Terapia copilului interior prin homeopatie, gemoterapie și terapie florală

Terapia copilului interior prin homeopatie, gemoterapie și terapie florală

Terapie florală din Orientul Îndepărtat (Japonia) și Macerate glicerinice din Orientul Îndepărtat (Japonia) și din România – Miclăușeni, martie 2019

Castelul de la Miclăușeni, de lângă Roman, poartă în ființa sa spiritul iubitor de cunoaștere și de frumos al boierilor Sturzești, spirit pe care curatorul acestui loc îl aduce la viață cu umor și pasiune.

Poate vă întrebați de ce am ales acest loc pentru un curs al ARGH?

Miclăuș e o formă veche a numelui Nicolae și Nicolae e moșul protector al copiilor, deci ce loc mai bun ca să învățăm despre terapia copilului interior cu ajutorul mugurilor, al florilor și al homeopatiei, la început de martie?

Pentru un weekend am fost stăpânii de necontestat ai mansardei castelului, vecini cu arbori seculari, vitralii și arcade și o capelă mică alături de sala de curs, așa cum și japonezii au la fabrica lor de remedii homeopate, florale și macerate glicerinice de pe vârful muntelui, din Atami. Oameni dragi și suflete însetate de cunoaștere întru vindecare mi-au fost alături în această călătorie în inima maceratului glicerinic de Piper japonez, pe care l-am experimentat cu toții.

Acest membru al familiei Rutaceae, familie cunoscută în homeopatie pentru nevoia de perfecțiune și de frumusețe, pentru capacitatea de a nu se plânge, pentru perseverență și muncă, este utilizat în gemoterapia japoneză pentru acțiunea sa stomahică, antihelmintică, de stimulare a toleranței la frig, alături de maceratul glicerinic de Coacăz negru și cel de Măceș sau de scădere a apetitului și stimulare a catabolismului țesutului adipos, alături de maceratul glicerinic din muguri de Tei și cel din muguri de Smochin sau Frasin. Este un remediu util în intoxicațiile alimentare, alături de maceratul glicerinic de Rozmarin sau în ințepăturile de insecte, alături de maceratul glicerinic de Cedru. Poat fi utilizat în reumatism, nevralgii, umăr amorțit, dureri de spate, alături de maceratul glicerinic de Jneapăn și în tăieturi.

Ce ne-au povestit prooverii noștri?

Maceratul glicerinic din Piper japonez i-a ajutat să se simtă mai tonici, mai focusați, mai relaxați și mai liniștiți, mai calmi în același timp, au experimentat căldura în corp, cu extremități reci și o senzație de bine. Mintea a devenit mai clară, a crescut puterea de concentrare, nevoia și puterea de comunicare și sațietatea. Câțiva dintre prooveri au simțit o ușoară cefalee tranzitorie, urmată de o relaxare pronunțată și efecte antalgice pe nevralgii.

În afară de proovingul cu Piper japonez, participanții au participat și la o tombolă cu macerate glicerinice europene și japoneze, remedii florale japoneze, uleiuri esențiale pentru copilul interior și plasma Quinton, au audiat noțiuni de terapie a copilului interior, trecând prin definirea acestuia și situarea memoriei de traumă la nivelul centrului 2, swadisthana. S-a discutat despre maceratele glicerinice caracteristice acestui centru 2, de tipul Fagului, Mărului pădureț, Arinului alb și negru, Carpenului, Tamarixului (Cătina roșie), Călinului și Gingko biloba și a emoțiilor pe care le reglează. De asemenea s-a discutat și despre maceratele glicerinice europene, caracteristice centrului 1 si 3, cel de suport și cel de hrănire. S-au încadrat miasmatic emoțiile blocate ale copilului interior și s-a descris sinergia de remedii florale pentru vindecarea acestuia, precum și sinergii pentru vindecarea karmei ancestrale, pentru feminitate, pentru definirea scopului vieții, pentru relații interumane armonioase, pentru echilibru interior, dar și sinergia calendaristică. Cele 21 de remedii florale aparțin predominant familiei Rosaceae, cu tema principală iubirea și suferința din iubire, familiei Fabaceae, cu tema principală viața grea și plăcere puțină și familiei Theaceae, cu tema stabilității, a unui loc cunoscut în grup și a controlului.

Alături de Piperul japonez, participanții au călătorit și în lumea de vindecare a maceratelor glicerinice de Camfor, Kaki, Saxifraga, Arbore de ceai, Cireș Oshima, Azalee și Wisteria.

Închei articolul cu o fotografie grăitoare din cadrul  vizitei parcului dendrologic de la Castelul Miclăușeni, reprezentând o familie spirituală fericită, din toate colțurile țării, sub Salcâmul japonez.

Terapia copilului interior prin homeopatie, gemoterapie și terapie florală

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie