A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Celulita

Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie

celulita este o alterare a tesutului conjunctiv ca urmare a acumularii grasimii in celulele grase.

Celulita nu este o afectiune periculoasa, dar este foarte suparatoare pentru estetica feminina (la femei intalnindu-se mai des decat la barbati). Aspectul exterior este de depuneri de grasime inestetice, cu pielea in valuri (aspect de „coaja de portocala”).

Remediile de baza in celulita le reprezinta dieta alimentara si miscarea fizica, pentru mobilizarea zonelor cu depuneri. In plus, se recomanda un tratament natural de detoxifiere hepato-renala, pentru imbunatatirea metabolismului general.

Gemoterapia poate ajuta cu preparate pentru drenajul grasimilor si drenajul limfatic, atat de importante in procesul general de detoxifiere al organismului.

Combinatia propusa este formata din Extractul din mugurii de Castan domesticCastanea vesca MG=D1, 35-40 pic in apa, dimineata, pentru drenajul limfatic important, mai ales la nivelul membrelor inferioare si pentru efectul decongestionant. La acesta, se va adauga Extractul din seva de MesteacanBetula verrucosa linfa MG=D1, 35-40 pic in apa, la pranz, pentru efectul de drenaj al metabolitilor toxici, mai ales din catabolismul proteinelor si pentru efectul moderat diuretic al preparatului. Al treilea preparat al schemei este Extractul din mladite de Lemn cainesc Ligustrum vulgare MG=D1, 35-40 pic in apa, seara, pentru efectul astringent si cicatrizant.

Tratamentul poate fi efectuat 3 pana la 6 luni, functie de intensitatea problemei si va fi obligatoriu asociat dietei si exercitiului fizic, pentru a avea rezultatele asteptate.

Fiorda

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie