A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cervicalgie

Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie

durere in regiunea gatului sau a portiunii cervicale a coloanei vertebrale

Cervicartroza – artroza a coloanei cervicale

Leziunile sunt situate la nivelul articulatiilor intervertebrale anterioare si comporta o discartroza.

Miscarea fizica, in special la persoanele cu ocupatie sedentara, care stau mult pe scaun si cu capul intr‑o pozitie fixa (operatori cal­culator, economisti, etc) este esentiala pentru preventia atat a aparitiei durerilor la nivelul regiunii cervicale cat si in timp, a artrozei (intepenirii) aceleasi regiuni.

Medicina naturala propune o serie de macerate glicerinice, cu efect anti‑inflamator si de refacere a mobilitatii articulatiilor.

Se recomanda astfel combinatii precum Extract din muguri de Coacaz negru ‑ Ribes nigrum MG=D1, 35‑40 pic dimineata, Extract din muguri de Jneapan ‑ Pinus montana MG=D1, 35‑40 pic in apa, la pranz si Extract din mladite de Vita de vie salbatica ‑ Ampelopsis weitchii MG=D1, 35‑40 pic in apa, seara, zilnic, 2‑3 luni la adulti tineri, sedentari, la care apar dureri foarte intense ale zonei cervicale (mai mult inflamatie si mai putin artroza).

Pentru persoanele varstnice, la care predomina artroza, combinatia de ales va fi Extract din muguri de Mesteacan ‑ Betula verrucosa MG=D1, 35‑40 pic in apa, dimineata, cu Extract din mla­dite de Sequoia ‑ Sequoia gigantea MG=D1, 35‑40 pic in apa, la pranz, ambele cu efecte antisenescente si de tonifiere a orga­nis­mului, in special pe echilibrul mineralelor si Extract din muguri de Vita de vie ‑ Vitis vinifera MG=D1, 35‑40 pic in apa, seara, cu efec­tul sau antiinflamator si antidegeneres­centa articulara. Se poate face tratament de lunga durata, chiar de 1‑2 ani de zile, cu mici pauze de 1‑2 saptamani dupa 3‑4 luni de tratament.

Se pot asocia local, aplicati cu gel de Arnica pentru masajul musculaturii cefei (de cele mai multe ori tensionate si dureroase).

Fiorda

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie