A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Alopecie

Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie

Cadere temporara a parului în urma unei boli de piele, a unei boli infectioase.

Caderea parului poate apare în diferite contexte, având multiple cauze. De la cauze emotionale (fond nervos, situatii de mare stres), pâna la cauze hormonale, infectioase sau carentiale (lipsa de minerale sau vitamine), adica de cele mai multe ori, alimentatie si stil de viata necores-punzatoare.

De cele mai multe ori, este bine sa se identifice cauza caderii parului si sa fie corectata, fie ca este vorba de o modificare a alimentatiei, o reducere a stresului, eventual o corectare a carentelor existente (suplimente cu minerale si/sau vitamine). Alimentar, principalele suplimente care ajuta la cresterea parului sunt radacinoasele (morcovi, telina, patrunjel, sfecla rosie, ceapa etc.), preparate sub forma de supe (adevarate decocturi vegetale) sau salate de cruditati consumate zilnic.

Medicina naturala propune câteva remedii:

Extract din muguri de Mesteacan pufos - Betula pubescens MG=D1, indicat drept un mare reglator al tulburarilor minerale si metabolice din organism, în special ca tonic si stimulant în astenia psiho fizica.

Extract din mladite de Cimisir - Buxus sempervirens MG=D1, cu o actiune deosebita anti inflamatorie, cu actiune lenta dar profunda la nivel de tesut fibros.

De cele mai multe ori se pot combina cele doua remedii gemoterapice mai sus numite, unul dimineata si unul seara, în ure de 2 3 luni de zile, în situatie de alopecie tranzitorie, aparuta în diferite contexte.

Un alt remediu gemoterapic foarte util în situatii de alopecie poate fi si Extractul din mladite de Rozmarin - Rosmarinus officinalis MG=D1, cu mare efect de curatare digestiva si reglare circulatorie. Este unul dintre remediile gemoterapice de stimulare a sistemului reticulo endotelial (de aparare a organismului), ceea ce explica actiunea globala trofica si de stimulare generala. Acesta poate fi indicat în cure de 2 3 luni, alternativ cu cura mai sus indicata, la toate persoanele, cu exceptia celor cu tendinta spre hipertensiune arteriala (întrucât Extractul din mladite de Rozmarin - Rosmarinus officinalis MG=D1 creste usor tensiunea arteriala).

Fiorda

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie