A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cardiopatie

Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie

boala de inima

Afectarea functionarii inimii apare in diferite circumstante, frecvent odata cu varsta, sau datorita altor afectiuni ale aparatului circulator (hipertensiune, ateroscleroza, tulburari ale metabolis­mului lipidelor etc).

Dieta este foarte importanta in aceasta situatie, limitarea aportului de grasimi saturate (din chipsuri, cartofi prajiti, marga­ri­na si toate produsele in folie de pe rafturile supermarketelor) fiind esen­tiala. Se recomanda in schimb aportul de grasimi nesaturate, uleiul de masline sau de floarea soarelui obtinut prin presare la re­ce, precum si untura de peste (sau suplimentele cu acizi omega 3).

Miscarea fizica este si ea importanta, precum si respiratia corecta, abdominala (ambele obtinute in cadrul unui exercitiu simplu, cum este mersul pe jos).

In cazul cardiopatiei hipertensive, medicina naturala propune combinatia din 3 macerate glicerinice: Extract din muguri de Sanger ‑ Cornus sanguinea MG=D1, cu efect antitrombotic preventiv, 35‑40 pic in apa, dimineata, combinat cu Extract din mladite de Maslin ‑ Olea europaea MG=D1 35‑40 pic in apa, la pranz, cu efect antihipertensiv si de reducere a colesterolului si lipidelor din sange si Extract din mladite de Paducel ‑ Crataegus oxycantha MG=D1, 35‑40 pic in apa, seara, cu efect de linistire, sedare si calmare asupra inimii.

In cazul cardiopatiei ischemice, schema propusa combina de asemenea, trei macerate: Extract din muguri de Sanger ‑ Cornus sanguinea MG=D1, 35‑40 pic in apa, dimineata, Extract din mladite de Maslin ‑ Olea europaea MG=D1, 35‑40 pic in apa, la pranz si Extract din muguri de Liliac ‑ Syringa vulgaris MG=D1, 35‑40 pic in apa, seara. Mugurii de liliac actioneaza drept coro­naro‑dilatator, neutralizand spasmul coronarian. Astfel, se poate asigura o mai buna nutritie a musculaturii cardiace.

Schemele mai sus mentionate pot fi urmate o perioada de 3‑4 luni si reluate dupa o luna de pauza.

Fiorda

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie