Warning: trim() expects parameter 1 to be string, array given in /home/gemotera/public_html/plugins/system/vmogmetatag/vmogmetatag.php on line 497
The Romanian Association of Gemmotherapy and Homeopathy - CONSTIPAŢIE, OBEZITATE, OSTEOPOROZǍ - gemoterapic din mlădițe de Merișor

The Romanian Association of Gemmotherapy and Homeopathy

ARGH’s slogan borrowed the famous words of Hippocrates

"First of all do no harm"

which gemmotherapy and homeopathy could fully comply with:

"Primum non nocere"

HIPPOCRATES
Despre Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie

CONSTIPAŢIE, OBEZITATE, OSTEOPOROZǍ - gemoterapic din mlădițe de Merișor

Civilizaţia modernă a adus cu sine un ansamblu întreg de schimbări in viaţa individuală şi socială: stres, program de lucru prelungit fără respectarea orelor de masă, mâncatul în grabă, cine copioase (singurul moment al zilei când este toată familia la masă), obiceiuri alimentare proaste, combinaţii de alimente incompatibile ca timp de digestie, alimente conservate, congelate, chimizate, sunt numai câteva exemple de factori care pot duce la dereglerări digestive majore, de tip constipaţie (cel mai frecvent) sau diaree.

Constipaţia apare în special la persoanele sedentare cu o reactivitate scăzută, apetit crescut, vezică biliară leneşă, iar diareea apare în special la persoanele hiperactive predispuse la agitaţie, stări de panică şi nelinişte. Niciodată o afecţiune nu este localizată şi nu este apanajul unui singur organ. Atât constipaţia cât şi diareea sunt însoţite de stări generale de disconfort, senzaţie de plenitudine, migrenă (in constipaţie) balonare şi dureri abdominale (in diaree), tulburări de ritm cardiac, etc.

Cum mama Natura are grijă să corecteze greşelile noastre, ne-a dat ca ajutor Merişorul de munte (Vaccinium vitis idaea). Extractul din mlădiţe de Merişor preparat sub formă de macerat glicerinic, reglează funcţionalitatea şi motricitatea intestinală în două moduri: în caz de constipaţie se comportă ca un tonic si stimulator, iar în caz de diaree acţionează ca sedativ şi antispastic. Corectează echilibrul motilităţii enterocolice şi regularizează funcţionalitatea enzimatică intestinală. Are de asemenea acţiune antiseptică (dezinfectantă) în colibacilozele intestinale şi în disbiozele intestinale produse de alterarea florei bacteriene. Influenţează meteorismul intestinal (balonarea), când este bine de administrat împreună cu maceratul glicerinic din muguri de Nuc (Juglans regia MG=D1).

Extractul din mlădiţe de Merişor se poate administra de 2 ori pe zi în cantitate de 40-50 picături (2 ml), diluate în apă, înainte de mesele principale, timp de 2-3 luni, iar după o pauză de o lună se poate relua în caz de constipaţie cronică sau colon iritabil.

Este foarte importantă şi respectarea câtorva reguli de alimentaţie: să se ia masa la ore fixe, să se mănânce încet şi nu în grabă, să nu se mănânce în exces, mâncarea să nu fie mult preparată termic, să nu conţină mulţi compuşi chimici de sinteză, să nu se mănânce după ora 20 şi în primul rând să nu se mănânce sub influenţa stresului, a unor emoţii negative. Sunt cele mai elementare reguli care se recomandă pacienţilor pentru a-şi păstra starea de sănătate şi armonie, pentru a nu fi nevoie să ajungă într-un cabinet medical.

Se recomandă Extractul din mlădiţe de Merişor (Vaccinium vitis idaea MG=D1) şi în curele de slăbire (2 ml, dimineaţa, înainte de masă), în asociere cu Extractul din amenţi de Mesteacăn pufos – Betula pubescens amenti MG=D1 – 2 ml la prânz (pentru reglarea funcţiei tiroidiene, cu stimularea metabolismului) şi Extractul din mlădiţe de Ienupăr – Juniperus communis MG=D1 – 2ml seara (pentru detoxifiere la nivel hepato-renal). Cura durează 2 – 3 luni, asociată cu regim alimentar.

De asemenea, gemoterapicul din mlădite de Merisor se recomandă ca adjuvant în osteoporoză la vârstnici, datorită efectului antiscleros epitelial şi mezenchimal (împotriva îmbătrânirii precoce) şi favorizează absorbţia intestinală a calciului (2 ml, înainte de masă, dimineaţa). Se asociază cu Extractul din mlădiţe de Sequoia – Sequoia gigantea MG=D1 (2 ml la prânz) şi Extractul din mlădiţe de Mur – Rubus fructicosus MG=D1 (2 ml seara).

Cura durează 2 luni după care se continuă cu reducerea în fiecare lună a dozei (la 30 – 20 – 15 picături) până la o cură de 6 luni.

Dar gemoterapicul obtinut din mlădite de Merisor are si alte efecte benefice:

  • este antiinfecţios, antiscleros, cicatrizant, nu numai la la nivel intestinal, dar şi la nivelul căilor urinare;
  • reactivează funcţia ovarelor îmbătrânite (efect estrogenic);
  • reglează tendinţa de fibroză şi hialinoză a ţesutului conjunctiv, din inflamaţiile cronice de lungă durată, se opune sclerozei epiteliale şi mezenchimale, este unul dintre gemoterapicele recomandate ca remediu împotriva îmbătrânirii premature.

Aceste calităţi ale Merişorului sunt valabile numai pentru maceratul glicerinic preparat din mlădiţele plantei prelucrate în stare proaspătă, după reguli speciale. Preparat sub formă de ceai din planta uscată, Merişorul are altă acţiune şi deci altă indicaţie terapeutică.

gemoterapice
© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie