de import, pe tot acest parcurs nu a folosit ca terapie, numai homeopatia.

Autoare a lucrarii "Homeopatie veterinara", in prezent se preocupa si de studiul si aplicarea gemoterapiei in terapeutica veterinara.

Este convinsa ca practicarea acestui sistem natural de medicina lipsit de efecte secundare in controlul starii de sanatate pe perioada cresterii animalelor ar aduce beneficii mari, reflectate mai ales, in starea de sanatate a populatiei. In ce priveste tratamentul animalelor de companie, bietele victime ar fi scutite de multe torturi.

O puteti contacta pe e-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie