Rememorarea unui eveniment

Dr. Simona NituDragi colegi,

Luna mai, abia terminata, a insemnat pentru Asociatia noastra finalizarea unor evenimente pe care le-am planuit inca de la infiintarea acesteia: sustinerea unui  Seminar de Gemoterapie de catre dr Fernando Pitera, autorul lucrarii Compendiu de gemoterapie clinica, cea mai complexa, cea mai documentata  din acest domeniu. Dorinta noastra de a intalni si de a cunoaste o asemenea personalitate a fost pe deplin justificata: am avut in mijlocul nostru pentru cateva zile, un medic dedicat, un profesionist, ,,o enciclopedie complexa”,cunoscator al botanicii, al simbolurilor, al mitologiei, al multor alte terapii alternative. In cele 2 zile de curs am realizat ca stim multe, dar mai avem inca foarte multe de invatat. Teama noatra, a lectorilor care sustinem cursurile de Geomterapie, ca totul va deveni plictisitor si rutina cand epuizam Compendiul s-a  transformat in bucuria de a descperi  noi perspective de exploarare a naturii, a puterii de tamaduire a plantelor, avandu-l alaturi de noi ca ghid si indrumator pe dr. Pitera. Cand fac aceasta afirmatie nu o fac gratuit: in cele 2 zile ale celei de a-III- a Conferinte Nationale de Gemoterapie, colegii nostri, medici iubitori ai ,,tratamentelor cu muguri”, si-au demonstrat seriozitatea, profesionalismul. Lucrarile au fost din cele mai diverse: cazuri clinice urmarite in timp, cercetare de laborator (pentru a putea deveni credibili in fata scepticilor), modalitati noi de abordare in Gemoterapie, metoda miasmelor, asocierea  cu Sarurile Scussler si un in ultimul rand, abordarea energetica, spirituala.

dr. Fernando PiterDoctorul  Pitera a apreciat seriozitatea, perseverenta noastra, numarul mare de participanti interesati de Gemoterapie si a fost extrem de placut impresionat de munca  noastra in echipa: fiind mai noi in domeniu (20 ani) am fost cuminti si intelepti si am invatat de la muguri lectia,,fitocomplexului’’,unde fiecare element isi are rostul sau si lucreaza ajutat de celalat, in timp ce luat izolat un element, poate sa nu aiba nici o putere sau chiar sa fie periculos. Este lectia si modul de a activa al ARGH si faptul ca ne-am invatat bine lectia ne-a confirmat-o cel mai bun dascal in acest domeniu, prin dorinta lui de a deveni  membru al acestei Asociatii. L-am  primit cu mare drag si bucurie ca Membru de Onoare, asfel incat avem garantia ca va fi alaturi de noi la toate evenimentele importante pe care le vom derula in viitor.

Nu vreau sa inchei fara a sublinia elementul esential  al activitatii noastre, pe care l-am aratat si in cadrul Conferintei de cate ori am avut ocazia: succesul terapeutic al tratamentelor  noastre se datoreaza in primul rand calitatii de exceptie a produselor PlantExtrakt. Planta este benefica daca este respectata regula de fabricatie, de la culegerea produsului vegetal tanar pana la ambalarea extractului gemoterapic. Si acest amanut important a fost de fapt cheita care a deschis calea spre sufletul impatimit de Gemoterapie al dr Pitera. Caracteristicile macroscopice ale produsului: parfumul,aroma,culoarea,ambalajul cochet si plin de rafinament, dar mai ales analizele complexe de verificare a calitatii care sunt facute  permanent in aceste laboratoare l-au surprins placut pe invitatul nostru si l-au facut sa inteleaga ca in Romania poate gasi un bun aliat in munca si activitatea lui.

Dragi colegi care sunteti alaturi de noi, luna de luna, prin prezenta la ateliere ,prin informatiile pe care vi le punem la dispozitie lunar, prin ganduri bune si frumoase pe care ni le trimiteti ,va multumim pentru tot acest sprijin pentru ca, datorita dvs. si lucrului in echipa putem sa devenim o forta in implementarea unei terapia blande, profunde, bazata pe observatii si dovezi  stiintifice, astfel incat si lumea in care traim sa devina mai buna si blanda.

Era sa uit un lucru important: le multumim tuturor pacientilor nostri carea au trait alaturi de noi emotia evenimentului, prin spnsorizari si implicare in diferite actiuni…ganduri bune.

Va trimit tuturor din tot sufletul ganduri pline de lumina si dragoste,
Dr Simona Nitu - presedinte ARGH

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie