A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Bronsita

Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie

inflamatie acuta sau cronica a mucoasei bronhiilor

Tratamentul acestei afectiuni, caracterizata prin episoade de tuse variabila, spastica, uscata sau cu secretii si afectare a starii generale utilizeaza multe dintre remediile deja discutate la bron­ho­pneumonie.

Este foarte eficient un tratament homeopat functie de simp­to­mele existente, individualizate dupa controlul medical.

Maceratele glicerinice cele mai folosite in tratamentul bron­sitei acute sunt:

Extract din muguri de Arin negru‑  Alnus glutinosa MG=D1, cu efect anti‑inflamator si drenor al secretiilor bronsice

Extract din muguri de Carpen ‑ Carpinus betulus MG=D1 , cu efect cicatrizat si anti‑inflamator la nivelul mucoasei respi­ratorii.

Extract din mladite de Caprifoi negru ‑ Lonicera nigra MG=D1, cu efect anti‑spastic si anti‑tusiv, precum si de tonifiere hepatica si imunitara.

Extract din muguri de Coacaz negru ‑ Ribes nigrum MG=D1, marele anti‑inflamator din fitoterapie.

In tratamentul bronsitei cronice, manifestata de cele mai multe ori prin tuse reziduala, deranjanta, exista si alte macerate glicerinice ce pot fi asociate, functie de indicatiile specifice:

Extractul din muguri de Alun ‑ Corylus avellana MG=D1 este indicat in bronsitele cronice complicate, in asociere cu Extract din muguri de Calin ‑ Viburnum lantana MG=D1 si Extract din muguri de Coacaz negru ‑ Ribes nigrum MG=D1 cu efect anti‑inflamator si anti‑alergic.

Extractul din mladite de Lemn câinesc ‑ Ligustrum vulgare MG=D1 are o actiune cicatrizanta asupra mucoasei respiratorii, fiind indicat in bronsice cronice cu catar bronsic persistent si bron­sita cronica tabagica, singur sau asociat cu Extract din muguri de Carpen‑ Carpinus betulus MG=D1 sau Extractul din muguri de Mesteacan‑ Betula verrucosa MG=D1.

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie