A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Candidoza

Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie

infectie cu ciuperci din genul Candida

Apare din ce in ce mai frecvent in ultimul timp, in special sub forma de candidoza bucala sau vaginala, sau mai ales ca si can­di­doza digestiva sistemica, ca urmare a generalizarii utilizarii anti­bio­ticelor pentru orice tip de afectiune intercurenta, chiar si virala.

Candidoza se dezvolta ca urmare a dezechilibrului florei in­tes­tinale si locale normale a organismului, precum si ca urmare a acidifierii pH‑ului local.

Pentru candidoza vaginala exista o solutie populara simpla si eficienta: baile de sezut cu apa cu sare. Se prefera un lighean inalt, in care sa se poata intra numai cu sezutul iar apa sa ajunga pana sub ombilic, se pune apa cat de fiarta se suporta (zona perineului suporta apa mai fiarta decat restul corpului) in care se dizolva un pumn de sare si apoi se sta cu fundul in apa 5 minute. Apa se va raci si nu mai este eficienta. Se fac astfel de bai 21 de zile la rand. Dupa primele zile, vor apare scurgeri vaginale abundente, chiar colorate, apoi totul se curata si evolutia este deosebit de buna.

Medicina naturala propune combinatia de 3 macerate glicerinice: Extract din mladite de Cimisir ‑ Buxus sempervirens MG=D1 pentru intarirea imunitatii mucoasei, cu Extract din mladite de Lemn cainesc ‑ Ligustrum vulgare MG=D1 cu efect cicatrizant asupra mucoaselor bucala si vaginala si Extract din mladite de Mur ‑ Rubus fructicosus MG=D1 in special in can­didoza bucala.

Cele trei macerate se folosesc in doze de 35‑40 pic in apa, fiecare odata pe zi, unul dimineata, altul la pranz si al treilea seara, atunci cand sunt indicate toate trei (candidoza bucala), sau unul dimineata (Extract din mladite de Cimisir ‑ Buxus sempervirens MG=D1) si celalalt seara (Extract din mladite de Lemn cainesc‑ Ligustrum vulgare MG=D1), in candidoza va­ginala.

Exista si un remediu homeopatic numit Candida, din care se poate administra o schema in scara, impreuna cu remediul de cons­titutie sau de stare al persoanei. Schema propune 3 granule de Candida CH 5, 14 zile, apoi 3 granule de Candida CH 7, 14 zile si apoi 3 granule de Candida CH 9, 14 zile. Se poate continua cu Candida CH15 si eventual Candida CH 30, functie de evolutie si reactia persoanei.

Fiorda

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie