Gânduri către voi

dr simona nituDragi colegi,

Mă adresez vouă în aceste zile marcate de stres și oboseală ca să vă îmbărbătez și să fim iarăși împreună și să vă împărtășesc concluziile mele (despre care mi-am propus să scriu de mai mult timp) în urma unei experiențe trăite la sfârșitul lunii februarie, cu puțin timp înainte de a se anula toate manifestările medicale, desigur și ale noastre (au fost anulate 9 ateliere de gemoterapie ce urmau să se desfășoare în localități din țară).

Am participat cu o lucrare de Gemoterapie la o conferință medicală, în premieră în mediul alopat, deoarece până acum m-am ferit să vorbesc despre gemoterapie în altă parte decât la manifestările noastre.

Citește mai departe...

Protecție prin gemoterapie și fitoterapie - Recomandările doamnei dr. Mălina Ciumașu

sistem respirator

În contextul epidemiologic actual și gemoterapia poate pune un umăr profilactic, dar și adjuvant curativ.

Într-un studiu publicat în februarie 2020, efectuat pe 140 pacienți din Wuhan, cu Covid -19 - 91.7% - febra; tuse - 75%; oboseală -75%; simptome gastrointestinale - 39.6% și comorbidități - HTA-30% și diabet zaharat -12.1%. Dintre aceștia, 75,4% prezentau limfopenie si 59.2% eozinopenie.

Într-un alt studiu publicat tot în februarie 2020, efectuat pe 105 pacienți, eozinopenia s-a întâlnit la 78.8% dintre pacienții pozitivi Covid-19, apreciindu-se că eozinopenia este un factor predictiv în termini de sensibilitate, mult mai important decât limfopenia, afirmație susținută și de Academia Europeană de Alergie și Imunologie Clinică.

Asocierea celor două și utilizarea lor ca factori predictivi crește selectivitatea, dar scade sensibilitatea. Mai mult, eozinopenia este și un factor de prognostic, pacienții cu eozinopenie având un prognostic mai sever și o degringoladă mai mare a răspunsului inflamator sistemic.

Cu ce putem noi ajuta din perspectiva gemoterapiei?

Sunt 5 gemoterapice care stimulează eozinofilele:

Sunt gemoterapice care stimulează și limfocitele:

O altă fațetă importantă a afectării imune, alături de eozinopenie, în cadrul tabloului generat de infecția cu Covid -19, este limfocitul CD4+- afectarea sa, atât în termeni de funcționalitate, cât și ca număr, acest lucru constituind un marker de prognoză de severitate atunci când apare.

Gemoterapia poate ajuta cu Extractul din mlădițe de Cimișir - Buxus sempervirens MG=D1, care conform unui studiu francez (mai vechi, din 1998), dublu orb, la pacienții asimptomatici, HIV+ dar cu CD4+ scăzute, a preîntâmpinat progresia către afecțiune activă și agravare, crescând CD4.

O schemă profilactică ar putea conține și Imunorezistan forte (conține Eupatorium perfoliatum, Ginseng siberian si Echinacea purpurea suc - 3 dintre plantele cu tropism respirator, în special pulmonar și susținătoare ale sistemului imun) – împreună cu gemoterapicul de Coacăz negru și Tinctura mamă de Soc (tinctură din inflorescențe de Soc).

Dacă ne aflăm în situația unor simptome respiratorii, până la diagnosticul specific, putem
folosi:

Dacă ne aflăm în situația unui caz diagnosticat pozitiv, putem folosi adjuvant Tinctura mamă de Soc, gemoterapicul din mlădițe de Cimișir, mai ales la imunocompromiși si chiar după vindecare, în schema de 2ml/zi, 2-3luni, cu un rol unic în această epidemie, de stimulare a CD4,NK, Ginseng siberian sau Polygemma 16- plămâni.

Suntem într-un an de curățări karmice masive la nivel planetar, un an de vibrație 4, de curățare a blocajelor de centru 4 - inimă, plămân, timus, sistem imun. Am început prin elementul foc în Australia și continuăm cu elementul aer prin infecția cu COVID-19.

Tot profilactic ar fi bine să rezolvăm tristețea, frica de moarte, trauma din iubire, prin terapie florală (vezi Mustard-tristețe, Red chestnut-grijă pt ceilalți, White chestnut-gânduri recurente, Mimulus - frica specifică, Aspen - frica fără obiect, Rock rose - panică) și să ne aplecăm asupra aproapelui nostru cu iubire și compasiune.

Dr. Mălina Ciumașu Rîmbu – Iași
Medic primar Medicina muncii – doctor în științe medicale

Bibliografie
Hong-Yi-Zheng et al.Elevated exhaustion levels and reduced functional diversity of T cells in peripheral blood may predict severe progression in COVID-19 patients.Cellular and Molecular Immunology.March 2020
Qilin Li et al. A simple laboratory parameter facilitates early identification of COVID-19 patients.BMJ-preprint.February 2020
 Zhang JJ et al.Clinical characteristics of 140 patients infected with SARS-CoV-2 in Wuhan, China.Allergy.February 2020
Dynamic gemmotherapy.Joe Rozencwajg
Gemmoterapia-Fondamenti scientifici della moderna meristemoterapia-Fernando Pitera si Marcello nicoletti
Durrant et al. Efficacy and safety of Buxus sempervirens L. preparations (SPV30) in HIV-infected asymptomatic patients: a multicentre, randomized, double-blind, placebo-controlled trial. Phytomedicine.1998

Gemoterapie si apiterapie. Sprijin in diferite etape ale vietii femeii - pubertate, varsta fertila, menopauza

Gemoterapie si apiterapie

Workshop practic de api-cosmetica

29 februarie 2020 – Hotel Unirea – Iasi

Anul 2020 este un an de energie feminina si aventura anuala a mugurilor in lumea terapiei incepe cu povestea activitatii sinergice planta – albina, intru reglarea diverselor dezechilibre feminine.

Citește mai departe...

Gand bun la inceput de AN!

Gand bun la inceput de AN!

dr simona nituDragi colegi,

La inceput de AN NOU, va reamintim evenimentele care au marcat activitatea asociatiei noastre in 2019, an in care am aniversat 10 ani de existenta.

Atelierele de gemoterapie, organizate in 18 locatii din tara, au fost marcate, ca intotdeauna, de multa munca si daruire si au fost apreciate de participanti. Multumiri lectorilor nostri din toate colturile tarii.

Cea de-a 10-a Conferinta Nationala de Gemoterapie, de la sfarsitul lunii mai, a fost pentru noi, organizatorii, o mare provocare, o mare incercare, dar si o mare emotie, iar tema propusa, “Patologia inimii in abordarea Gemoterapiei’’s-a suprapus perfect peste starea noastra emotionala si sufleteasca – amplificata de prezentarea magistrala a dr.Fernando Pitera di Clima.

Citește mai departe...

CURS DE GEMOTERAPIE LA CLUJ-NAPOCA

CURS DE GEMOTERAPIE LA CLUJ-NAPOCA

octombrie - decembrie 2019

Medici si farmacisti,
Alegeti sa va insusiti informatii corecte si complete despre gemoterapie, fie pentru propria terapie, fie pentru recomandarile celor care va solicita, participand la Cursul de Gemoterapie organizat de Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie si Laboratoarele Plantextrakt.

Citește mai departe...

Activitati ARGH ianuarie – iunie 2019!

activitati argh 2019

Activitatea ARGH in prima parte a anului a fost deosebit de incarcata.

In 18 orase din tara au fost organizate ateliere de gemoterapie clinica (pentru prima data la Galati si Braila), iar la Plantextrakt am lansat un proiect de popularizare a gemoterapiei in randul farmacistilor, organizand un curs de gemoterapie de 2 zile, pentru inceput in Cluj-Napoca, Timisoara si Oradea, avand ca lector principal pe doamna dr.Monica Spinu si invitati medici cu experienta in gemoterapie din fiecare oras. Desigur, evenimentul nostru cel mai important a fost Conferinta nationala de gemoterapie, unde au venit in acest an peste 300 de specialisti.

Citește mai departe...

ARGH 2019 – La Miclauseni si Paltinis cu dr. Malina Ciumasu Rimbu

miclauseni paltinis

Scoala de primavara de gemoterapie de la Miclauseni

In perioada 30-31 martie, intr-un spatiu  romanesc de exceptie, la Miclauseni, dna dr. Malina Ciumasu Rimbu a sustinut pentru un grup de medici si farmacisti, un seminar pe o tema deosebita, “Terapia copilului interior prin gemoterpie si terapie florala”. Prin locatia atent aleasa de catre dna doctor, Casteulul Sturza din Miclauseni, a fost adaugat expunerii un cadru minunat unde, precum spunea dansa dupa eveniment, “i-a facut partasi pe participanti la intelepciunea mugurilor si florilor din Tara Soarelui Rasare, unde copacii vegheaza generatii intregi de-a lungul a mii de ani si sunt punte intre vointa divina si oameni”.

Citește mai departe...

LA PALTINIS – O INTALNIRE CU GEMOTERAPIA IN ABORDARE MIASMATICA SI RELATIA CU CHAKRELE

LA PALTINIS – O INTALNIRE CU GEMOTERAPIA IN ABORDARE MIASMATICA SI RELATIA CU CHAKRELEIn perioada 6-7 iulie a avut loc la Paltinis tabara de vara de gemoterapie miasmatica si chakre. In atmosfera plina de memoria lui Noica, vegheati de un mesteacan mesager al luminii, am patruns impreuna in tainele centrilor energetici, a gemoterapicelor care le sunt caracteristice, a relatiilor dintre centri energetici si cum pot fi ele modulate prin gemoterapie.

Citește mai departe...

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie