A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cistita

Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie

inflamatie a vezicii urinare

In cistita acuta colibacilara, forma cel mai des intalnita a infectiei mai ales la femei, exista o combinatie de macerate gli­cer­i­nice de electie: Extract din mladite de Iarba neagra ‑ Calluna vulgaris MG=D1, 35‑40 pic dimineata, Extract din mladite de Iarba neagra ‑ Calluna vulgaris MG=D1, 35‑40 pic la pranz si Extract din mladite de Merisor ‑ Vaccinium vitis idaea MG=D1, 35‑40 pic seara, timp de 10‑14 zile. Pentru ameliorarea rapida a simptomatologiei deranjante (usturimi urinare, uri­nari frecvente etc) se asociata Formula 6a homeopatica, 3 granule de 3‑4 ori pe zi, 10‑14 zile.

In cistita cronica, asocierea propusa este de Extract din muguri de Mesteacan ‑ Betula verrucosa MG=D1, 35‑40 pic dimineata, Extract din mladite de Iarba neagra‑ Calluna vulgaris MG=D1, 35‑40 pic, la pranz si Extract din mladite de Merisor ‑ Vaccinium vitis idaea MG=D1, 35‑40 pic seara, 1‑2 luni. La aceasta schema se va asocia Formula homeopatica 6b, 3 granule de 2‑3 ori pe zi, o luna.

In cistitele recidivante, la formulele deja mentionate mai sus se pot adauga alte doua macerate, precum Extract din muguri de Plop ‑ Populus nigra MG=D1, remediu al inflamatiei in faza exudativa si Extract din mladite de Afin ‑ Vaccinium myrtillus MG=D1 macerat cu efect drenor urinar.

Fiorda

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie