Gânduri înainte de a III-a Conferinţă Naţională de Gemoterapie

Dr. Sorina SoescuGemoterapia este o stiinta care se dezvolta precum o planta, cu aceleasi modele energetice ce pot fi recunoscute la toate persoanele si toate organizatiile implicate în raspândirea ei.

Asociatia Româna de Gemoterapie si Homeopatie (ARGH) a avut acelasi mod de crestere, aparitie si dezvoltare, iar succesiunea Conferintelor Nationale a imprimat un model energetic, un "pattern" care mi s-a parut fascinant si pe care am simtit nevoia sa-l împartasesc.

De curând, observ acelasi "model" si în derularea atelierelor lunare de gemoterapie - si nu pot sa nu fiu entuziasmata si impresionata de modul în care plantele ne conduc treptat, pas cu pas, în cunoasterea si întelegerea lor.

Asadar, prima Conferinta Nationala de Gemoterapie a avut loc în martie 2010 la Cluj - ocazie cu care s-au pus si bazele ARGH si au fost initiate primele programe de actiune.
La acea Conferinta, remediul studiat preponderent a fost Mesteacanul (Betula verrucosa MG=D1, Betula pubescens MG=D1), preparatul din Seva de Mesteacan fiind selectat pentru prima testare colectiva pe un numar mare de participanti la o manifestare.

Temele remediului (si energia participantilor) au fost deosebite:

 • iesirea de la întuneric la lumina
 • curatarea deseurilor si a reziduurilor, curatenie interioara
 • "asanarea" terenului interior, pregatirea pentru o noua crestere
 • eliminarea negativului si aducerea de energie proaspata, necesara pentru începerea a ceva nou.

Nu întâmplator, Seva de Mesteacan este principalul remediu indicat primavara, dupa iesirea dintr-o iarna lunga si grea, pentru depurarea si drenarea întregului organism de reziduurile metabolice si emotionale acumulate.Participantii la prima Conferinta de Gemoterapie au simtit efectul revigorator, de curatare si re-energizare al Mesteacanului.
Discutiile Conferintei au fost animate, iar prezenta lui Nick Churchill, directorul Scolii Britanice de Gemoterapie a adus un plus de informatie, supervizare si schimb profesional. Toata lumea s-a simtit tonica, participantii nu mai plecau de la conferinta, ar fi dorit sa stea cât mai mult, sa afle cât mai multe, sa încerce de toate.
Energia începutului unei vieti noi s-a resimtit în mod intensiv.

La a doua Conferinta Nationala de Gemoterapie, din mai 2011, desfasurata tot la Cluj, am avut ca principal remediu gemoterapic de discutie si testare, Vâscul (Viscum album MG=C1).

Temele acestui gemoterapic au fost:

 • "copilul etern" - micul print
 • pastrarea caracterelor infantile mult timp - remediu util în tratamentul tumorilor si mai ales al cancerelor
 • pierderea conexiunii cu Sinele înalt, pierderea legaturii cu Sursa si oprirea dezvoltarii interioare în faza de copilarie
 • sensibilitatea excesiva la stimulii externi: radiatii, poluare, substante chimice, paraziti, emotii negative, stres etc
 • acumularea de substante toxice multiple si dificultatea eliminarii deseurilor
 • lipsa comunicarii, senzatia de izolare, pierderea comunicarii cu Întregul - senzatia de abandon, de lipsa, de suferinta si neajutorare.

Daca ne uitam mai bine, sunt exact senzatiile pe care le are un copil mic în primii ani.
Copilaria fiintei umane este o perioada dificila - cresterea este însotita de multa suferinta, de sensibilitate extrema la conditiile exterioare (copilul mic nu are "granite" naturale de protectie, orice îl afecteaza intens), de senzatie de neputinta (corpul fizic nu este complet dezvoltat biologic, mai ales sistemul nervos - si copilul are dificultati în procesul de învatare) si mai ales, de senzatia de izolare, de abandon, de necomunicare (mai ales atunci când parintii nu acorda suficient timp si atentie interactiunii cu copiii).

La fel a fost si pentru ARGH, "copilul" nostru de suflet - care la aceasta a doua Conferinta s-a confruntat cu toate temele de Viscum:

 • prea multe informatii, prea multe lucrari înghesuite în spatiul temporal limitat al celor doua zile, dificultati de comunicare între participanti, care de multe ori s-au simtit izolati, separati, fara sa li se acorde atentie.
 • chiar si programul artistic, muzical - excelent de altfel - a fost prea lung, prea intensiv, s-a întins prea târziu în noapte si a încarcat si mai mult agenda, si asa plina.

În general, lumea s-a simtit coplesita de volumul urias de informatie, greu de procesat si multe persoane s-au simtit deconectate de "Sursa", fragmentate, chiar confuze si uneori aeriene si ametite.
Exact senzatiile pentru care se indica Viscum album.
Asa mi-am dat seama ca ARGH este în perioada copilariei, cu zbuciumul si dificultatile caracteristice.

Cea de-a treia Conferinta Nationala de Gemoterapie se va tine anul acesta, în 2012, în luna mai, la Constanta.
"Copilul" nostru de suflet,ARGH, a crescut si se apropie de etapa adolescentei.
Nu întâmplator, plantele "ne-au ghidat" sa alegem ca remedii gemoterapice de studiu pentru aceasta Conferinta familia Rosaceelor.
rosaceaeRosaceele sunt o familie de plante având o energie exuberanta, de expansiune si entuziasm (gânditi-va numai la pomii fructiferi din Rosaceae - marul, parul, ciresul, prunul, piersicul, caisul etc, dar si la plantele precum capsunele, zmeura si murul) - însotita de o stare de presiune interioara si uneori accese explozive (gânditi-va la efectele consumului excesiv de fructe!).
Începând din luna octombrie 2011 studiem gemoterapicele din familia Rosaceae în cadrul atelierelor lunare tinute în întreaga tara si încercam sa întelegem mai mult, mai profund energia lor si a întregii familii.
Întregul studiu de luni de zile, împreuna cu lucrarile si cercetarile colegilor nostri, va sta la baza energiei celei de-a treia Conferinte Nationale de Gemoterapie.
Si pentru ca am ajuns la "adolescenta" ARGH - vom primi anul acesta si vizita parintelui nostru de suflet, dl dr. Fernando Pitera, autorul Compendiului de Gemoterapie - cartea ce a stat la baza întregii expansiuni teoretice si practice a Gemoterapiei în România.
Vestea cea buna este ca am depasit perioada copilariei, a confuziei si aglomerarii de informatii - si ne îndreptam cu pasi rapizi catre adolescenta!
Copilul nostru de suflet, ARGH - devine adolescent!
Abia acum va veni si Pitera în România, abia acum au fost posibile demersurile care au permis contactul lui direct cu noi. Pentru ca ARGH este suficient de "mare" sa beneficieze de întelepciunea Sursei.
În multele întâlniri nationale am început sa studiem în detaliu si sa rafinam cunoasterea gemoterapiei, teoretica dar si practica.
Testarile directe ale remediilor gemoterapice, initiate de Nick Churchill în urma cu doi ani, încep sa-si arate rezultatele.

Ne asteptam la o Conferinta speciala la malul marii anul acesta.
"Adolescentul" ARGH vine la mare, cu întreaga familie! Si programul lui este pentru prima oara ceva mai lung, de patru zile.
Va fi multa energie, multa exuberanta, vor fi "focuri de artificii" si probabili destule tensiuni interioare - dar sentimentul general va fi cel de expansiune, de fior al avântului pe calea cunoasterii.

constantaVa asteptam pe toti cei interesati de energia plantelor la Constanta, la cea de-a treia Conferinta Nationala de Gemoterapie.
Fernando Pitera, într-un simpozion de doua zile, va prezenta noutati cu privire la evolutia si dezvoltarea gemoterapiei.
Nick Churchill, împreuna cu mine, va vom ghida prin cunoasterea si experimentarea senzatiilor familiei Rosaceae.
Iar sponsorii nostri fideli, Laboratoarele Plantextrakt, ne vor sprijini,din umbra, ca sa trecem cu bine prin toate pataniile "adolescentei" noastre turbulente.

NE VEDEM ÎN MAI, LA CONSTANTA!

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie