A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Calcul

Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie

piatra la rinichi sau la vezica biliara

Vezi si la Litiaza

Conglomeratele de substante minerale, cunoscute sub numele de calculi, apar ca urmare a unor tulburari ale metabolismului di­fe­ritelor substante, combinate cu dezechilibre de functionare ale organelor de filtrare: ficat/fiere si rinichi.

Dieta este importanta in preventia aparitiei calculilor, anu­mite combinatii alimentare fiind reputate si renumite a stimula formarea pie­trelor: ex. brânza (bogata in calciu) cu rosii (bogate in acid oxalic), consu­mata in exces, favorizeaza formarea calculilor din oxalat de calciu.

Medicina naturala propune multe remedii pentru trata­ment­ul, adica dizolvarea si eliminarea calculilor de dimensiuni mici.

Pentru calculii biliari, combinatia de electie este reprezentata de Extract din muguri de Artar ‑ Acer campestre MG=D1, cu Ex­tract din mladite de Rozmarin ‑ Rosmarinus officinalis MG=D1 si Extract din muguri de Frasin ‑ Fraxinus excelsior MG=D1. Toate cele 3 macerate glicerinice au efect de drenaj la nivelul ve­zi­cii biliare si ficatului, precum si de reglare in special pe meta­bo­lis­mul lipidelor. Atentie cu adminis­tra­rea rozmarinului la persoanele cu hipertensiune arteriala, poate deter­mina cresteri tensionale.

Pentru calculii urinari, exista un macerat glicerinic reputat a ajuta la dizolvarea pietrelor si anume Extractul din seminte de Piersic ‑ Prunus persica MG=D1, care se poate administra singur sau impreuna cu remedii drenoare renale. Cel mai frecvent uti­li­zate sunt Extractul din mladite de Ienupar ‑ Juniperus communis MG=D1, Extractul din mladite de Iarba neagra ‑ Calluna vulgaris MG=D1, Extractul din muguri de Mesteacan ‑ Betula verrucosa MG=D1 si Extract din muguri de Fag ‑ Fagus sylvatica MG=D1

Fiorda

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie