2018 este an dublu aniversar pentru ARGH!

dr Simona NituDragi colegi, medici, farmacisti,

Asociația Română de Homoepatie și Gemoterapie se reunește la a IX-a Conferință națională de gemoterapie din acest an, celebrând 100 de ani de la nașterea părintelui Gemoterapiei, dr.Pol Henry.

Născut pe 22 octombrie 1918, în Profondeville – Belgia și plecat spre alte lumi în 7 octombrie 1988, Pol Henry a fost un medic dedicat înțelegerii pacienților săi, preocupat de natură și misterele ei și fascinat mai ales de energia și forța mugurilor, capabili să mențină viața și să dezvolte un arbore întreg.

Își petrece mult timp în natură și studiind  aprofundat plantele, precum și în laborator, pentru a gasi formula ideală pentru a putea ,,conserva’’și extrage esența substanțelor active din țesturile tinere de plantă și pentru studierea mecanismelor de acțiune ale acestora asupra țesturilor bolnave.

Și-a publicat primele rezultate ale cercetărilor în anul 1959, în Analele homeopatiei din Normandia, iar ulterior a lucrat intens la studierea a numeroase specii de plante, unele care nu au fost folosite în fitoterapia tradițională.

În acest an aniversar, la conferința noastră, dorim să aducem omagiul și recunoștința noastră acestei personalități medicale care a deschis multor medici și farmaciști  drum spre o nouă cunoaștere, o nouă  perspectivă, nu numai în abordarea terapeutică a pacienților, ci și spre înțelegerea mai profundă a tainelor și forței naturii, ascunsă în muguri.

Sper ca acest gest al nostru să ajungă până departe în Univers, ca un dar izvorât din recunoștința pentru întrega învățătură și cunoașterea lăsată de dr. Pol Henry, după mulți ani de trudă.

Dacă orice domeniu nou își cere timpul de învățare și înțelegere, noi, prin apartenența la poporul român, toate aceste ,,taine’’ale naturii le-am asimilat cu multă ușurință, pentru că bunii și străbunii noștri au lăsat în adâncurile noastre cele mai profunde, în ADN-ul nostru, toată dragostea lor pentru codrii, care i-au protejat de atăția vrăjamași, pentru natura, care i-a hrănit și le-a vindecat și trupul și rănile sufletești.

Marea Unire este al doilea și primul și cel mai important moment  aniversar din acest an, pentru că sărbătorim 100 de ani de când, asemenea modelului mugurilor, învățăm că fiecare dintre noi este diferit, dar important și numai împreună suntem puternici și putem să ne păstrăm intactă integritatea noastră națională.

Prin studiul Gemoterapiei, am încercat, noi lectorii, să insuflăm toată această dragoste și mareție sufletească a poporului român celor care și-au deschis inimile pentru această cunoaștere. Ca medici, avem datoria morală să readucem sănătatea trupească și sufletească acestui neam atât de încercat .

An dublu aniversar pentru ARGH înseamnă recunoștință pentru creatorul gemoterapiei și dragoste nesfârșită pentru neamul nostru.

Dr. Simona Nițu – președinte ARGH

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie