La finalul celei de-a doua Conferinte de Gemoterapie

La final de conferintaÎntre 20 şi 21 mai 2011 ne-am întâlnit la Cluj, pentru a doua oară, la Conferinţa Naţională de GEMOTERAPIE.

Anul trecut, cu ocazia primei Conferinţe, experimentam ieşirea de la Întuneric la Lumină cu ajutorul Sevei de Mesteacăn, toţi participanţii făcând o testare colectivă cu extractul gemoterapic din Seva de Mesteacăn.

Planta care şi-a pus amprenta asupra Conferinţei de Gemoterapie din acest an a fost Vâscul. S-a discutat mult despre simbolism, utilizare fitoterapeutice tradiţională, apoi s-a realizat un proving colectiv cu gemoderivatul Viscum album şi s-au prezentat utilizările gemoterapicului în conformitate cu informaţiile din Compendiul de gemoterapie a lui Pitera.

Cele două zile de Conferinţă au adus la un loc multe energii, atât aparţinând emisferei stângi (rigoare ştiinţifică, explicaţii raţionale, logică, ordine), cât şi emisferei drepte (imaginaţie, artă, muzică, poveşti, simbolism).

La finalul celei de-a doua Conferinte de GemoterapieS-a discutat mult despre rolul protector al Vâscului faţă de „factori nocivi” - iar în cursul Conferinţei s-au discutat despre factori toxici pentru organism (deci „nocivi”) de toate felurile - de la emoţii şi gânduri dăunătoare, şi până la radiaţii de toate felurile, toxine tip carcinogenetic (formaldehida din mobila modernă etc), stresul ocupaţional şi alte influenţe dăunătoare. S-a discutat despre relaţia Vâscului cu cancerul, cu moartea, cu legătura dintre lumi. Iar sincronicitatea Universului a făcut ca imediat după Conferinţă, medicina alternativă românească să piardă un membru important în persoana dnei dr. Liana Mărginean de la Cluj.

S-au petrecut multe întâmplări, foarte condensate, în timpul Conferinţei de la Cluj. Ca şi cum erau multe, multe de spus, de aflat, de cunoscut şi prea puţin timp. A existat în permanenţă o stare de presiune a timpului, programul fiind deosebit de încărcat, dar în acelaşi timp, foarte incitant.

Natura a urmat acelaşi model în zilele Conferinţei, timpul frumos cu soare şi cer senin, alternând cu o ploaie torenţială cu ropote, în după-amiaza primei zile a Conferinţei, înainte de Concertul de pian. Iar a doua zi, a fost o zi senină şi un aer proaspăt de primăvară şi de nou început.

Iar muzica a fost însoţitorul acestei Conferinţe - concertul de pian cu piese compuse de Andrew Morris şi inspirate după Remediile florale Bach, aprofundate de interpretarea Preludiilor şi Fugilor de Bach în acelaşi spirit - a conectat toţi participanţii între ei şi la Muzica Divinului Universal.

Tema întregii Conferinţe a fost „conexiunea”, conectarea, comunicarea, legăturile dintre părţile componente ale Întregului.

Iar tema Vâscului, ca gemoterapic, a fost posibilitatea refacerii „conexiunilor”, de câte ori acestea au fost întrerupte.

Proving-ul Colectiv al Vâscului a identificat reacţii la participanţi precum:

 • dispariţia durerilor de cap, stare de cap uşor, concentrare şi atenţie îmbunătăţite, claritate mentală, chiar stare de euforie (la unii participanţi)
 • dureri de ochi trecătoare, dureri de urechi trecătoare - dispariţia durerilor de spate sau articulare (de umeri), uşurinţa ridicării de pe scaun, stare de bine la nivelul spatelui
 • sete crescută, nevoie de consum de lichide (gura uscată) şi eliminări intense de lichide (diureză accentuată)
 • stare de conectare emoţională, de apartenenţă, de împărtăşire a iubirii, energiei, cu cei din jur
 • tema generală de „conectare” versus „deconectare” (participanţii s-au simţit ba conectaţi, aparţinând grupului, ba deconectaţi, izolaţi, singuri, părăsiţi)
 • reacţii neobişnuite a avut muzicianul Andrew Morris, care a făcut o hemoragie intra-oculară după Vâsc, la ochiul stâng. Nedureroasă, dar marcată. După aceasta, starea lui interioară (de agitaţie, de nelinişte cu privire la concertul de seara, de stinghereală, de izolare, de anxietate etc a dispărut şi el s-a putut „conecta” minunat cu Muzica lui, dovadă concertul special, de care până şi el a fost uimit!). Hemoragia retiniană s-a remis în câteva zile (au fost şi alte cauze, dar Vâscul a declanşat-o în mod clar).

În cadrul Conferinţei, au fost definite mai multe circumstanţe în care apare „deconectarea” unei persoane de la întreg, de la Energia Naturii, de la Divinul Universal. Toate aceste circumstanţe pot fi considerate indicaţii potenţiale pentru administrarea Vâscului:

 • diateza carcinozinică - sub formă de predispoziţie familială, sau ca urmare la expunere de substanţe carcinogenetice. Vâscul ar putea fi folosit preventiv pentru toate persoanele expuse la substanţe toxice, cu potenţial canceros (inclusiv la fumători), în strategii preventive de 1-2 luni pe an, câte 1 ml pe zi;
 • stresul „material” - stresul ocupaţional, perioade tensionate profesionale, personale, financiare, sociale - toate aceste circumstanţe pot fi ajutate de administrări preventive de Vâsc, 1-2 ml în apă, dimineaţa, zilnic, 2-3-4 luni (până la depăşirea perioadelor stresante), sau periodic, la cei aflaţi în situaţii de stres ocupaţional crescut (personal medical, militar, etc) - tot aşa, 1-2 luni pe an, primăvara şi toamna;
 • factori nocivi de mediu - expunere la radiaţii solare intense, radiaţii electromagnetice (telefoane mobile, computere, antene parabolice, etc), alte tipuri de radiaţii accidentale;
 • după investigaţii şi/sau tratamente alopate prelungite, sau scurte dar intensive (radiografii, CT, RMN-uri repetate, ecografii repetate, tratamente cu antibiotice, anestezice, anti-inflamatorii, sedative etc);
 • stil de viaţă neechilibrat, aglomerat şi cu rezultate tip dezechilibre metabolice (suprapondere, încărcare cu produşi de metabolism etc);
 • la studenţi, elevi, adulţi aflaţi în perioade de examene, de eforturi intelectuale intense, de durată scurtă şi medie
 • diferite circumstanţe când cineva pare „deconectat” de Întreg - adolescenţi în situaţii dificile (excluşi, marginalizaţi), adulţi aflaţi în situaţii de marginalizare, persoane aflate în perioade de „căutare” în viaţă, fiind complet deconectate de realitatea zilnică.

Gemoterapicul din Vâsc NU are efecte toxice renale şi hepatice, aşa cum a demonstrat într-un studiu pe animale un coleg medic veterinar.

Aşadar, poate fi indicat perioade mai lungi de timp, în tratament preventiv, în multe dintre circumstanţele indicate mai sus.

Vâscul are efecte evidente asupra pereţilor vaselor de sânge, putând fi un excelent vasoprotector şi întăritor. De asemenea, există un rol evident asupra sistemului nervos şi transmisiei influxului nervos, cât şi asupra articulaţiilor şi tuturor metabolismelor.

Dacă au existat participanţi la Conferinţă care să aibă experienţe deosebite, speciale în cele două zile ale Conferinţei, precum şi în timpul testării cu Vâsc, ne-ar bucura deosebit dacă le-ar împărtăşi, pentru a întregi imaginea unui remediu important – despre care am învăţat foarte multe, cu toţii.

Cele două zile la Cluj au fost speciale, iar energia alternantă „de lumină şi întuneric”, de „frumos şi urât” a oglindit la o scară foarte densă şi concentrată – realitatea vieţii noastre zilnice. Iar Vâscul, „Micul prinţ” al Gemoterapiei ne-a „atins” pe toţi cu prezenţa lui, a „coborât” de pe planeta lui, a venit printre noi şi „ne-a îmblânzit”, iar apoi a plecat, după ce ne-a deschis Inimile şi le-a reconectat cu Mintea.

Mulţumim ARGH, Plantextrakt, Hotel Napoca Cluj şi tuturor oamenilor inimoşi implicaţi pentru cadoul de Energie şi Cunoaştere!

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie