Multumiri

Dragi colegi,

img_2_smallConferinta nationala de gemoterapie de la Cluj, aflata in 2011 la cea de-a II-a editie, ne-a adus multa cunoastere, dar si bucuria reintalnirii.
Acum, dupa ce a trecut aproape o luna de zile de la eveniment, imi dau seama cat de multe persoane si-au adus contributia ca totul sa decurga asa cum ne-am dorit si ca ar trebui sa le trimitem cu gandul si cu cuvantul multumirile noastre…

...Sorinei Soescu, o permanenta sursa de creativitate si inspiratie pentru membrii asociatiei, asa cum a fost trecut pe diploma de onoare pe care i-a inmanat-o Simona Nitu, presedintele ARGH. Doamna doctor Sorina Soescu daruieste in permanenta tuturor: pacientilor, cititorilor cartilor ei pline de sfaturi utile, medicale (si nemedicale), tuturor care ajung sa-i fie in preajma la un moment dat. Ea este si mesagerul gemoterapiei romanesti la conferintele de gemoterapie pe care le sustine peste tot in lume unde gemoterapia a “inmugurit”. Modul inovator prin care a ales sa decodifice mesajul plantelor ne uimeste si incanta de fiecare data, pentru ca aduce noi valente gemoterapiei, apropiind-o totodata de om, prin intelegerea data de experimentarea directa a preparatului gemoterapic. Multe lucruri minunate a facut sa se intample la aceasta conferinta: prin prezentarea pe care a sustinut-o, prin mesajele pe care vi le-a transmis, prin invitatia de a participa la conferinta lansata oaspetilor nostri din Marea Britanie: Nick Churchill si Andrew Morris.
Multumim Sorina Soescu!

...Simonei Nitu, omul care este intruchiparea medicului devotat pacientilor sai, un exemplu de daruire si profesionalism. Pentru coordonarea  activitatii de formare a medicilor din intreaga tara, în domeniul gemoterapiei a primit cu aceasta ocazie o diploma de onoare si odata cu ea recunostinta a sute de medici pe care ii indruma in gemoterapie.
Doamna doctor Simona Nitu a fost cea care a condus lucrarile conferintei, asa cum conduce, mereu, cu multa dragoste, aceasta asociatie. Ea a avut si gandul minunat de a oferi diplome de onoare unui farmacist ( Flavia Sofron din Baia Mare) si unui asistent de farmacie (Mioara Mogos din Alba Iulia) , persoane implicate in actul farmaceutic, act realizat de multe ori de catre acestea cu ajutorul gemoterapiei.
Multumim Simona Nitu!

...Trebuie sa multumim prietenului gemoterapiei de pretutindeni, d-l Nick Churchill, pe care am avut bucuria sa-l numim cu aceasta ocazie Membru de onoare al Asociatiei Romane de Gemoterapie si Homeopatie. El este cel care ne-a onorat  cu prezenta la ambele conferinte organizate pana acum si care speram sa fie mereu alaturi de noi... Mesajul sau referitor la actiunile ARGH ajunge peste tot in lume, catre cei care sunt interesati de gemoterapie, prin intermediul site-ului www.gemmoworld.com
Multumim Nick Churchill!

img_1_small...Aceasta editie a conferintei s-a bucurat si de un minunat concert de pian sustinut de compozitorul si pianistul Andrew Morris din Marea Britanie, care a transpus terapia florala Bach pe note muzicale si a alaturat-o Preludiilor si Fugilor lui Johann Sebastian Bach.
Descoperit pe internet de catre Sorina Soescu, Andrew Morris a raspuns cu bucurie invitatiei de a veni in Romania, o tara care l-a atras in primul rand prin credinta ortodoxa, fiind (lucru mai rar in Marea Britanie) crestin ortodox.
Multumim Andrew Morris pentru minunata seara de vineri, 20 mai!

img_3_small...O prezenta care a marcat lucrarile conferintei a fost cea a d-nei dr. Didi Surcel, cercetator imunolog, care a demarat studii de cercetare de laborator in gemoterapie si a “decodificat” pentru noi “particularitatile raspunsului imun in gemoterapie”. Mesajul sau a fost argumentat la fiecare pas, prin cunoasterea profunda a mecanismelor imunitare, in acord cu ultimele descoperiri ale stiintei. Inteligenta materiei este cea care se lasa dezvaluita acelora dintre noi care sunt firi iscoditoare si ajung sa dea la o parte valul de “mister” al vietii.
Este doar inceputul unei colaborari foarte importante pentru asociatia noastra, in vederea demararii unor studii stiintifice, ale caror protocoale vor fi intocmite sub coordonarea directa a d-nei doctor Didi Surcel.
Multumim Didi Surcel!

...Anul acesta am hotarat sa introducem un frumos eveniment al conferintei, acordarea unui premiu pentru gemoterapie (pe care l-am dedicat celui care a fost parintele gemoterapiei moderne, dr.Pol Henry) si pe care sa-l acordam celor care se remarca prin activitatile pe care le desfasoara in acest domeniu.
Adrian AlecuPentru implicare deosebita în activitatea de formare în domeniul gemoterapiei a medicilor din Targu Mures, Sibiu si Brasov, i s-a inmanat PREMIUL PENTRU GEMOTERAPIE dr. Adrian Alecu.
El lucreaza impreuna cu sotia,in propriul lor cabinet, dar este si cadru universitar la Facultatea de medicina din Targu Mures.
Gemoterapia si homeopatia sunt terapiile pe care le recomanda sotii Alecu, cu rezultate deosebite, pacientilor lor. Lucrarile prezentate la conferinta de catre dr.Adrian Alecu sunt rezultate alte activitatii clinice desfasurate de catre sotii Alecu.
Multumim Adrian Alecu si Mariana Alecu!

Maria TomaBogdan Sevastre...O prezenta deosebita a fost si cea a colegilor medici veterinari, Maria Toma (autoarea primului tratat de homeopatie veterinara din Romania) si Bogdan Sevastre, cadru didactic la Facultatea de Medicina Veterinara din Cluj, cu preocupari permanente in domeniul fitoterapiei.
Va multumim ca ati raspuns invitatiei noastre!

Neli Olah...Farmacistii au fost reprezentati stralucit la conferinta de catre farm. Camelia Peev, conferentiar la Facultatea de farmacie din Timisoara, cea care a realizat primul doctorat in gemoterapie din Romania, si dr. chim. farm. Neli Olah, director Cercetare-Dezvoltare la Laboratoarele Plantextrakt si lector la Facultatea de farmacie din Arad.
Lucrarile lor au adus, prin studii analitice al compozitiei chimice si studii farmacologice, multe elemente de noutate in domeniu, care fundamenteaza ceea ce experienta clinica a evidentiat.
Multumim acestor cercetatori care s-au angajat pe un drum care are multe lucruri de demonstrat in continuare!

Mihaela Orodan...Multumim si colegei noastre de la Arad, dr. Mihaela Orodan, cea care are in derulare o lucrare de doctorat in gemoterapie, realizata cu sprijinul departamentului de cercetare al Laboratoarelor Plantextrakt. O asteptam si anul viitor pentru a ne prezenta si alte rezultate pe care le va aduce atunci, ca urmare a studiului demarat.
Multumim Mihaela Orodan!

...Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie organizeaza actiuni periodice de formare a medicilor si farmacistilor in domeniul gemoterapiei. Lectorii asociatiei au fost prezenti la conferinta cu prezentari de caz extrem de interesante.
Multumim Luminita Sarca, Silvia Ignat, Zsuzsanna Giurgiuman si Dana Selaru!
Voi sunteti cele care dati continuitate procesului de invatare si reinvatare a gemoterapiei!

Lorelai Cobzariu...Multumim colegilor care au avut “curajul” sa isi prezinte propria experienta clinica: dr. Lorelai Cobzariu de la Tulcea (cea care a fost investita de curand si cu misiunea de a face prezentari periodice colegilor din Tulcea), dr. Oana Socoliuc de la Timisoara, dr. Malina Ciumasu de la Iasi.
Ne cerem inca o data scuze d-nei dr. Mirela Ratis care nu a mai putut (din lipsa de timp) sa isi prezinte lucrarea. Aceasta lucrare o consideram a fi mugurele care va da nastere unei noi conferinte in 2012.
Va multumim!

...Multumim sponsorului conferintei, Laboratoarele Plantextrakt, pentru generozitate si implicare permanenta in actiunile asociatiei. Multumim tuturor colegilor de la Plantextrakt care au contribuit direct la buna desfasurare a manifestarii!

...Multumim personalului hotelului Napoca, gazda noastra!

...Si chiar daca le-am lasat la sfarsit, cele mai calde multumiri vi le aducem dumneavoastra, tuturor participantilor. Multi dintre voi ati traversat tara pentru a participa la acest eveniment al gemoterapiei romanesti. Implicarii dumneavoastra in domeniul gemoterapiei se datoreste prezenta la aceasta conferinta si aceasta este ceea ce ne dorim.
Multumim!

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie