A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Anxietate

Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie

Stare de neliniste, de teama nedeterminata.

Tulburare frecvent întâlnita în societatea de consum a prezentului, bazata pe frica permanenta indusa de mas media si comunicatiile de masa cu privire la limitarea resurselor si posibilitatilor (nu este destul, s ar putea sa ramâi fara sau cineva sa ti ia ceea ce ai). Pot exista experiente de viata care sa justifice instalarea unei stari de anxietate (experiente neplacute si traumatice), dar anxietatea poate apare si în contextul unei suprasolicitari mentale si/sau fizice la un tip temperamental sensibil.
Cele mai eficiente tratamente pentru anxietate sunt iubirea si credinta, iar ca tehnici importante sunt rugaciunile si meditatia.

Starea de liniste interioara si starea de comuniune cu Divinitatea suprema sunt de natura sa aduca pacea launtrica si sa dizolve tremurul indus de zecile de gânduri de frica si teama pe care le tese o persoana în cadrul dialogului interior zilnic.
Medicina naturala propune plimbari lungi în natura, cu inspirat si expirat aer curat si petrecerea cât mai mult timp în culoarea verde calmant a naturii.

Dintre remediile gemoterapice propunem:

Extract din muguri de Tei - Tilia tomentosa MG=D1, cu actiune anxiolitica, anti spastica si de sedare generala, care reprezinta tranchilizantul vegetal prin excelenta. Poate fi indicat în sindroame anxioase singur, sau asociat cu Extract din muguri de Artar - Acer campestre MG=D1 sau cu alte macerate glicerinice, în functie de alte probleme de sanatate asociate.

Extract din mladite de Paducel - Crataegus oxyacantha MG=D1, cu efect asupra cordului si sistemului neurovegetativ si neurocardiac. Întrucât unul dintre simptomele fizice cel mai frecvent întâlnite ale anxietatii este criza de palpitatii (tahicardia), Extractul din mladite de Paducel - Crataegus oxyacantha MG=D1 controleaza atât cauza, cât si efectul (anxietatea si palpitatiile).

Daca pacientul este depresiv, nu se administreaza paducel si se prefera un alt macerat glicerinic, Extract din muguri de Smochin - Ficus carica MG=D1. Are actiune asupra sistemului digestiv si a celui neurovegetativ, fiind un mare reglator al axei cortico hipotalamice.

Formula complexa 8 este un alt preparat nespecific ce poate ajuta în situatii de anxietate. Exista si remedii homeopatice indicate strict individualizat de catre medicul homeopat, cel mai frecvent prescrise fiind Gelsemium, Argentum nitricum, Lycopodium, Nux vomica, Arsenicum album, Nitricum acidum si altele.

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie