A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Alergie

Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie

Reactie modificata a unui organism fata de un agent microbian, chimic etc.

Alergiile sunt unele dintre cele mai frecvente probleme de sanatate cu care se confrunta oamenii moderni. Ca este vorba despre alergii cutanate (de la simple eruptii ca niste întepaturi pâna la reactii gigante, de umflaturi care deformeaza zona unde apar), de alergii respiratorii (cu toate formele de manifestare – de la rinita alergica si faringo laringita alergica, la astmul bronsic alergic), de alergii digestive (cu multiple reactii de intoleranta la alimente sau substantele din alimente) sau alergii sistemice, cu stare generala modificata si întreaga reactie a organismului modificata – alergiile sunt probleme de sanatate din ce în ce mai frecvente, mai serioase si mai dificil de tratat.

Medicina clasica propune efectuarea diferitelor teste alergice, identificarea factorului care declanseaza sau întretine alergia si îndepartarea acestuia din viata celui implicat. Dar atunci când apar alergii la factori multipli, de multe ori viata persoanei alergice devine un cosmar, aceasta având solutia de a trai într un balon de sticla, pentru ca lumea reala este plina de substante potential periculoase.

De aceea, solutia medicinii naturale în tratamentul alergiilor este reprezentata de întarirea sistemului imunitar si a organismului, adica a "terenului" pe care alergenii (factorii care declanseaza alergiile) actio-neaza.

Maceratul glicerinic de electie pentru aceasta problema este Extractul din muguri de Coacaz negru - Ribes nigrum MG=D1, care contine substante cu actiune de tip "cortizon like", cu actiune foarte buna în situatii de alergie.
În alergiile alimentare, se poate adauga Extract din mladite de Rozmarin - Rosmarinus officinalis MG=D1 si remediul homeopatic de constitutie sau de stare al persoanei.

În alergiile respiratorii, se poate adauga la Extract din muguri de Coacaz negru - Ribes nigrum MG=D1, Extract din muguri de Mesteacan pufosBetula pubescens MG=D1 si Extract din mladite de Maces - Rosa canina MG=D1.

În astmul bronsic alergic, un alt macerat glicerinic util este Extractul din muguri de Calin - Viburnum lantana MG=D1, asociat cu Extractul din muguri de Coacaz negru - Ribes nigrum MG=D1.

În alergiile cronice, se poate adauga si Extract din muguri de Fag - Fagus sylvatica MG=D1.

Întotdeauna regimul alimentar este important în toate tipurile de reactii alergice, de aceea un nutritionist poate sfatui cu privire la principalele alimente care trebuie evitate si altele, care trebuie adaugate, pentru întarirea reactiei organismului (fructele si legumele fiind printre cele mai importante componente ale alimentatiei echilibrate, dar printre ele aflându se si unele cu potential alergenic crescut – fructele de padure, capsunile etc).

Fiorda

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie