Treceți ușor peste astenia de primăvară!

astenia de primavara

Dr. Silvia Ignat
Medic primar Medicină internă - Iași

Vine, vine primăvara, se așterne în toată țara!
După o iarnă capricioasă, trupul, mintea și sufletul tânjesc după primăvară, după regenerare.

Primăvara, anotimpul renașterii naturii, este legată din punct de vedere energetic de loja lemn (ficat/vezică biliară), deci acestea trebuie susținute.


Organismul slăbit din perioada iernii, când facem puțină mișcare, este frig și soarele strălucește mai puțin, alimentația este mai săracă în vitamine, minerale și antioxidanți, are nevoie de ajutor. Știm cu toții că primăvara suntem mai obosiți, apatici, fără chef de viață și muncă, ne doare capul, suntem iritabili șiirascibili, nu știm ce avem, dar nu ne simțim bine.
Divinitatea ne-a dăruit plantele și mugurii lor pentru a ne ajuta în toate situațiile sau suferințele noastre. Deci gemoterapia poate fi salvarea noastră în perioadele dificile.

Seva de Mesteacăn, Rozmarinul, Stejarul, Porumbarul

Avem la îndemână câteva gemoterapice minunate.

Extractul din sevă de Mesteacăn este un excelent detoxifiant la multiple niveluri în organism - rinichi, articulații, piele - având și acțiune antiinflamatoare. Vă recomand să începeți primăvara cu o cură de detoxifiere, asociind acest gemoterapic cu extract din mlădițe de Rozmarin – va regla funcționarea ficatului și a vezicii biliare, vă va da energie și mai multă vitalitate, iar dacă sunteți foarte obosiți, adăugați și extractul din muguri de Stejar, câte 2 ml în puțină apă, o dată pe zi, în asociere cu celelalte gemoterapice, timp de o lună. Acesta este un tonic (întărește suprarenala) folosit cusucces în astenia marcată, în astenia de primăvară.

Persoanele slăbite și anemice pot face primăvara o cură cu extract din muguri de Porumbar, un tonic ce activează întreaga axa hipotalamus-hipofiză-suprarenală, reglând dizarmoniile hormonale, stimulează sistemul imunitar. Este recomandat în debilitatea

psiho-fizică, în astenia generală, astenia de primăvară, după vaccinări sau în convalescența după o altă suferință. Va crește pofta de mâncare – un aspect important pentru cei slăbiți și cu un apetit redus. Se administrează înainte de masă, o dată pe zi, în asociere cu alte gemoterapice (sevă de Mesteacăn, Rozmarin).

Pentru copiii anemici, slăbuți, gemoterapicul de Porumbar este o soluție minunată pentru o cură de primăvară sau apelați la siropul antianemic Energotonic Junior Vitamine – care conține și extract din muguri de Porumbar.

Pentru copiii care nu sunt anemici și slăbuți, părinții se pot gândi totuși la o cură de întărire imunitară cu gemoterapice din muguri de Brad, Mesteacăn și mlădițe de Măceș, iar pentru astenia mentală, adăugați semințe de Mesteacăn.

Pentru adulții foarte ocupați, care nu-și găsesc răgazul administrării mai multor produse, le sugerez o cură cu preparatul gemoterapic complex, Polygemma 8 – astenie psiho-fizică și memorie – o combinație “forte”, la care puteți apela oricând în momentele de stres,  oboseală din tot timpul anului. Se poate administra și copiilor peste 7 ani.

Eu am început deja terapia asteniei de primăvară, iar din practica mea de ani de zile, pe mine și pe pacienții mei, știu că rezultatul va fi mult mai mult decât satisfăcător.

Succes celor ce vor încerca pentru prima dată!

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie