A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Anemie

Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie

Stare de slabiciune cauzata de scaderea numarului de globule rosii din sânge.

Anemia are cauze multiple, cel mai frecvent fiind vorba despre o anemie feripriva, prin pierdere de globule rosii (ca urmare a unei sângerari, sau pierderi prea mari de sânge la ciclu, sau dupa o nastere ori chiuretaj, ori prin pierderi de sânge mici, dar repetate, fie datorita unor hemoroizi care sângereaza sau unor usoare sângerari ale ulcerelor gastrice sau duodenale).
Daca anemia nu este prea severa, tratamentul natural, împreuna cu o alimentatie bogata în fier (radacinoase tip morcov, sflecla rosie, ridiche neagra sau alba, spanac, urzici, stevie, ceapa verde si usturoi verde, pate de ficat din ficat de pui, etc.) poate sa duca la o refacere rapida si de durata.

Printre preparatele naturale util de folosit amintim:

  • Extract din muguri de Brad - Abies pectinata MG=D1, cu actiune de stimulare a eritropoezei (productiei de globule rosii) si de favorizare a fixarii calciului.
  • Extract din muguri de Alun - Coryllus avellana MG=D1, are organospecificitate, printre altele, asupra maduvei osoase si a crizei hema-tice. Este indicat în special în anemia hipocroma microcitara, în special prin pierderi de sânge, ca urmare a gastritelor, ulcerelor, afectiunilor digestive, a starilor diareice sau sângerarilor hemoroidale (singur sau asociat cu Extract din mladite de Tamarix Tamarix gallica MG=D1).
  • Extract din muguri de Porumbar - Prunus spinosa MG=D1 este foarte util ca remediu gemoterapic de convalescenta dupa afectiuni virale sau bacteriene debilitante sau dupa situatii stresante. Este indicat în stari de anemie, împreuna cu Extractul din mladite de Tamarix Tamarix gallica MG=D1 si Extractul din muguri de Alun Coryllus avellana MG=D1, pentru atenuarea starii de slabiciune si debilitate cauzata de afectiune.
  • Extract din mladite de Tamarix - Tamarix gallica MG=D1 are o actiune concentrata asupra maduvei osoase si splinei, nivel la care stimuleaza formarea de hematii si trombocite. Este principalul macerat glicerinic folosit în anemiile hipocrome si normocrone si în alte afectiuni ale sângelui.

Schemele indicate în tratamentul unei anemii feriprive, hipocrome sau normocrome sunt:

  • la copii si tineri: Extract din mladite de Tamarix - Tamarix gallica MG=D1, 30 picaturi în apa, dimineata, Extract din muguri de Porumbar - Prunus spinosa MG=D1, 30 picaturi în apa, la prânz si Extract din muguri de Brad - Abies pectinata MG=D1, 30 picaturi în apa, seara, zilnic, 1 2 luni, functie de rezultatele analizelor.
  • la adulti: Extract din mladite de Tamarix - Tamarix gallica MG=D1, 50 picaturi în apa, dimineata, Extract din muguri de Porumbar - Prunus spinosa MG=D1, 50 picaturi în apa, la prânz si Extract din muguri de Alun - Coryllus avellana MG=D1, 50 picaturi în apa, seara.

Schemele pot fi modificate, fiind adaugate sau scoase alte macerate glicerinice, în functie de nevoile specifice ale fiecarei persoane si afectiunile simultane de care sufera aceasta.

Fiorda

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie