Gânduri la finalul conferinţei

ganduri la final de conferinta 2018

In perioada 11-13 mai 2018 s-au desfasurat la Poiana Brasov lucrarile celei de a IX- a Conferinta nationale  de gemoterapie  cu participare internationala, intr-un an dublu aniversar: 100 de ani de la nasterea parintelui Gemotrapiei, dr.Pol Henry si 100 de ani de la intregirea tarii noastre.

La cererea noastra, dl. prof. Fernando Pitera a prezentat pe larg, in prima zi a Conferintei, numeroase  studii, baze teoretice ale Gemoterapiei, precum si cazuri clinice rezolvate de aceasta personalitate a lumii medicale, dr. Pol Henry, medic homeopat, cunoscator subtil al plantelor, al botanicii, fitosociologiei, toate informatiile fiind sustiunute pe baza documentelor originale puse la dispozitia domnului profesor de catre fosti colaboratori ai doctorului Pol Henry. Ziua foarte lunga, incarcata de informatii medicale si multa stiinta s-a terminat insa printr-un moment de mare emotie, creata de muzica suava, linistitoare, a mugurilor de coacaz si de platan, inregistrata cu aparate performante de catre dl. prof. Pitera si colaboratori de la Institutul de naturopatie Tesla.

Pentru cateva minute ne-am simtit plimbati prin Univers, prin acele sunete cosmice si in cateva minute am inteles, ceea ce intuiam fiecare dintre noi, fara insa sa constientizam in totalitate, ca pe langa toate substantele active care se gasesc in mugure, toata forta pe care o are celula stem vegetala pentru refacerea tesuturilor, acele vibratii subtile pe care le emite mugurele, sunt parte integranta din vindecarea noastra si starea de bine pe care o au pacientii tratati cu acest tip de terapie. La final, aplauzele noastre, ale intregii Sali in picioare, minute in sir, au fost micul nostru gest de recunostinta: pentru Pol Henry, pentru muguri, pentru natura, pentru dl. prof. Pitera, pentru faptul ca ni s-a permis o asemenea cunoastere.

Lucrarile tuturor colegilor au fost apreciate, aducand informatii utile, teoretice si practice. Au prezentat lucrari: dr. Didi Surcel, dr. Malina Ciumasu Rimbu, dr. Silvia Ignat, chim.farm. Neli Olah, dr. Gabriela Ion, dr. Ligia Georgescu, dr. Cezarina Matei, farm. Alina Chelaru, dr. Dana Selaru, dr. Dana Fodor, dr. Luminita Sarca, dr. Diana Dragos, dr. Oana Socoliuc, dr.Ruxandra Matei, dr. Dana Dabala, dr. Simona Nitu.

De asemenea, si in acest an am avut o lansare de carte – a doamnei dr. Malina Ciumasu Rimbu si o lansare de noi produse Plantextrakt: Sinutrol Junior si Vitatussin Junior.

La sfarsitul celei de a doua zile, din nou un moment de emotie a fost cel al decernarii premiilor POL HENRY GOLD (cu ocazia centenarului Pol Henry): dlui. prof. Pitera pentru TOT ceea ce a facut pentru cunasterea Gemoterapiei in Romania si in lume, dnei dr. Didi Surcel, ambasadoarea Gemoterapiei in lumea medicala in tara si in lume, dlui. Igor Peev, patronul Laboratoarelor Plantextrakt, care a sustinut si a pastrat calitatea produsului, creand un frumos brand romanesc. Am primit si eu cu bucurie acest premiu, pentru munca de calauzire in stiinta gemoterapiei a medicilor si farmacistilor.

Dilplomele de merit au fost acordate, ca in fiecare an, cu multa recunostinta pentru activitatea si devotamentul lor: dr.Ligia Georgescu (Bucuresti), dr. Nicoleta Cioran (Sibiu), dr. Delia Schneider (Brasov), asistent farm. Diana Males (Brasov), asistent farm. Melania Raulea (Sibiu) si, cu mare bucurie si colaboratoarelor noastre foarte apropiate, dr. Monica Spinu (Cluj) si dr. Corina Basceanu (Constanta), alaturi de noi, implicate in organizarea atator manifestari.

ganduri la final de conferinta 2018 2

Multumirile noastre speciale sunt pentru dna farm. Carmen Ponoran, secretar general ARGH, care cu profesionalism, truda multa, dar si multa dragoste, a facut tot posibilul si tot efortul pentru ca aceasta conferinta sa fie pe placul tuturor si, cu siguranta i-a fost alaturi  si secretara ARGH, Cica Urs. Multumiri pentru o traducere impecabila, traducatorului nostru neobosit,  dr. Claudiu Ionescu si multumiri speciale intregului personal de la Hotelul Alpin, Poiana Brasov, carea u fost alaturi de noi, atenti sa nu ne lipseasca nimic, servire impecabila, disciplina, ordine.

Ultima zi s- a incheiat cu o inregistrare oferita de catre dr. Pitera, cu sunetele pline de viata si vioiciune ale plantelor, in prezenta unor copii de 3-4 ani.

La despartire ne-am intrebat ce sunete si ce melodii ar putea fi inregistrate in padurile, in codrii nostri romanesti: jalea copacilor pentru fratii lor taiati, lasand atatea dealuri  dezgolite, jalea copacilor milenari care au vazut tot zbuciumul si jertfa strabunilor nostri ca sa isi pastreze pamantul si graiul, morti in luptele de aparare si nu de cucerire a nici unui alt teritoriu, sau cantecul de bucurie si de recunostinta ca un grup mic, din randul poporului roman, atatia cati suntem noi acum, le-am descoperit secreteul vietii si al fortei lor si il folosim ca sa vindecam acest neam incercat si sa la transmitem mesajul mai departe?

Vrem sa credem ca este adevarat si atunci inseamna ca misiunea noastra abia acum incepe cu adevarat.

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie