Impresii de dupa Conferinta Nationala de Gemoterapie, Brasov - 2013

Ne-am adunat - peste 150 de medici si farmacisti - din toate oraşele,  în inima ţării,  în frumosul oraş Braşov,  pentru a 4-a Conferinţă Naţională  de Gemoterapie a ARGH - manifestare cu participare internaţională.

Am avut un program intensiv şi interesant, o primă zi de seminar de gemoterapie sustinut de catre  prof. Fernando Pitera - despre asocierea dintre gemoterapie şi alte terapii naturale, cu prezentarea unor cazuri clinice spectaculoase, vindecate cu ajutorul combinaţiilor gemoterapie, fitoterapie şi homeopatie (un caz spectaculos de hepatită acută tratat cu muguri de Ienupăr, radicele de Secară şi mlădiţe de Rozmarin, precum şi remediul homepatic Phosphorus, sau alt caz de carie osoasă tratat cu Calcarea fluorica si gemoterapicele de Abies pectinata si Pinus montana). Cunoştinţele d-lui dr. Pitera sunt enciclopedice şi ar putea vorbi ore întregi, fără pauză - iar noi, avizi de cunoaştere, aproape că nu l-am fi lăsat să incheie seminarul. Dar trebuia, pentru ca seara am fost invitaţi de către organizatori la un concert de orgă la Biserica Neagră din Braşov, oferit special pentru participanţii la Conferinţă. Muzica de Bach, Richter, Bruckner şi a altor compozitori germani a echilibrat energia noastră "intelectuală" şi ne-a re-ancorat în vibraţia Naturii.

A doua zi a întâlnirii noastre a fost, de fapt, prima zi a Conferinţei, propriu-zise - în care atât participanţii români, cât şi invitaţii străini au prezentat lucrări diferite, variate, dar într-un fel, armonizate între ele.

S-au prezentat cazuri clinice interesante, de afecţiuni oculare tratate cu gemoterapie (dr. Pitera a prezentat un caz cu edem papilar şi atrofie de nerv optic, rezolvat gemoterapic si homeopat, dr. Simona Niţu a prezentat cazuri de dezlipire de retină sau orjelete recidivante, rezolvate  gemoterapic, dr. Mihaela Orodan a prezentat cazuri de hepatită cronică tratate cu gemoterapie, combinată cu alte terapii). Nick Churchill a prezentat o serie de instrumente pedagogice şi didactice folosite la Şcoala de gemoterapie din Anglia, inclusiv programul Gemmostar, un prim software in domeniul gemoterapiei, pentru care a si primit din partea asociatiei noastre trofeul “Gemoterapia". Dr. Sorina Soescu a prezentat un material despre sărurile Schussler şi remedii gemoterapice din fam. Oleaceae - realizat cu ajutorul grupului de medici din Constanţa, iar dna dr. Didi Surcel a prezentat o lucrare frumoasă despre acţiunea gemoterapicelor la nivel imunitar profund. Dr. Luminita Sarca si dr. Zsuzsanna Giurgiuman au prezentat cazuri de patologie oculară, tratate cu succes cu o combinaţie de gemoterapice.

După amiaza s-au prezentat alte lucrari interesante: studii fitochimice ale colegei de la Plantextrakt - Neli Olah, prezentari de cazuri ale d-nei dr.Cezarina Matei,  o propunere de abordare a gemoterapiei  in acord cu ghidurile clinice moderne, sustinuta de catre dr.Adrian Alecu,  o lucrare a dr.Malina Ciumasu privind rolul gemoterapiei în disfuncţiile determinate de campurile cicatriciale interferentiale, precum si cercetari imunologice ale doamnei dr.Didi Surcel privind răspunsul celular oxidativ şi imun indus de gemoterapicele de Thuya şi Buxus în expunerea la  pulberi industriale de lemn.

Seara festivă ne-a prilejuit ocazia de a face multe fotografii împreună cu invitaţii noştri, precum şi să purtăm multe discuţii interesante între noi, într-un cadru relaxant de culoare verde (întreaga atmosferă a locaţiei Braşov Business Park este de culoare "verde" - care a fost culoarea predominantă a energiei Conferinţei noastre - multe persoane alegând această culoare pentru îmbrăcăminte). Culoarea verde, alături de patologia oculară discutată frecvent în cadrul Conferinţei - au reprezentat sincronicităţi interesante şi "mesaje energetice" ale Universului către noi toţi.
A doua zi oficială a întâlnirii noastre a debutat cu o prezentare interesantă realizată de dr Ileana Rândaşu, secretara Societăţii Române de Homeopatie - despre viaţa şi opera lui Martin Honigberger, medicul originar din Braşov, cel care a adus homeopatia în India (cunoscut din opera lui Mircea Eliade). După această introducere originală şi provocatoare, dna farmacist Carmen Ponoran a prezentat gama Poly-gemma, realizată de circa un an de Laboratoarele Plantextrakt - cu unele dintre cele mai folosite formule existente până în prezent pe piaţă, cu un accent deosebit pe gama Poly-gemma detoxifiere. Apoi doamna farmacistă Toma a prezentat, în mod poetic, o lucrare de cercetare despre a activitatea anti-oxidanta a diferite tipuri de extracte vegetale de Nigella (familia Ranunculaceae) - pe care a învăluit-o în forma unei "poveşti de iubire" care data din studenţie, când s-a întâlnit cu plantele studiate, iar dna dr. Dana Dăbală a prezentat tratamentul cu gemoterapie şi terapii alternative într-un caz de psoriazis. Dna dr. Didi Surcel ne-a purtat iarasi  prin imunologie, vorbindu-ne despre sistemul limfatic şi rolul acestuia în organism.

Am învaţat multe şi am schimbat între noi cantităţi impresionante de informaţie.

Toată această a 4-a Conferinta de gemoterapie a fost caracterizată de tema "echilibrului", a stabilităţii, a trecerii spre perioada de "adult tânăr" - mai responsabil, mai interesat în înţelegerea şi aprofundarea cunoaşterii pe care o are şi cu multă smerenie cu privire la ceea ce nu cunoaşte, încă.

Se cunoaşte evoluţia pe care grupul de gemoterapie o are, de la an la an, se simte puterea grupului care devine mai coerent, dar şi mai divers - experienţa fiecărei personalităţi fiind respectată şi împărtăşită tuturor.

Parcă începem cu toţii să "vedem" din ce în ce mai clar atât problemele cu care ne confruntăm în practică, cât şi soluţiile pe care le oferă gemoterapia. Nu întâmplător am tot vorbit despre ochi, patologia oculară şi culoarea albastră azurie a cerului, reflectată în ochi - pe tot parcursul celor două zile de conferinţă.

Ne-am aflat în centrul ţării, ne-am "centrat" mai mult pe inimile noastre, am discutat mult despre iubire şi am pus multă iubire în prezentări şi în discursurile noastre.

Şi aşa am aflat că vedem mai clar, simţim mai mult şi folosit în acelaşi timp, mintea, pentru prelucrarea cantităţii uriaşe de informaţie disponibilă - pe care numai un grup mare o poate colecta, prelucra şi împărtăşi - pentru ca toată lumea să poată, ulterior, beneficia de ea.

Dr. Sorina Soescu - vicepresedinte ARGH

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie