1994 - 2014, 20 de ani de gemoterapie in Romania

Dr Simona NituDragi colegi,

În urmă cu 20 de ani, Laboratoarele Plantextrakt lansau pe piaţa farmaceutică o nouă gamă de produse naturale, extractele gemoterapice, premieră absolută la acel moment pentru România.

Dedicăm această a V-a Conferinţă Naţională de Gemoterapie sărbătoririi a 20 de ani de practică medicală gemoterapică în România. Gemoterapia a fost popularizată în primii ani, exclusiv medicilor homeopaţi, care au început să o folosească ca modalitate de drenaj/detoxifiere, înaintea administrării medicamentelor homeopate sau împreună cu acestea. Tot mai mulţi au început să constate efectele benefice ale acestor extracte naturale, care, administrate ca început de abordare terapeutică, în multe cazuri, rezolvau patologia fără a mai fi nevoie de un alt medicament în continuare. Ştiu toate acestea din proprie experienţă, fiind printre primii medici din România care am experimentat gemoterapia şi am fost uimită şi încântată de efectele spectaculoase, în multe situaţii.

Există cazuri în care medicina tradiţională, alopată, poate ajuta foarte puţin sau cu multe reacţii adverse şi am constatat că gemoterapia este de real folos. Astfel, am reuşit să influenţez semnificativ durerile şi rigiditatea în patologia artrozelor, să obţin normalizarea funcţiei ficatului în hepatite, creşterea valorilor trombocitelor în caz de trombocitopenie, scăderea riscului trombotic după infarct miocardic, cerebral sau nomalizarea ciclurilor menstruale, să realizez o bună întărire imunitară şi mai ales, prin cure de detoxifiere a organismului, s-a putut tolera mai uşor, de către pacient, terapia alopată, în cazurile cronice.

Beneficiind de toată această experienţă clinică şi având la dispoziţie un bogat material didactic – Compendiul de Gemoterapie al doctorului Fernando Piterà, de aproape 10 ani m-am  angajat şi pe direcţia formării profesionale în acest domeniu – a medicilor şi farmaciştilor, prin cursuri, simpozioane, ateliere periodice pe teme de gemoterapie. Pot spune că astăzi, după 20 de ani de practicare a gemoterapiei, numărul medicilor şi farmaciştilor, care o cunosc şi recomandă extractele gemoterapice, a crescut exponenţial.

Încercăm ca în cadrul organizaţiei noastre profesionale, Asociaţia Română de Gemoterapie şi Homeopatie, prin publicaţia, pe care am lansat-o în urmă cu 2 ani, Acta gemmotherapeutica, să facem ca experienţa pe care o dobândim zi de zi, în practica noastră curentă, să nu se piardă. Ne bucurăm de colaborarea cu nume mari ale gemoterapiei şi medicinii, precum prof. Fernando Piterà, cercetător neobosit în lumea plantelor, dr. Didi Surcel, cercetător imunologie şi citologie, care transpune ultimele noutăţi din cercetarea universului microcosmic în domeniul gemoterapiei, pentru explicarea mecanismelor de la nivel celular şi molecular.

Mulţumesc echipei noastre de lectori din întreaga ţară, care aduc către dumneavoastră cunoaşterea din acest domeniu, în cadrul atelierelor periodice de gemoterapie. Nu toţi au experienţa celor 20 de ani de gemoterapie, dar toţi au dăruirea sinceră şi  respectul cuvenit pentru ceea ce înseamnă Natură şi Creaţie, astfel încât cursurile, simpozioanele, conferinţele noastre au fost însufleţite de aceste sentimente minunate.

Dragi colegi, vă aşteptăm pe cât mai mulţi să vă alăturaţi echipei noastre, pentru ca împreună să continuăm acest drum al descoperirii tainelor naturii şi folosirii lor pentru redarea sănătăţii semenilor noştri.

Dr. Simona Niţu
Preşedinte ARGH

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie