Warning: trim() expects parameter 1 to be string, array given in /home/gemotera/public_html/plugins/system/vmogmetatag/vmogmetatag.php on line 497
Tratamentul cu gemoterapie în mononucleoza infecţioasă - The Romanian Association of Gemmotherapy and Homeopathy

The Romanian Association of Gemmotherapy and Homeopathy

ARGH’s slogan borrowed the famous words of Hippocrates

"First of all do no harm"

which gemmotherapy and homeopathy could fully comply with:

"Primum non nocere"

HIPPOCRATES
Despre Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie

Tratamentul cu gemoterapie în mononucleoza infecţioasă

Tratamentul cu gemoterapie în mononucleoza infecţioasă

Recent am primit solicitarea de o colegă să o ajut cu o schemă de tratament gemoterapic pentru un pacient tânăr cu o formă deosebit de severă de mononucleoză. Starea generală a pacientului era atât de slăbită, încât nu avea puterea de a răspunde la întrebări pentru a putea realiza un interviu homeopat şi a prescrie un tratament corespunzător.

De aceea, colega mea s-a decis să-i administreze remedii gemoterapice, care să sprijine starea generală a organismului, imunitatea şi să aibă un efect drenor asupra ganglionilor limfatici, sediul de acţiune al mononucleozei.

Studiind compendiul dr.Pitera, care oferă mai multe soluţii pentru tratamentul acestei afecţiuni, am stabilit împreună o strategie de tratament pentru pacient, în care au fost incluse următoarele preparate:

Schema de mai sus, în situaţia acută, a fost administrarea la 2 ore interval, a alternanţei dintre cele 3 remedii, în timpul zilei, timp de 4-5 zile, în perioada acută.

Apoi, pentru că situaţia s-a îmbunătăţit şi starea generală a pacientului a devenit net mai bună, a reapărut pofta de mâncare şi s-au atenuat simptomele respiratorii (durerea faringiană, tumefacţia ganglionară) şi cele generale, s-a continuat cu administrarea câte unui remediu dimineaţa, prânz şi seara, timp de alte 3 săptămâni.

Pacientul a fost un tânăr de 23 ani, care a răspuns relativ repede şi constant la tratamentul cu gemoderivate, de aceea nu s-a mai intervenit cu un alt tratament. Această situaţie este o foarte bună exemplificare a unei situaţii în care gemoterapia poate fi utilizată într-o afecţiune acută.

Ca strategie, pacientul nostru va beneficia în convalescenţă de o perioadă de până la 2-3 luni de tratament cu alte preparate:

Am decis păstrarea Extractului de muguri de Nuc în strategia de tratament pentru că este nevoie de o perioadă mai lungă de drenaj a sistemului limfatic şi a ganglionilor afectaţi de virus. Şi pentru a exista o protecţie permanentă împotriva unei alte „invazii” ganglionare cu un alt germen, în perioada atât de vulnerabilă a convalescenţei.

Dr. Sorina Soescu

Add comment

Comment policy


Security code
Refresh

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie