Bilant la inceputul anului 2018

Bilant la inceputul anului 2018

Daca pentru Univers spatiul si timpul nu reprezinta nimic, pentru noi pamantenii, timpul reprezinta o suita de evenimente, masurate in ore, zile, luni si ani, iar spatial reprezinta locul unde se desfasoara ele. Tot noi, pamantenii, ne-am obisnuit ca la finalul fiecarui an sa vorbim despre toate evenimentele importante pe care le-am trait in acel an, sa cumpanim daca au fost reusite sau nereusite, daca am facut destul sau nu, daca puteam sa facem mai mult.

Pentru ARGH bilantul este incarcat cu evenimente demarate inca de la inceputul anului, precum Atelierele de gemoterapie, sustinute in multe locatii din tara. Au fost apoi o serie de alte manifestari mai mari:

-    participarea cu lucrari la Scoala de primavara de gemoterapie organizata de Facultatea de Medicina si Farmacie Vasile Goldis - Arad, cu invitat special prof. Fernando Pitera,

-    Conferinta nationala de gemoterapie, organizata in acest an la Iasi si unde nu puteau sa lipseasaca, pe langa prezentarea ampla a prof.Pitera,  lucrari  de suflet ale colegelor de la Iasi, Silvia Ignat si Malina Ciumasu - despre Teiul lui Eminescu, simbol al linistii si al iubirilor eterne, sau despre stejarul din Cajvana, simbol al rezistentei in timp, smboluri regasite si in recomandarile noastre teraputice.  Ca de fiecare data, prelegerile profesorului Pitera au starnit mult interes, iar celelalte lucrari sustinute de colegii medici, farmacisti,  au demonstrat profesionalism si seriozitate.

-    Tot evenimente majore au fost cele din toamna: Simpzionul de gemoterapie pe teme de patologie osteoarticulara, sustinut la Bucuresti de profesorul Pitera, care a participat alaturi de noi si la Congresul Societatii Romane de Homeopatie.

-    Luna octombrie a fost marcata de organizarea doua evenimente la Iasi,la initiativa si cu ajutorul colegei dr. Malina Ciumasu, au fost invitati doua personalitati ale Homeopatiei: dr. Issac Golden din Australia si dr. Torako Yui – presedinta Asociatiei Regale de Homeopatie  din Japonia, personalitati medicale care au adus multe informatii noi si care au creat premiza unor noi colaborari in viitor.

-    un alt eveniment in premiera, tot la Iasi, a fost primul curs de gemoterapie miasmatica, care a avut ca initiator si lector pe d-na dr. Malina Ciumasu - Rimbu. Cursul a continuat pregatirea medicilor in gemoterapie, prin aceasta supraspecializare. Despre acest concept, Malina spunea: "Gemoterapia miasmatică ne duce la un nivel mai subtil al artei de vindecare a mugurelui, învățăm amprenta individuală a fiecărui teren și modul în care putem interveni ușor și blând în sprijinul organismului, întru echilibrare și homeostazie".

-    Important a fost  si Cursul de Gemoterapie organizat  la Bistrita, un oras mic, dar cu foarte multi medici doritori de informatii  noi, de cunoastere, de schimbare de abordare a pacientului suferind.

Acestea au fost evenimentele organizate de ARGH in anul 2017. Au fost putine, multe? Scrise sub aceasta forma par putine, dar pentru toti cei implicati: lectori (carora le multumesc din suflet pentru toata munca si sacrificiul lor –pregatirea materialelor, timpul de sustinere, de deplasari, etc), dar si pentru toti membrii ARGH care au fost si sunt alaturi de noi de atatia ani, pentru noi toti aceste evenimente au fost multe, bogate, incarcate de stiinta, informatii, emotii.

Inchei, dorind tuturor celor ce cititi aceste randuri, precum si celor care nu citesc aceste randuri, dar care cunosc puterea acestei minunate terapii, GEMOTERAPIA, pe care o promovam din inima, din convingere si din respect pentru Creatie, sa aveti parte de multe bucurii, impliniri sufletesti, pace si armonie, in NOUL AN, pe care doar cunoasterea adevarata le poate aduce.

Din suflet, cu drag, dr Simona Nitu
Presedinte ARGH

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie