A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Aerocolie

Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie

O acumulare excesiva de gaze în tubul digestiv, care poate cauza simptome neplacute: râgâieli (eructatii), distensie si balonare abdominala, cu durere si stare neplacuta.

De cele mai multe ori, aerocolia se datoreaza unei alimentatii inadecvate, în care

  • fie exista un exces de alimente care produc gaze (bauturi acidulate carbo gazoase, sau exces de fructe crude ori sucuri de fructe, ori combinatii de alimente),
  • fie conditiile de alimentatie sunt improprii (manânca prea repede, fara sa mestece bine si atunci nu are loc digestia bucala, vorbeste prea mult în timpul mesei si înghite prea mult aer – cum se întâmpla la mesele de afaceri, sau ia masa la ore nepotrivite – cum se întâmpla la nunti, la care se manânca sarmale la 3 sau 4 noaptea!)
  • fie se combina obiceiuri daunatoare cu alimentatie necorespunzatoare (fumat, alcool, cafea în exces, cu mâncare tip fast food, care accentueaza flora intestinala de putrefactie din intestin) si eventual raspunsul la telefonul mobil în timpul mesei.

Asadar, prima masura naturala ce poate fi luata în caz de aerocolie deranjanta este supravegherea alimentatiei, respectarea unui orar fiziologic alimentar (cu 2 sau 3 mese zilnice, ultima fiind servita cu macar 3 ore înainte de culcare), mestecatul bine si cu gura închisa si consumul unor alimente bine preparate, echilibrate din punct de vedere al continutului, nutritive si energizante.

Gemoterapia ofera câteva solutii terapeutice pentru aerocolie: Extract din mladite de RozmarinRosmarinus officinalis MG=D1, administrat 1 2 ml în putina apa, înainte de mesele principale (sau imediat dupa mesele principale, pentru persoanele mai sensibile), de 2 3 ori pe zi, cca. o luna de zile are o actiune eutrofica asupra mucoasei intestinale si gastrice, fiind un antispastic excelent si un reglator al motilitatii veziculei biliare. Extractul din muguri de Nuc - Juglans regia MG=D1, împreuna cu Extractul din mladite de Rozmarin - Rosmarinus officinalis MG=D1 are o actiune si mai intensa asupra meteorismului abdo-minal, al flatulentei si distensiei abdominale, având o actiune reglatoare asupra florei bacteriene si intestinale. Se pot administra 1 2 ml în apa, Extract din mladite de Rozmarin - Rosmarinus officinalis MG=D1, de1 2 ori pe zi, dimineata (nu se administreaza seara, din cauza efectului sau tonic general) si 1 2 ml Extract din muguri de Nuc   Juglans regia MG=D1, în putina apa, seara, zilnic, 1 2 luni – pentru reglarea intestinala dar si generala a pacientului.

Extractul din muguri de SmochinFicus carica MG=D1 este un mare reglator al axei cortico hipotalamice, îmbunatatind secretia si motilitatea gastro duodenala. Este indicat la persoane ten-sionate, stresate, agitate, la care apar cel mai frecvent aceste tulburari tip aerocolie; o combinatie buna este cea dintre Extract din mladite de Rozmarin - Rosmarinus officinalis MG=D1 de 1 2 ori pe zi, în prima parte a zilei si Extract din muguri de SmochinFicus carica MG=D1, de 1 2 ori pe zi, în a doua parte a zilei, timp de o luna doua.

Dintre maceratele glicerinice mai noi pe piata, Extractul din boboci de Magnolie - Magnolia officinalis MG=D1 este foarte activ în tulburari functionale gastro enterice cu motilitate alterata, în meteorism cu disbioze intestinale, constipatie si colon iritabil. Se poate administra 1 2 ml în apa, de 3 ori pe zi, dupa mesele principale, 1 2 luni, sau în combinatie cu Extract din mladite de Rozmarin - Rosmarinus officinalis MG=D1, daca exista si probleme hepato biliare asociate sau cu Extract din muguri de Smochin - Ficus carica MG=D1, daca exista si stari de stres, anxietate, nervozitate.

Fiorda

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie