La un an de la infiintarea ARGH

Dr. Simona NituDragi colegi, medici si farmacisti,

A trecut un an de la înfiintarea Asociatiei Române de Gemoterapie si Homeopatie. La numai o luna de la constituire, hotaram atunci, în martie 2010, sa organizam prima conferinta nationala de gemoterapie la Cluj-Napoca. A fost o decizie curajoasa, sprijinita de entuziasmul si dorinta dumneavoastra de a marca "cu dreptul" acest început de drum. Ne-am bucurat la aceasta conferinta de prezenta unui oaspete din Marea Britanie, d-l Nick Churchill, directorul unei scoli online de gemoterapie, unde printre lectori se numara si colega noastra, d-na dr.Sorina Soescu.

Domnul Nick Churchill a adus prin prezentarea sa o abordare noua a gemoterapiei, ne-a stimulat sa gândim si sa încercam sa descoperim singuri”secretele naturii”, care asteapta sa ni se dezvaluie pretutindeni. Modelul prezentat de el, de „ Învatare –predare a gemoterapiei ” a evidentiat modalitati diferite de a investiga preparatele gemoterapice, un proces de învatare din experienta împartasita, care ne ajuta sa ajungem la o legatura personala profunda cu Gemoterapia. La aceasta s-a adaugat si abordarea de tip “mind map” prezentata de catre d-na dr.Sorina Soescu, care a ilustrat o modalitate de învatare dupa modelul în care gândeste creierul: centralizat si apoi exploreaza în toate directiile. Nu în ultimul rând, toate lucrarile prezentate,12 la numar, rod al activitatii dumneavoastra de fiecare zi, au fost minunate exemple ale experientei dvs. practice în prescrierea extractelor gemoterapice, ilustrând ce beneficii poate aduce gemoterapia pentru pacient si ce mari satisfactii pentru medic.

Va multumim celor care ati onorat cu prezenta dumneavoastra aceasta conferinta, medici,farmacisti, dar si biologi,chimisti si va asteptam si în 2011 la cea de-a doua Conferinta nationala de gemoterapie!

În anul 2010 am organizat manifestari periodice în câteva orase ale tarii (Cluj-Napoca, Timisoara, Bucuresti, Iasi, Constanta) manifestari pe care le-am denumit ulterior ATELIERE DE GEMOTERAPIE CLINICA. Numarul participantilor la aceste întâlniri pe care le dorim sa devina tot mai lucrative, a crescut de la o luna la alta.

În alte cateva orase am facut câte o prima descindere (Oradea, Ploiesti, Pitesti, Arad, Bacau, Sibiu, Brasov, Deva, Târgu Mures, Tulcea) si ne-am bucurat de interesul pe care medicii si farmacistii l-au aratat gemoterapiei.

Alte manifestari realizate în 2010 au fost si cursurile de initiere în gemoterapie, adresate farmacistilor si asistentilor de farmacie, care s-au organizat la Bucuresti, Timisoara, Oradea, Constanta, Târgu Mures si Arad.

Pentru anul 2011 ne propunem intensificarea acestor manifestari, asa cum puteti constata din programul pe care vi-l prezentam aici. Vom organiza si un CURS DE GEMOTERAPIE PENTRU MEDICI, la Bucuresti, pentru aceia dintre dumneavoastra care nu ati participat înca la acest curs. Cursul se doreste a fi o incursiune de 3 saptamâni în gemoterapie pentru initierea în acest domeniu, realizata de catre echipa noastra de lectori, specialisti cu multa experienta în domeniul gemoterapiei, fiecare dintre ei venind cu abordari la care au ajuns dupa ani de practica medicala.

De asemenea, pentru ca lectorii ARGH sunt si medici homeopati, dorim sa organizam si ATELIERE DE HOMEOPATIE CLASICA SI HOMEOPATIE CLINICA în cat mai multe orase. Iar pentru medicii si farmacistii care nu au competenta de homeopatie, ne propunem sa organizam CURSURI DE INITIERE ÎN HOMEOPATIE, pentru ca medicii si farmacistii sa înteleaga principiile care stau la baza homeopatiei si eventual sa colaboreze în viitor cu colegi homeopati, spre folosul pacientului.

Ne propunem sa initiem si studii de cercetare clinica, sub îndrumarea responsabililorARGH pe parte de cercetare (dr. Luminita Sârca, dr. Adrian Alecu, dr. chim. farm. Neli Olah) sau cu sprijinul altor specialisti, proiect în care vom dori sa antrenam pe cât mai multi dintre dumneavoastra. Colegii care au cazuri clinice rezolvate cu ajutorul gemoterapiei, vor fi încurajati sa-si prezinte cazurile, fie la întâlnirile lunare, fie ca articole publicate pe site-ul asociatiei.

Pentru a beneficia de programele de instruire pe care vi le pregatim trebuie sa deveniti membri ai Asociatiei Române de Gemoterapie si Homeopatie, achitând cotizatia anuala de 100 de lei în contul asociatiei.Toate actiunile pe care le realizam sunt creditate de catre Colegiul Medicilor si Colegiul Farmacistilor. Materialele prezentate la întâlnirile noastre va vor parveni pe e-mail. Membrii ARGH beneficiaza de asemenea de reducerea cu 50% a taxei de participare la conferinta nationala de gemoterapie.

Va asteptam sa veniti alaturi de noi, pentru ca numai împreuna putem capata forta unei asociatii puternice care sa construiasca lucruri minunate pe care sa ni le împartasim la întâlnirile noastre si sa le comunicam apoi lumii medicale.

Dr.Simona Nitu
Presedinte ARGH

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie