Cursul de gemoterapie - Bucureşti, octombrie- noiembrie 2013

Sorina Soescu

Am avut plăcerea să fiu lector la ultimul modul al cursului de gemoterapie organizat de ARGH la Bucureşti. Am plecat din Constanţa destul de sceptică, gândindu-mă că mă voi întâlni cu medici de familie şi specialişti care nu cunosc gemoterapia şi care vor pune multe întrebări mai mult sau mai puţin dificile. Sunt obişnuită cu întâlnirile lunare de la Constanţa, în care participanţii sunt ca o mare familie şi atmosfera este foarte caldă, suportivă, deschisă şi dorinţa de învăţare este mare.

Am avut marea supriză să descopăr şi la Bucureşti un grup de medici entuziaşti, deschişi la nou, dornici să cunoască şi să înţeleagă cât mai multe despre lumea plantelor - despre produsele gemoterapice şi despre modalităţile lor de folosire.

Am primit multe întrebări, iar ritmul cursului a fost foarte alert - cantitatea de informaţii transmise fiind apreciabilă. Participanţii au fost atenţi, au fost "prezenţi", activi şi mai ales, foarte curioşi. Interacţiunea a fost foarte bună şi energia întregului curs pozitivă.

Am primit foarte multă susţinere din partea medicilor veniţi la curs, am primit informaţii utile şi pentru mine, iar toată această atmosferă frumoasă şi de colaborare colegială în ambele sensuri a reprezentat şi pentru mine o motivaţie suplimentară în a împărtăşi cu cei prezenţi cât mai multe dintre cunoştinţele şi experienţa personală.

Gemoterapia - terapia din muguri de plante - aduce mereu energia dinamică şi plină de viaţă în toate întrunirile pe care le avem.

Ne-am susţinut eforturile de concentrare şi memorie şi cu mici cantităţi de extract din muguri de Coacăz negru, pe care l-am luat cu toţii în a doua zi a cursului - iar interacţiunea dintre noi şi profunzimea discuţiilor a atins un nivel la care nu ne aşteptam nici unul. Plantele ne-au ajutat să ne reunim într-o reţea de creiere adunate pentru a învăţa, pentru a procesa şi integra informaţii esenţiale în dezvoltarea noastră ca terapeuţi. Faptul că am primit în a doua zi a cursului informaţia, în premieră, despre descoperirea sistemului glimfatic al creierului - ne-a indicat că suntem "acordaţi" la energia Naturii.

În prima zi, am discutat despre tratamentul cu gemoderivate al aparatului uro-genital - subliniind rolul esenţial al rinichilor în procesul de eliminare a reziduurilor celulare din organism. A doua zi a fost dedicată aparatului osteo-articular şi trecerii în revistă a sărurilor Schussler. În ambele zile, am amintit pe scurt, cu unele exemplificări clinice, peste 30 de produse gemoterapice - utile în diferitele tipuri de afecţiuni discutate. Sesiunile de întrebări şi răspunsuri de la finalul celor două zile de curs au realizat o trecere în revistă a multor patologii şi posibilităţi de tratament cu gemoterapie. Dar mai ales a indicat tuturor posibilităţile extraordinare ale terapiei cu ţesuturi tinere din plante, asociate unei diete şi unui stil de viaţă sănătoase.

Le mulţumesc tuturor medicilor care au făcut eforturi deosebite de a participa la curs vineri seara, între orele 16.00 şi 20.00 şi sâmbăta între orele 9.00 - 13.00, pentru punctualitatea lor, pentru complianţa la solicitările de încadrare în timp ale cursului (am funcţionat, ca de obicei cu "timer"-ul şi am respectat perioadele de predare şi pauzele), pentru zecile, chiar sutele de întrebări puse continuu în timpul cursului şi mai ales la finalul fiecărei sesiuni (multe întrebări m-au făcut să mă gândesc mai mult la detalii pe care nu le considerasem până atunci importante) şi pentru toată căldura pe care am citit-o în ochii tuturor - pe toată perioada cursului.

Cursul de la Bucureşti a fost o experienţă reuşită şi ne bucurăm de fiecare dată să primim în rândurile "iubitorilor" de muguri noi şi noi membri!

 

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie