Dr. Adrian Alecu

dr_adrian_alecu_1Dr.Adrian Alecu şi-a început activitatea universitară din 1998, actualmente fiind asistent universitar la catedra de medicină internă UMF Târgu -Mureş.

A absolvit cursul de competenţă în homeopatie în anul 2000 la Cluj Napoca.

Începând din 2003, împreună cu un grup de studenţi ai UMF Târgu-Mureş şi cu spijinul disciplinei de Farmacologie şi al Biobazei UMF Târgu -Mureş a început o serie de cercetări asupra efectului medicamentelor homeopatice în cazul patologiei experimentale induse la animale de laborator. Majoritatea rezultatelor cercetărilor au fost prezentate la conferinţe sau publicate în reviste naţionale şi internaţionale. Prin rezultatele obţinute în urma acestor experimente a evidenţiat faptul ca medicamentele homeopatice prezintă un efect propriu, reproductibil şi posibil de evaluat statistic, efect care diferă semnificativ faţă de placebo. Lucrările sale s-au bucurat de aprecierea oamenilor de ştiinţă reuniţi la Simpozionul G.I.R.I. (Groupe International de Recherche sur l'Infinitésimal),desfăşurat la Monaco în noiembrie 2010.

dr_adrian_alecu_2Rezultatele interesante şi aprecierile pozitive obţinute, precum şi tendinţa actuală globală de dezvoltare a medicinei complementare şi alternative şi încadrarea ei împreună cu alopatia sub egida noţiunii de medicină integrativă l-au facut să considere oportună înfiinţarea unui curs de homeopatie/medicină complementară şi alternativă în cadrul Facultăţii de Medicină, motiv pentru care a alcătuit un proiect de curs pe care intenţioneză să îl înainteze Senatului UMF Târgu-Mureş pentru analiză şi aprobare.

În practica medicală curentă foloseşte homeopatia şi gemoterapia, alopatia reprezentând alternativa la care apelează doar la nevoie. În felul acesta consideră că răspunde primei şi celei mai mari responsabilităţi a medicului: "Primum non nocere".

Îl puteţi contacta la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie