MEMBRII de onoare ai ARGH

Asociatia Româna de Gemoterapie si Homeopatie se bucura sa consemneze prezenta in randurile sale a doua personalitati din domeniul GEMOTERAPIEI, care au devenit si colaboratori apropiati ai asociatiei noastre: Fernando Pitera din Italia si Nick Churchill din Marea Britanie.

fernando piteraFernando Piterà, medic italian, traieste si munceste în Genova, unde îsi desfasoara activitatea ca specialist în homeopatie, fito-gemoterapie si bioterapie. Cunoscator profund al operelor lui Pol Henry, este practician, dar si cercetator în domeniul gemoterapiei.

A sustinut numeroase cursuri post-universitare de perfectionare pentru medici si farmacisti, în domeniile homeopatie, fitoterapie si gemoterapie. Între 2000 si 2009 a fost profesor la disciplina de Medicina Neconventionala si Tehnici complementare a Facultatii de Medicina a Universitatii din Milano, iar între 2009 si 2011 profesor la disciplina de Istoria Gândirii Medicale si Biologice din cadrul Facultatii de Litere si filozofie (sectiunea Epistemologie) a Universitatii din Genova. Este Membru al Facultatii de Homeopatie din Marea Britanie si Membru Corespondent al Academiei de Istorie a Artei Medicale.

A publicat peste 200 de articole si eseuri de gemoterapie, fitoterapie si istoria medicinii. A reunit si actualizat tot materialul stiintific din domeniul gemoterapiei, aducându- si un aport personal la experimentarea si dezvoltarea gemoterapiei. Lucrarea sa, COMPENDIU DE GEMOTERAPIE CLINICA are aproape 300 de indici bibliografici. Prezinta o baza teoretica deosebit de valoroasa, prin care fundamenteaza mecanisme de actiune prin experimentari "in vitro" si "in vivo". diploma fernando piteradiploma fernando piteraAceasta lucrare valoroasa a dr. Piterà , procurata din Italia la initiativa specialistilor firmei Plantextrakt, a fost tradusa în limba româna în anul 2003 de catre dr. Sorina Soescu,vicepresedinte ARGH.

A scris volumul "Medicina Naturala" pentru "Marile Opere" editate de ziarul Corriere della Serra. Este co-autor al cartilor "Nosodele Bach si Paterson - istoric, materia medicala si simbolistica nosodelor intestinale"; "Sa descoperim homeopatia"; "Secretul alimentelor" si "Paianjenii în homeopatie - Simptome si simboluri".

În 1996 a fondat "Anthropos & Iatria", Revista Italiana de Studii si Cercetare în Medicina Antropologica si Istoria medicinii, al carei director si eseist este în prezent. Dr. Piterà continua sa studieze tesuturile meristematice ale unor plante care nu au fost folosite înca în acest domeniu, având o serie de produse gemoterapice în experimentare preclinica si clinica.

Nick ChurchillDiploma Nick ChurchillNick Churchill are o experienta de peste 15 ani în homeopatie si peste 10 ani în gemoterapie. În prezent, lucreaza în Bath ca homeopat si este directorul unei Scoli online de gemoterapie, unde are studenti din toata lumea. A predat homeopatie de peste 10 ani în Anglia, America, Cehia si mai nou în Japonia si este directorul Scolii Internationale de Homeopatie din Londra. Mugurii l-au ales pe el ca ambasador, fiind un Maestru al comunicarii.
A raspuns de fiecare data cu placere invitatiei de a participa la conferintele noastre de gemoterapie, în 2011devenind membru de onoare al Asociatiei Române de Gemoterapie si Homeopatie.

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie