Lansare de carte la Conferinta Nationala de Gemoterapie, mai 2012 - PEDIATRIE - teme si concepte in medicina homeopatica - dr. Roberto Petrucci

PEDIATRIE - teme si concepte in medicina homeopaticaCartea "PEDIATRIE - teme si concepte in medicina homeopatica" este o noua si importanta aparitie editoriala in randul cartilor de homeopatie traduse in limba romana, care a vazut de curand lumina tiparului, in luna mai 2012, in Romania.

Dr. Roberto Petrucci, de acum un lector bine cunoscut si extrem de indragit de homeopatii care i-au frecventat in ultimii ani cursurile si seminariile sustinute la Bucuresti, este presedintele Centrului de homeopatie clasica din Milano, director de studii la Centrul de homeopatie din Catania si profesor de homeopatie la cateva scoli de homeopatie din Italia (printre care si la Universitatea din Bologna, la cursul de homeopatie de nivel II, masterat), precum si din strainatate.

Cartea ne prezinta experienta proprie a autorului, viziunea sa prezenta asupra homeopatiei, imbinata cu informatii esentiale preluate din materiile medicale clasice si cu datele recente legate de noile teorii despre familii de remedii si tabelul periodic al elementelor.

Sunt prezentate intr-o maniera sintetica si totodata foarte atractiva, un numar de 380 de remedii homeopatice - cu materia medica si referiri repertoriale grupate pe teme si concepte, referirile repertoriale fiind extinse pentru inca 163 de remedii.

PEDIATRIE - teme si concepte in medicina homeopatica - dr. Roberto PetrucciIn versiunea romaneasca, s-a optat pentru prezentarea simptomelor de repertoar pe suport electronic - CD, iar partea de materia medica a fost tiparita separat, impreuna cu cele mai importante indicatii clinice si tropismul remediului.

In acest fel, s-a facilitat studiul Materiei medica, cu posibilitatea de a citi in paralel sau separat rubricile de repertoar pentru toate cele 543 de remedii prezentate in carte.
Rubricile (existente numai pe CD) sunt scrise in limba engleza, din doua motive: primul este si cel mai important, anume faptul ca drepturile de autor se vor plati separat pentru repertoarul Synthesis, urmand ca in viitorul (speram) apropiat sa se ajunga si la traducerea rubricilor de repertoar, iar cel de al doilea ar fi acela ca la toate conferintele si seminariile internationale se face referire la rubrici, cu mentionarea acestora in limba engleza, pentru rigoarea prezentarii, asadar si homeopatii nostri trebuie sa cunoasca rubricile importante in limba engleza.

Traducerea cartii s-a facut cu ajutorul versiunii originale a lucrarii (in italiana), de la care s-a pastrat si traducerea titlului, dar si cu ajutorul versiunii tiparite in limba engleza, iar acolo unde textul in engleza nu a fost suficient de clar, s-a optat pentru pastrarea constructiilor de cuvinte din limba italiana, asa dupa cum ne-a sfatuit sa o facem, chiar autorul cartii.

Un exemplu de traducere preluata de noi din italiana, in versiunea romaneasca a cartii il reprezinta cuvantul "delusion": adesea, acesta ne apare in traducerile romanesti, ca iluzie... dar, asa sa fie? In italiana, se foloseste traducerea"false percezioni", deci "perceptii false", ceea ce reda mult mai bine intelesul termenului "delusion", si am pastrat aceasta varianta.

PEDIATRIE - teme si concepte in medicina homeopatica - dr. Roberto PetrucciEste o carte pe care o recomand cu caldura atat incepatorilor, dat fiind ca ei vor gasi aici descrieri extrem de sugestive de remedii care ii vor orienta eficient in alegerea remediului indicat, precum si cele mai importante rubrici corespunzatoare remediului respectiv, grupate pe concepte ce le vor usura invatarea rubricilor; recomand cartea si pentru avansati, dat fiind ca vor gasi in ea multe informatii noi despre remediile cunosute deja, dar si multe remedii noi, mai putin cunoscute, in general. Desigur, cartea este extrem de utila mai ales pediatrilor, dar imaginile de remediu sunt bine definite si pentru pacientii adulti, asa dupa cum veti vedea si singuri, deci lucrarea este un ghid pretios in alegerea remediilor, inclusiv pentru pacientii adulti.

In concluzie, nu pot decat sa ma declar perfect de acord cu dr. Farokh Master (India), care afirma in introducere ca :"Potentialele beneficii aduse de aceasta carte sunt atat de mari, incat abia astept sa le vad devenind realitate" prin utilizarea sa de catre medicii practicieni, sau cu dr. Wolfgang Springer (Germania) care isi incheie prezentarea astfel: "Urez cartii o distributie plina de succes, inclusiv in tara mea!"

Multumim conducerii ARGH care ne-a invitat la evenimentul anual al gemoterapiei romanesti, conferinta nationala, cu care prilej a fost lansata aceasta valoroasa carte de homeopatie de catre d-na dr.Doina Pavlovschi, presedinte SRH.

Va urez tuturor o lectura placuta si plina de foloase, in sensul cel mai bun al cuvantului, si sunt convinsa ca lucrarea doctorului Petrucci va deveni un instrument extrem de util pentru toti homeopatii nostri, ea ii va ajuta sa gaseasca drumul cel mai scurt catre mult doritul similimum la cat mai multi dintre pacienti!

Dr. Ileana Rindasu, secretar general SRH, coordonator al colectivului de traducatori

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie