A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Alcoolism

Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie

Consumul de bauturi alcoolice care excede consumul alimentar acceptat în mod curent.

Alcoolismul este considerat o boala si de aceea exista multiple tratamente, atât naturale cât si cu substante chimice de sinteza.

Dependenta de alcool este una dintre cele mai dificile dependente, care afecteaza profund atât starea de sanatate a celui implicat, cât si relatiile sale familiale si sociale.

Maceratele glicerinice pot ajuta la detoxifierea ficatului, profund afectat de consumul de alcool: Extract din radicele de SecaraSecale cereale MG=D1, Extract din muguri de Alun - Coryllus avelana MG=D1 si Extract din mladite de Ienupar - Juniperus communis MG=D1.

În homeopatie, exista o întreaga literatura dedicata alcoolismului, iar clasicii homeopatiei indicau doua remedii homeopatice utile de încercat în situatii de alcoolism avansate: Nux vomica CH200 si Lachesis CH200. Bineînteles ca aceste remedii homeopatice se prescriu individual, pe constitutia si problemele persoanei, de aceea trebuie întotdeauna consultat medicul homeopat în aceste situatii.

În afara de tratamentul medical, persoana care are boala alcoolism are nevoie de multe ori de sustinerea unui psiholog, precum si de sprijinul familiei, în lupta cu boala. Consilierea psihologica este vitala iar regimul de viata trebuie sa fie unul echilibrat, cu foarte multa miscare fizica, cu plimbari în natura, în aer liber si cu evitarea stresului si a întâlnirilor cu multi oameni (mai ales petreceri sau alte oportunitati de reluare a comportamentului nesanatos). De asemenea, persoana este sfatuita sa si gaseasca hobby uri creative, sa lucreze ceva manual, sa aiba ocupatii care sa i solicite atentia si creativitatea, dar si sa i dea satisfactia rezultatelor obtinute prin propriile puteri.

Fiorda

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie