23-25 mai 2014 – CONFERINŢĂ DE GEMOTERAPIE ANIVERSARĂ

Dragi colegi, medici şi farmacişti,

În ultimii 4 ani, primăvara ne-a adus „în dar" câte o conferinţă de gemoterapie. Iată că evenimentul anual al gemoterapiei româneşti va marca în acest an împlinirea a 20 de ani de gemoterapie în România şi a V-a ediţie a conferinţei noastre.

Pentru această ocazie deosebită am ales o locaţie deosebită – Hotelul Howard Johnson din Bucureşti – sprijiniţi ca întotdeauna de către sponsorul manifestării noastre, Laboratoarele PlantExtrakt, ce vă oferă, printre altele – nu putem dezvălui toate surprizele -  Cina festivă din prima seară a evenimentului, când va avea loc şi lansarea unei noi linii de produse Plantextrakt.

Conferinţa va reuni 3 seminarii de gemoterapie susţinute de către dr. Fernando Pitera, dr. Didi Surcel şi dr.Sorina Soescu.
În afara acestora, veţi putea urmări şi alte prezentări ale specialiştilor din acest domeniu, medici şi farmacişti.

Fernando PiteraDomnul prof.Fernando Pitera este, la nivel mondial, cea mai reprezentativă personalitate medicală implicată activ, în studiul şi cercetarea gemoterapiei. Ultimele sale cercetări din acest domeniu vor face obiectul unei noi lucrări de specialitate, ce va vedea lumina tiparului în curând.

La conferinţa noastră va aduce câteva prezentări de cazuri foarte interesante şi o incursiune în posibilităţile pe care le oferă gemoterapia în terapia antitrombotică, pornind de la profilaxie şi trecând prin toate fazele de evoluţie ale unor manifestări, care implică administrarea de antiagrgante plachetare, fibrinolitice sau anticoagulante. Se va discuta modalitatea de alegere a gemoterapicului optim, asocierile care s-au dovedit eficiente şi modalitatea de conducere a tratamentului. Posibilităţile extrem de generoase ale gemoterapiei în terapia antitrombotică o să vă aducă în atenţie modalităţile prin care puteţi folosi gemoterapia ca terapie de primă intenţie sau ca adjuvant la medicaţia clasică.

Didi SurcelDoamna dr. Didi Surcel - inclusă în "Enciclopedia personalităţilor din România" - este medic de medicina muncii şi cercetător ştiinţific în domeniul imunologiei, hematologiei şi citologiei, o personalitate medicală care s-a dedicat şi studiului unor terapii complementare şi alternative, precum homeopatia şi gemoterapia.

Convingerea domniei sale este aceea că "este dificilă înţelegerea deplină a sensului unui simptom  sau înţelegerea unei boli, când baza cunoaşterii medicale nu este susţinută de o concepţie energetică a vieţii". În acest context, în cadrul prelegerii pe care o va susţine, va aduce argumente  - studii şi cercetări de ultimă oră - care consolidează poziţia gemoterapiei, evidenţiind rolul ei, ca interfaţă cu răspunsul imun şi adaptativ. Căci, "prin interferarea reacţiilor imune, gemoterapia se situează într-o poziţie specială, dat fiind acţiunea profundă şi complexă a preparatelor meristemice, ocupând astfel  un loc fruntaş în rândul terapiilor medicale holistice".
 
Sorina SoescuDoamna dr. Sorina Soescu, vicepreşedinte al Asociaţiei Române de Gemoterapie şi Homeopatie, va susţine un seminar pe tema legată de sistemul limfatic - cu prezentarea unor noi teorii privind anatomia acestuia - şi posibilităţile extrem de generoase pe care le oferă gemoterapia pentru procesul de detoxifiere la acest nivel, esenţial pentru menţinerea sau revenirea la starea de sănătate.

"Corpul omenesc este o simfonie dinamică, în permanentă mişcare interioară – a sângelui (nutritiv) şi a limfei (curăţătoare) – iar acest dans al vieţii are nevoie să continue în fiecare secundă şi în fiecare minut pentru ca miliardele de celule ale corpului să beneficieze de cele două servicii "esenţiale": hrănirea şi eliminarea reziduurilor."

Lucrarea pe care o veţi audia este rezultatul unui studiu de câţiva ani ai doamnei dr.Soescu, căruia i s-a dedicat în ultimul timp.

Vă asteptăm cu drag,
Dr. Simona Niţu
Preşedinte ARGH

Farm. Carmen Ponoran
Secretar general ARGH

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie