A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Decalcifiere

Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie

diminuarea continutului in calciu din orga­nism, in special din oase si dinti

Una din cauzele principale ale decalcificarii o reprezinta con­su­mul de alimente procesate. Sucurile acidulate, in special, deter­mina demi­ne­ra­lizari masive si eliminari de calciu si magneziu din organism. Acelasi efect il au si cafeaua si nicotina. Asadar, o serie de obiceiuri alimentare au drept efect pierderi masive de calciu prin urina.

Stresul excesiv, epuizarea fizica sau intelectuala se pot insoti de efec­te asemanatoare, iar daca sunt asociate cu regim alimentar deficitar, problema se accentueaza.

Principalul tratament al decalcificarii il reprezinta regimul de viata re­gulat, mesele cu alimente cat mai naturale si bogate in mi­ne­rale (in special radacinoase, precum morcov, patrunjel, pastar­nac, telina, ceapa etc) si odihna peste noapte.

Medicina naturala propune combinatia dintre Extract din muguri de Brad ‑ Abies pectinata MG=D1, 35‑40 pic dimineata, Extract din mladite de Maces ‑ Rosa canina MG=D1, 35‑40 pic la pranz si Extract din muguri de Mesteacan ‑ Betula verrucosa MG=D1, 35‑40 pic seara, timp de 1‑2 luni. La aceasta se pot asocia remedii homoeopatice tip Calcarea (functie de constitutia persoanei) sau preparate precum Apatit CH5 (fluoro‑fosfat de calciu), in doze de 3 granule de 1‑2 ori pe zi, perioade de 1‑2 luni.

O alta sursa naturala si bine absorbita de calciu o reprezinta pre­paratele tip Melcalcin, cu miere si calciu sau alte combinatii intre calciu biologic (din coaja de ou sau din cochilie de scoica) si produse apicole.

Fiorda

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie