A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cefalee

Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie

durere de cap

Este un simptom frecvent intalnit, avand o multitudine de cauze. Cel mai eficient se trateaza cauza care a provocat sindromul (vasculara, biliara, metabolica, nevralgica etc).

Exista cateva macerate glicerinice indicate pentru tratamentul cefaleei, dar fiecare se refera la un anumit tip de etiologie a problemei.

Extractul din muguri de Arin negru ‑ Alnus glutinosa MG=D1 este principalul remediu al bolilor cerebro‑vasculare si sclerozei cerebrale. Este unul dintre principalele remedii ale cefaleei vasomotorii si hemicraniei, in asociere frecvent cu Extractul din muguri de Coacaz negru ‑ Ribes nigrum MG=D1si Extractul din mladite de Maces ‑ Rosa canina MG=D1. Se ad­mi­nistreaza cate 35‑40 pic in apa, din fiecare remediu, coacazul dimineata, macesul la pranz si arinul negru seara, minim o luna, ca tratament preventiv si curativ al cefaleei vasomotorii.

Atunci cand cefaleea se datoreaza unui deficit al circulatiei cerebrale, schema de preferinta este Extract din mladite de Maslin ‑ Olea europaea MG=D1, 35‑40 pic in apa, la pranz si Extract din muguri de Arin negru ‑ Alnus glutinosa MG=D1, 35‑40 pic in apa, seara, timp de 3‑4 luni, cu o luna pauza, dupa care se poate repeta schema.

Un alt remediu indicat in cefaleea din stari tensionale si nervoase este Extractul din muguri de Tei argintiu ‑ Tilia tomentosa MG=D1, 35‑40 pic in apa, la pranz si seara, singur sau asociat cu alte macerate, functie si de alte probleme ale persoanei.

In cefaleea biliara, schema indicata este combinatia dintre Ex­tract din mladite de Rozmarin ‑ Rosmarinus officinalis MG=D1, 35‑40 pic in apa, dimineata si Extract din muguri de Nuc ‑ Junglans regia MG=D1, 35‑40 pic in apa, seara. Atentie la subiectii hipertensivi, la care rozmarinul poate accentua cresterile tensionale.

In cefaleea musculo‑tensiva, combinatia importanta este Extrac­tul din muguri de Coacaz negru ‑ Ribes nigrum MG=D1, 35‑40 pic in apa, Extractul din muguri de Mesteacan ‑ Betula verrucosa MG=D1, 35‑40 pic in apa si Extractul din muguri de Jneapan ‑ Pinus montana MG=D1, 35‑40 pic in apa, seara, zilnic, minim o luna.

Fiorda

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie