A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cancer

Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie

tumoare maligna, formata prin inmultirea dezordonata a unui tesut organic

Tratamentul cancerului este unul complex, asociat, presu­pu­nând multiple scheme, cu efect atât la nivel fizic cât si la nivel emotional. Dieta este esentiala, existând o serie de alimente sau adjuvanti alimentari cu potential recunoscut carcinogenetic.

De asemenea, stilul de viata trebuie sa sufere modificari im­por­tante, obiceiuri precum fumatul, munca in medii toxice sau po­luante, absenta miscarii fizice etc favorizeaza aparitia si dez­vol­tarea de malignitati.

Starea emotionala a persoanei suferinde este esentiala, can­ce­rul fiind o boala de auto‑distructie, ce apare la un tip de per­so­na­litate care se consuma mult pe interior, se critica in permanenta, se culpabilizeaza si isi neaga in permanenta bucuria vietii. Persoa­nele nu mai observa frumu­setea in lucrurile marunte ale vietii, intr‑o floare sau intr‑un rasarit de soare si intregul lor organism se „intuneca” pe interior din cauza lipsei luminii bucuriei de a trai. De aceea, sprijinul psihologic al persoanei su­ferinde este esential, fiind dezvoltate o multitudine de tehnici de auto‑educatie si de imagerie ghidata.

Medicina naturala are o serie de preparate care pot fi utilizate in cadrul procesului de intarire a organismului, cele mai cunos­cute fiind Extractul din mladite de Vâsc ‑ Viscum album MG=C1 si Extractul din mladite de Cimisir ‑  Buxus sempervirens MG=D1, ambele având efecte anti‑tumorale si stimulatoare imunitare. Functie de localizarea cance­rului, pot fi adaugate si alte macerate glicerinice, cu efecte drenoare si de intarire a organelor afectate.

Fiorda

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie