A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Anexita

Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie

Inflamatie a anexelor uterului (ovare, trompe)

Principalii factori care contribuie la aparitia unei inflamatii în zona anexelor feminine sunt reprezentati de frig, umezeala, igiena deficitara si alimentatie necorespunzatoare (exces de acizi, dulciuri, fumat, alcool).

Prevenirea aparitiei anexitei se realizeaza prin pastrarea unei tem-peraturi constante la nivelul zonei bazinului si a extremitatilor (picioare, mâini), igiena zilnica cu apa calda a regiunii genitale feminine, miscarea fizica în aer curat si alimentatia sanatoasa (cu multe cereale integrale si soia, alimente bogate în fitoestrogeni naturali).

Tratamentul natural al anexitei utilizeaza urmatoarele remedii gemoterapice:

  • Extract din muguri de Coacaz negru - Ribes nigrum MG=D1, cu efect antiinflamator sistemic, folosit pentru prevenirea si inhibarea starilor inflamatorii de etiologie mecanica, chimica, imunologica sau infectioasa. De regula, maceratul glicerinic din muguri de coacaz negru se combina cu Extractul din mladite de Zmeur - Rubus idaeus MG=D1, sau cu Extractul din amenti de Salcie - Salix alba amenti MG=D1, pentru exercitarea actiunii asupra zonei genitale feminine.
  • Extractul din mladite de Zmeur - Rubus idaeus MG=D1 are o actiune antispastica si de echilibrare a axei hipotalamo hipofizo gonadice. Este util în toate starile inflamatorii ale aparatului genital feminin: anexite, metrite, vaginite, cel mai frecvent în combinatie cu Extract din muguri de Coacaz negru - Ribes nigrum MG=D1, 50 picaturi în apa dimineata si Extract din mladite de Zmeur - Rubus idaeus MG=D1, 50 picaturi în apa, seara, zilnic, 1 2 luni, cu pauza 3 4 zile la menstra.
  • Extract din amenti de Salcie  Salix alba amenti MG=D1, este indicat în inflamatii si dureri pelvine, cauzate de anexita sau alte inflamatii genitale feminine. Efectul este tip estrogenizat si antiinflamator si de cele mai multe ori se combina cu Extractul din muguri de Coacaz negru  Ribes nigrum MG=D1 pentru un efect sustinut în cursul tratamentului.

Fiorda

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie