Warning: trim() expects parameter 1 to be string, array given in /home/gemotera/public_html/plugins/system/vmogmetatag/vmogmetatag.php on line 497
Un rezumat al derulării și al lucrărilor prezentate - The Romanian Association of Gemmotherapy and Homeopathy

The Romanian Association of Gemmotherapy and Homeopathy

ARGH’s slogan borrowed the famous words of Hippocrates

"First of all do no harm"

which gemmotherapy and homeopathy could fully comply with:

"Primum non nocere"

HIPPOCRATES
Despre Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie

Un rezumat al derulării și al lucrărilor prezentate

A VIII-a Conferință Națională ARGH - Iași, 26-28 mai 2017

Marea familie a terapeuților pasionați de gemoterapie din România s-a reîntâlnit la Iași, pentru a împărtăși experiențele și realizările din anul ce a trecut, de la ultima noastră revedere.

Această Conferință Națională a stat sub semnul Înălțării, adică a vibrației înalt spirituale atât datorită Sărbătorii ortodoxe ce a fost prăznuită pe 25 mai, cât și a energiei speciale a orașului Iași, centru cultural și spiritual al Moldovei și al României.

Locul ales pentru desfășurarea lucrărilor acestei Conferințe a fost una dintre cele mai frumoase și speciale săli în care am fost până acum, Sala Henri Coandă din Palatul Culturii de la Iași.

Așadar, am petrecut 3 zile pline, într-o atmosferă voievodală, într-o sală maiestuoasă, în care ne-am simțit boieri, voievozi și domnițe. Și, ca să fie un fel de ”cerc complet” în care am fost o parte vitală, în același timp cu Conferința noastră,  în toate sălilie și pe holurile din jurul sălii de conferință s-a desfășurat Salonul mondial de inventică. Astfel, în pauzele Conferinței am putut admira standurile țărilor ce au prezentat inovații, invenții și patente originale, ce intenționau clar să aducă viitorul în prezent și să arate ingeniozitatea spiritului uman. Putem spune că, între trecutul glorios și măreț, reprezentat de somptuoasa sală cu sculpturi în lemn, în care am petrecut 3 zile de Conferință și viitorul interesant propus și promis de invențiile țărilor lumii, grupul nostru de iubitori ai gemoterapiei, de circa 165 de persoane a reprezentat inelul de legătură al prezentului.

Gemoterapia este prezentul fitoterapiei. Gemoterapia și-a dovedit eficiența de la primele încercări ale terapeuților care au ales-o și a devenit terapia cu cele mai satisfăcătoare rezultate pentru mulți dintre noi.
De aceea, o considerăm simbolul acestor vremuri prezente, destul de agitate și oarecum nesigure, dar exact în ”tonul” energiei mugurilor: potențialul există, energia și resursele sunt acolo, dar nu știm exact, deocamdată, care este direcția de dezvoltare.
Avem nevoie să urmărim semnalele Universului, să ascultăm mai atent energia Planetei, care ne ghidează continuu prin lumea vegetală și semnalele sale subtile și vom descoperi în ce ne vom transforma și noi, în anii ce urmează.

În deschiderea Conferinței, au vorbit dr. Simona Nițu și dna farm. Carmen Ponoran, cea care a lansat oficial primul număr al noii reviste a ARGH - Acta gemmotherapeutica et homeopathica, prezentând conținutul acesteia - articole și materiale extrem de interesante, anunțând intenția pentru apariția bi-anuală a revistei și solicitând materiale de la participanții la Conferință.

Ca de obicei la conferințele noastre din ultimii 6 ani, am avut ca vorbitor principal pe dl. dr. Fernando Pitera, ce ne-a prezentat, o mulțime de informații interesante.
Tema principală a Conferinței fiind ”Gemoterapia și patologia aparatului urinar” - în prima zi a Conferinței, dr. Pitera a prezentat foarte multe date despre rinichi și aparatul urinar: de la anatomie, fiziologie și biochimie, până la simbolism, patologie și terapie variată: clasică și naturală, cu fitoterapie și cu gemoterapie.
A prezentat în detaliu multe extracte gemoterapice, re-amintindu-ne despre posibilitățile terapeutice extraordinare ale unora dintre ele.
Personal, am considerat foarte utilă această reamintire și trecere în revistă detaliată a produselor, întrucât de fiecare dată există amănunte care mi-au scăpat la lecturile anterioare sau la audițiile din alți ani și am observat că procesul de învățare necesită repetiție frecventă ani de zile (minim 7) pentru ca multe informații să devină automate.

A VIII-a Conferință Națională ARGH - Iași, 26-28 mai 2017

Astfel, dr. Pitera ne-a reamintit că mugurii de Mesteacăn pufos (Betula pubescens D1) reprezintă atât un remediu renal, de primă mână, cât și un remediu cardiac (fiind singurul remediu ce se regăsește atât pe lista de remedii renale, cât și pe cea de remedii cardiace).
Dr. Pitera ne-a reamintit de remedii importante de stimulare tiroidiană (deci utile în hipotiroidii) cum sunt Betula pubescens, Prunus amygdalus și Vitis vinifera muguri.
Ne-a reamintit să asociem la copiii cu patologie recurentă (respiratorie, digestivă sau urinară) gemoterapicele din Cătină și Porumbar, întrucât ambele plante cresc în condiții foarte dificile și supraviețuiesc pe terenuri sărăcăcioase și cu resurse puține. Ele reușesc să echilibreze și întărească și terenurile imunitare slăbite la copiii bolnăvicioși, susținându-i în drumul spre vindecare.
Și ne-a reamintit continuu că celulele tumorale trăiesc în mediu acid; inflamația deschide căile transformării nepolazice, pentru că inflamația înseamnă acidoză. De aceea este importantă alcalinizarea, pentru combaterea tendinței la inflamație cronică. Și gemoterapice precum Coacăzul negru, Fagul, Frasinul, Laurul ghimpos, Merișorul, Zmeurul și multe altele, cu acțiune anti-inflamatorie importantă, dovedită prin experimentele de laborator ale lui Pol Henry și confirmată în testările clinice pe mii de pacienți - reprezintă instrumente de primă mână în terapeutica modernă.

Tot în prima zi de Conferință, după-amiaza, la finalul lucrărilor, organizatorii ne-au pregătit un moment artistic, un frumos recital de lieduri susținut de artiști ai Operei Române din Iași.

După recital, a avut loc festivitatea de premiere a medicilor și farmaciștilor care au avut o activitate sau contribuție deosebită la dezvoltarea gemoterapiei în România în ultimul an și nu numai.
Premiul “Pol Henry” a fost obținut de dna dr. Mihaela Orodan, deținătoarea primului doctorat în gemoterapie din România și de către dna farmacist Neli Olah, cadru didactic universitar la Facultatea de farmacie din Arad, pentru lucrările științifice de obiectivare a substanțelor active din extractele gemoterapice.
Trofeul “Gemoterapia” a fost decernat dnei dr. Silvia Ignat, din Iași, vicepreședinte ARGH pentru zona Moldovei, pentru întreaga sa activitate de promovare a gemoterapiei și organizare a procesului de educație și formare medicală continuă.
Alți medici și farmaciști au primit Diplome de onoare, pentru contribuția și eforturile continue de susținere și răspândire a gemoterapiei.

Iar în seara respectivă am avut și cina festivă, devansată cu o zi datorită disponibilității restaurantului unde a avut loc. Am dansat, am discutat și am făcut multe fotografii împreună cu colegii noștri de peste tot din țară și ne-am simțit excelent împreună, stând foarte mult pe ringul de dans și foarte puțin la masă.

A VIII-a Conferință Națională ARGH - Iași, 26-28 mai 2017

A doua zi de Conferință, Dr. Pitera ne-a prezentat remediul gemoterapic din muguri de Viță de vie și apoi noul produs, Extractul din semințe de Viță de vie, ce se anunță un excelent remediu protector al sistemului cardio-vascular, fiind un mare anti-oxidant - studiile fitochimice arată o acțiune anti-oxidantă dublă față de Gingko biloba.
În ce privește Extractul din muguri de Viță de vie, dr. Pitera ne-a amintit  acțiunea sa reglatoare asupra gamma-globulinelor, putând fi folosit atât în hiper, cât și în hipo- gamma globulinemie. Datorită acestei acțiuni și nu numai, are o acțiune anti-inflamatorie importantă, fiind principalul produs folosit în streptococii (inclusiv cele recurente), cu sau fără afectare articulară, dar și în sindroame aterosclerotice și în diferite artrite, conectivite și alte stări inflamatorii cronice recidivante.
O indicație foarte utilă învățată la această conferință este folosirea Extractului din muguri de Viță de vie, alături de extractul de Carpinus betulus muguri, în urmările hematice după chemoterapie (anemii, leucopenii, trombocitopenii etc).
Și o altă informație foarte utilă, în trombocitopeniile rezistente la orice tratament și recurente, dr. Pitera are rezultate extraordinar de bune cu o combinație de Vitis vinifera D1 muguri + Carpinus betulus D1 muguri și melatonină (doză mare, 10-20 mg pe zi), plus zinc și vitamina E, când este cazul.

Noul gemoterapic din semințele de Viță de vie - conține polifenoli, resveratrol și alți compuși foarte activi și se anunță un produs extrem de util în toate circumstanțele ce necesită îmbunătățirea vascularizației și oxigenării tisulare.
Pentru că la Conferință am primit ca mostră un flacon din Extractul din semințe de Viță de vie, am început să-l iau chiar din prima zi a lucrărilor.
Și am observat foarte repede cum am fost extrem de prezentă, clară, m-am putut concentra, am luat notițe de dimineață până seara, astfel încât această ediție a fost, pentru mine, una dintre cele mai eficiente din punct de vedere profesional.
Starea de ”trezie” și prezență a continuat, inclusiv după-amiaza, când mulți dintre colegii care stăteau lângă mine moțăiau și se concentrau mai greu.

Începând din a doua zi, au fost prezentate multe lucrări atât despre rinichi, aparatul urinar cât și despre rezulte clinice sau ale cercetărilor, după folosirea produselor gemoterapice.

Dr. Sorina Soescu a prezentat după dr. Pitera o lucrare intitulată ”Rinichii - ocrotitorii tăcuți ai sănătății” și a realizat o lansare a celor mai noi cărți scrise și apărute în cadrul Centrului de Sănătate Natura (al Fundației Simile) Constanța, cărțile ”Dentiție sănătoasă” și ”Momentul potrivit” (la pauză oferind și autografe celor doritori).

Dr. Mihaela Orodan a prezentat lucrarea – “Potențialul antioxidant și antibacterian a unor produse gemoderivate folosite în tratamentul unor afecțiuni respiratorii “(din măsurători, cele mai bune anti-oxidante au fost propolisul - folosit ca standard și Măceșul, Mesteacănul pufos și Coacăzul).  Concluzia lucrării a fost impresionantă: gemoterapia este terapia care poate modula și restarta fiziologia unei celule - exact acest lucru realizând peste 90% dintre produsele gemoterapice.
Această lucrare a folosit o parte din informațiile din teza de doctorat a dnei dr. Orodan. Dânsa a stabilit o premieră în România, realizând primul doctorat în gemoterapie.  Și o altă premieră foarte importantă a fost impactul pe care rezultatele cercetărilor sale le-a avut asupra îndrumătorului de doctorat, dna profesor universitar dr. farmacist Istudor Viorica de la București, recunoscută a avea o atitudine sceptică vis-a-vis de gemoterapie. În ciuda așteptărilor dnei farmacist la rezultate care să nege acțiunea gemoterapiei, măsurătorile și datele clinice au dovedit contrariul - adică acțiunea terapeutică scontată și așteptată. Pentru rezultatele sale deosebite, dna dr. Orodan a primit premiul anual “Pol Henry”.

Dl Nick Churchill, directorul Școlii de Gemoterapie din Anglia - a expus o prezentare în care a propus realizarea unei arhive - GemmoMed - tip depozitar al articolelor de cercetare în gemoterapie. El a expus poziția precară în care se află în prezent toate disciplinele de medicină alternativă, datorită atacurilor virulente din partea comunității științifice, pe de o parte și datorită inexistenței de suficiente dovezi tip ”medicină bazată de dovezi” solicitate, care să susțină credibilitatea terapiei.
Nick spune că există suficiente dovezi tip cercetare de laborator și clinică, doar că sunt publicate în diferite limbi, în diferite locuri și nefiind în engleză și centralizate, nu sunt vizibile și nu pot fi utile nimănui.
Propunerea lui a fost întâmpinată cu entuziasm de dr. Pitera și de participanții la Conferință și s-au făcut propuneri de a trimite către Nick informații / rezumate și traduceri ale lucrărilor de cercetare deja existente și publicate în revistele românești de specialitate (tipărite sau on-line).

Carmen Ponoran a făcut o prezentare destul de șocantă despre provocările cu care se confruntă în prezent producătorii de remedii naturale, datorită noii legislații europene. A început prezentarea cu fraza șocantă: ”Fitoterapia nu este o terapie și plantele medicinale nu sunt medicinale” – conform încadrării lor legislative ca suplimente alimentare, care, conform legii,  nu previn, nu tratează și nu vindecă, nu pot fi relaționate cu nici o afecțiune. A justificat această expunere, detaliind dificultățile cu care se confruntă atât Plantextrakt, cât și ceilalți producători români de produse naturale, datorită încadrării preparatelor în categoria de ”suplimente alimentare”, care se adresează prin excelență oamenilor sănătoși!
De asemenea, ne-a prezentat produse care există pe o ”listă neagră” a plantelor - de la nivelul Uniunii Europene - ce nu mai sunt permise a fi disponibile sub formă preparată: pentru noi ar fi niște pierderi imense dacă nu am mai avea la dispoziție Cimișirul, Lemnul câinesc, Laurul ghimpos sau Scorușul, sau semințele de Frasin, Mesteacăn, amenții de Salcie, de Mesteacăn sau de Stejar (care nu se regăsesc pe nicio listă).
Propunerea dnei farmacist Ponoran ar fi să găsim forța, să facem front comun pentru a forța reîncadrarea produselor noastre într-o grupă separată (nu medicamente, nu suplimente alimentare, ci produse fitoterapice). Și, în plus, susținere științifică cât mai multă, cu articole, studii, cercetări, publicare în reviste științifice sau colectate centralizat (salutând propunerea lui Nick Churchill, a creării depozitarului de articole științifice arhivate, indexate și ușor de accesat).

În a doua parte a celei de-a doua zile, dna dr. Mălina Ciumașu din Iași ne-a prezentat lucrarea “Extractul din muguri de Tei argintiu, potențial suport biochimic și emoțional pentru pacientul oncologic”.
Pornind de la povestea Teiului lui Eminescu din Copou, unul dintre simbolurile Iașului, dna dr. Ciumașu a trăit în timpul expunerii starea “tip Tilia” și cu emoții, uneori lacrimi în ochi și voce șoptită, ne-a împărtășit informații despre bogăția de resurse și posibilități terapeutice ale gemoderivatului din muguri de Tei.

Dna dr. Gabriela Ion din București a prezentat lucrarea – “Abordarea integrativă a enurezisului la copil”. Experiența clinică și formarea profesională impresionantă a dnei doctor (este pediatru nefrolog, cu competențe multiple, în ecografie, fitoterapie și apiterapie, homeopatie etc) s-a regăsit în prezentarea sintetică, clară și structurată a enurezis-ului ca entitate patologică.
Dintre schemele cu care a obținut cel mai mare succes au fost cele în care a folosit combinații de 2-3 dintre gemoderivatele de Merișor, Arin negru, Coacăz negru, Afin, Tei și Polygemma 7 căi urinare.

Dr. Didi Surcel a prezentat o lucrare vastă cu titlul “Date recente vizând implicarea majoră a sistemului imun în patogeneza bolilor renale și rolul benefic al gemoterapiei”.
Ca întotdeauna, dna dr. Surcel a făcut o trecere rezumativă prin mecanismul inflamației, insistând asupra rolului celulei stem, considerată ”prima vioară” în procesul de vindecare.
Ne-a indicat să privim la nivelul tuturor organelor și a organismului ca tot, căutând cele trei faze prin care apar și se repară problemele în corp:
1) injuria
2) inflamația
3) reparația (vindecarea) sau distrucția
Ne-a amintit că sistemul prin care gemoterapia acționează este rezonanța, feed-back-ul, și că biologia este un proces cuantic.
Ne-a reamintit că vindecarea sau gravitatea unei boli nu este dată de celula respectivă, nici măcar de către celula canceroasă, ci de spațiul dintre celule, de matricea extracelulară. Aici se găsește sistemul imunitar și celula stem.
Prezentând nefronul, celula fundamentală a rinichilor, ne-a amintit de o altă celulă la fel de importantă, dar adesea trecută cu vederea: podocitul, o celulă epitelială viscerală, care se ocupă de filtrare și protecția nefronului.
De asemenea, ne-a amintit că epiteliul renal tubular este dotat cu o densitate foarte mare a mitocondriilor, înțelegând severitatea multor tulburări inflamatorii la nivel renal.
Iar în final, ne-a prezentat rolul predominant al emoțiilor și stărilor sufletești asupra sănătății rinichilor; ura este o formă de energie ce te leagă de persoana pe care o urăști și ajungi să împrumuți caracterul celui pe care îl urăști. Lipsa de înțelepciune dă naștere disprețului, care se întoarce împotriva ta și primul organ afectat este rinichiul.
Formarea de calculi renali semnifică pietrificarea sentimentelor interioare și penetrarea urii și disprețului în mediu intern. Rinichii sunt simbolul controlului rațional și al instinctului de apărare.
Și cea mai bună apărare pentru rinichi și pentru întregul organism este iubirea - vibrația cea mai înaltă, care menține viața pe pământ.

A VIII-a Conferință Națională ARGH - Iași, 26-28 mai 2017Dr. Dana Șelaru din Constanța a prezentat lucrarea “Artrita gutoasă - particularități și tratament gemoterapic”. Ineditul lucrării a fost realizarea diagnosticului diferențial dintre guta propriu-zisă și condrocalcinoza (sau pseudoguta), ce este o depunere de pirofosfați de calciu dihidrat în special în genunchi și articulațiile mari. Aceste două afecțiuni, guta și condrocalcinoza se asociază frecvent și explică multe dintre simptomele atipice ce apar în timpul evoluției. Ca strategie de tratament, dr Șelaru propune următoarele variante de combinații de gemoterapice:
În puseu acut: Coacăz negru, Plop negru, Scoarță de Salcie, Frasin
În prima lună după puseu: Extract din Sevă de Mesteacăn
În a doua lună după puseu: Viță de vie, Jneapăn și Scoarță de Salcie
și în a treia lună: Frasin și Sevă de Mesteacăn.

Dna farmacist Neli Olah a prezentat lucrarea “Corelații efect terapeutic observat / conținut de minerale al extractelor gemoterapeutice”.
Mineralele esențiale din corpul omenesc, ce reprezintă 99,85% dintre minerale sunt calciul, fosforul, potasiul, sodiul, magneziul și clorul.
Alături de acestea, sunt necesare o serie de oligoelemente precum fierul, cobaltul, zincul, manganul, molibdenul, iodul și seleniul, ce sunt folosite de organism drept co-factori enzimatici.
Determinările fitochimice ale maceratelor glicerinice au arătat că există cantități mai mari de minerale, astfel:
- calciu - în Arțar, Porumb (rădăcinuțe), Migdal, Sequoia
- sodiu - în Brad
- potasiu - în Jneapăn
- calciu, magneziu, zinc - în Coacăz negru
- concentrații înalte de sodiu, potasiu și calciu - în majoritatea extractelor
Concentrația minerală crește odată cu diferențierea celulară, acest proces fiind mai relevant la Calciu și Zinc. Zincul se concentrează după diferențiere și scade în frunza matură. Conținutul înalt de calciu și magneziu explică organotropismul extractelor studiate.

Dr. Oana Socoliuc din Timișoara a prezentat lucrarea “Utilizarea gemoterapiei în patologia hepatică, prezentare de cazuri”.
Gemoterapicele cel mai frecvent folosite la cele 5 cazuri prezentate au fost Coacăzul nergu, Secara (rădăcini tinere), Ienupărul, Alunul și Rosmarinul. Cazurile au fost prezentate detaliat, cu urmărire clinică și paraclinică meticuloasă, iar rezultatele obținute au fost impresionante.

Dr. Dana Fodor din Cluj - a prezentat lucrarea “Gemoterapia în patologia sistemului nervos periferic, prezentare de cazuri”.
În cele 6 cazuri de pareză de nerv facial, dna doctor a arătat cum gemoterapia cu remedii precum Coacăzul negru, Arinul negru și Arțarul, alături de remediul homeopatic Causticum, a ajutat la remisia completă a simptomelor în intervale cuprinse între 1-2 săptămâni și 3 luni de tratament.

Dr. Mihaela Dănescu a prezentat un caz de “ Insuficiență venoasă cronică cu puseu acut de tromboflebită”, tratat cu Extracte din Castan sălbatic, Castan comestibil, Coacăz negru, Sânger, Sevă de Mesteacăn și remediul Carcinosinum.
Prezentarea fotografiilor înainte și după tratament a dat multă greutate rezultatului favorabil obținut.

În ziua a 3-a a Conferinței au fost prezentate alte câteva lucrări foarte interesante.

Dr. Sorina Soescu a prezentat lucrarea lui Lauren Hubele, din Austin, Texas - despre “Anamneza gemoterapică în cazul copiilor”.

Dr. Liliana Plăeșu din Constanța a prezentat lucrarea “Viața - o mișcare continuă, o continuă shimbare”. A discutat despre gemoterapicele din Brad, Măceș, Mesteceni și Merișor și acțiunea acestora asupra sistemului osteo-articular la copii.

Dr. Lorelai Cobzariu din Tulcea a prezentat lucrarea ”Patologie pediatrică de primavera”, aducând spre discuție 5 cazuri interesante, în care a folosit gemoterapice precum Coacăzul negru, Călinul și Caprifoiul, în bronșiolită acută, sau Coacăz negru, Călin, Caprifoi și apoi Fag, într-o situație cu hipersecreții bronșice, aducând ca noutate utilitatea extractului din muguri de Fag în situații acute (în special, în cazul terenurilor atopice, Fagul fiind cunoscut ca un remediu anti-alergic important).

Dr. Didi Surcel a venit cu încă o prezentare -  “Efectul imunomodulator și anti-oxidant al remediilor gemoterapice Buxus și Thuja, în expunerea experimentală la formaldehidă”.
O altă lucrare foarte interesantă, în care dr. Surcel prezintă sistemul anti-oxidant al organismului, discutând despre trei categorii de celule:
 - celula organului respectiv (ce suferă injuria - pielea, intestinul etc)
- celula stem ( ce nu se vede, stă ascunsă, dar protejează în situații de agresiune)
- celulele sistemului imun, care în momentul în care nu se mai descurcă, cheamă imunitatea adaptativă - limfocitele.
Dr. Surcel ne-a amintit cum excesul de răspuns inflamator trece în boală.
O informație excelentă pe care am primit-o de la dânsa a fost că în anemie, vom administra în primul rând extract din muguri de Brad, pentru că sângele este format din celule reticulocite (reticulare și osteoblaste) și locul de intervenție trebuie să fie pe măduva osoasă, NU la nivelul sângelui.
Prezentarea experimentului cu formaldehida ne-a arătat acțiunea protectoare la nivel celular a produselor din Cimișir și Thuja și posibilitățile extraordinare de acțiune a altor gemoterapice (Măceș, Viță de vie etc).

Dr. Silvia Ignat, din Iași, a prezentat lucrarea ”Stejarul de la Cajvana - Stejarul în gemoterapie”.
Ca o continuare a colegei sale din Iași, dr. Mălina Ciumașu, ce ne-a vorbit despre Tei, ca simbolul iubirii (cu frunza sa în formă de inimă), dr. Ignat ne-a prezentat Stejarul, ca simbol al rezistenței și supraviețuirii.
Și a folosit drept exemplu un Stejar secular din localitatea Cajvana, județul Suceava (între Rădăuți și Gura Humorului), cu o vârstă venerabilă de peste 800 de ani și o istorie impresionantă.
După aceste două prezentări ale arborilor emblematici ai Moldovei, Teiul și Stejarul (care sunt prezenți în gemoterapia noastră prin două produse puternice și active clinic) am înțeles cum Iubirea și Rezistența în fața vitregiilor i-au caracterizat dintotdeauna pe români. Și ne-au ajutat să supraviețuim și să mergem înainte, indiferent de obstacole și provocări.

Dna farmacist Neli Olah a revenit cu o lucrare despre “Relația potențial anti-oxidant și activitatea terapeutică în gemoterapie” - prezentând un studiu bazat pe un experiment in vitro. Rezultatele acestuia au arătat că în ordine descrescătoare, potențialele anti-oxidante cele mai înalte le au produsele: Iarbă neagră, Merișor, Ienupăr, Olea, Afin, Coacăz negru, Frasin, Porumb radicele, Liliac, Sequoia, Vița de vie, Mentha aquathica, Tamarix gallica (cătina roșie), Scorușul și Păducelul.

Dr. Zsuzsanna Giurgiuman din Cluj a prezentat lucrarea “Rezultate ale tratamentului gemoterapic în cabinetul medicului de familie - prezentare de cazuri”. În cele 3 cazuri prezentate, a detaliat cu analize de laborator pre și post-tratament evoluția pacienților. Rezultatele au fost impresionante.

Dr. Simona Nițu - a venit la finalul lucrărilor Conferinței cu prezentarea – “Limitele gemoterapiei în tratamentul afecțiunilor osteo-articulare, asocieri utile”.
Asocierea produselor gemoterapice Alnus incana, Sequoia gigantea, Rubus fructicosus, la care se adaugă Traumeel, MenaQ7 – Vitamina K2 naturală și sărurile Schussler -Calcarea fluorica D6 și Calcarea phosphorica D6- s-au dovedit benefice în fisuri vertebrale.

La finalul lucrărilor conferinței, dr. Fernando Pitera a rostit un cuvânt impresionant de încheiere, trecând dincolo de partea științifică și rațional-logică a întregii manifestări și încheind cu un mesaj pentru inimă și suflet.
Ne-a prezentat patru mici povestioare de suflet, a căror principală concluzie a fost faptul că toate obstacolele cu care ne confruntăm în viață sunt doar oportunități pentru ameliorarea condiției noastre.
Și a încheiat cu un citat din Giordano Bruno, care spune tot despre ce s-a întâmplat în aceste 3 zile la Iași, la Conferința ARGH:
Unica forță, iubirea, leagă și dă viață unor lumi infinite.

Conferința de la Iași a fost o uriașă declarație de iubire - față de Natură, față de gemoterapie, față de munca noastră, ca terapeuți, de a găsi cele mai bune și eficiente soluții pentru pacienții noștri, și față de colegii noștri.
La finalul Conferinței, ne-am îmbrățișat, ne-am urat bine și iubire și ne-am crescut cu toții vibrația interioară, împărtășind flacăra pasiunii ce ne animă pe toți: dorința de vindecare.

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie